Македонизма намери своя достоен конкурент

Голяма част от жителите на Украйна и псевдо-историците в страната се поболяха от синдрома на „Македонизма“

haha

До превръщането на Украйна в поредното геополитическо гето, където Русия и САЩ се сблъскват в непряк (помежду им) конфликт, породен от жеалнието на САЩ да контролира украинската газопреносна мрежа и да се докопа до богатите залежи на шистов газ в Югоизтока, както и на НАТО да излезе на границата на Русия, на което втората отговори с реципрочни мерки, малцинството от фантазьори (предимно в Западна Украйна) не беше особено популярно.Докато в съседна Македония „македонизма“ си е държавна политика, в Украйна не беше така до тази година. Сега и там официалната история започна да се „стъкмява“, забраняват се руски филми, направи се опит да се забрани и руския език, през ден разбираме, че някоя световна личност всъщност била с „украински корени“ и прочее добре познати ни „македонистки“, граничещи с шизофренията „открития“.

„Кто не скачать тот москаль“

Това е някакъв аналог на нашето „Кой не скача е червен“ от годините на бесния седесаризъм, когато за една нощ, след 1989г., в България се появиха по 10 капиталиста, десиденти и демократи на квадратен метър. В разгара на събитията в Украйна се изостри и национализма в западната част на страната. А национализма, който в случая на Украйна е последното обежище на излъганите от всички и използвани като носна кърпа „евромайданци“, които лека полека все пак се сблъскват със суровата истина често може да е по-скоро вреден генератор на простотии сред отчаяното стадо.

Ето малка колекция от простотии в социалните мрежи, интернет и в реалния живот.

2

„Спешно трябва да изкупуваме гривната (украинската безстойностна валута – бел.ред.)“, зове този потребител на социалната мрежа Twitter, аргументирайки се, че още тази зима Украйна вече ще е в ЕС и гривната ще се изравни с долара. Реално Украйна никога не е била канена да стане член на евросъюза и едва ли това ще се случи. Сериозен отпор дават германците, французите, италианците и др. Освен това една украинска гривна вече е около 14 щатски долара, а по времето на Янукович беше около 9 долара. Но, Украйна е велика държава и въпреки, че унищожава Югоизтока и жителите му, който генерираше около 40% от целия БВП на страната и ще съживи могъщата си икономика с любезната помощт на МВФ и САЩ и това ще бъде факт!

10647149_848725588524071_6287265653182215693_n

Според господин Сололиев, друг потребител на същата социална мрежа, ЕС ще подготви нови санкции срещу Русия, защото както интуицията му подсказва, Путин има пръст в сепаратистките настроения в Шотландия, която готви референдум за независимост от Великобритания. Вината на Путин е „очевидна“, категоричен е украинския потребител.

3

Освен крайно-десните и хомосексуалистите в Украйна отдавна са обявили война на „диктатора Путин“, въпреки че неонацистите и педерастите са антиподи сами на себе си. Още преди кризата в Украйна ЕС и САЩ използваха забраната на „гей-пропагандата в Русия“ като солиден аргумент за разгръщане на мощна медийна кампания срещу „недемократа“ Путин. Спомняте си акциите на „FEMEN“ и групата  „Pussy Riot“, за които бе разкрито, че получават финансови средства от американски НПО-та.

4

Според страницата „Европейски избор“, поддържана от „евромайдански“ интелектуалци в социалната мрежа „Макдоналдс“ е било единственото „прилично заведение“ в Русия и затварянето му в „азиатската страна“ ще доведе само до „глад и деградация“. Руснаците могат само да съжаляват, че вече нямат достъп до прекрасните и качествени продукти на американската верига!

10671388_853106561419307_8326060331751517132_n

Ето една статия от времето, когато украинските историци тихичко си работеха преди да дойдат „москалите“ (които винаги са си били там, защото в Източна Украйна живеят поне 25 млн.руснаци). Оказва се, че Буда  е един от многото велики синове на Украйна! Все пак украинците имат да догонват македонистите, защото техния син – Христос има много повече последователи по света.

tima

В задушевен частен разговор с олигарха Нестор Шуфрич,  освободената от затвора Юлия Тимошенко, която „чудодейно“ проходи три дни след това в американското посолство и първо нямаше, а след това все пак се кандидатира за президент на страната, призоваваше руснаците да се избиват и заяви своята съкровенна мечта да се пусне атомна бомба над Русия. В програмата си американската марионетка призоваваше Украйна веднага да се включи в НАТО и в страната да бъдат доставени ядрени ракети на алианса, които да бъдат насочени срещу Русия. Слава Богу, дори най-върлите русофоби на Запад не й дадоха подкрепа и за президент беше избран Петро Порошенко. Не че той е много по-нормален, но сравнение с Тимошенко той е просто крупен олигарх, добрал се до най-високия връх в политиката.

Забавната страна на нещата обаче не е особено голяма. Ситуацията е тъжна – и за нормалните украинци, които ги чака тежка съдба и за Украйна, която най-вероятно ще се „балканизира“. Официалната политика на правителството в Киев, избрано докато армията бомбардираше Източна Украйна дори в изборния ден, а неудобни кандидати биваха запалвани или пребивани, за да се откажат от участието си в изборите, е етническо прочистване. Макар и западната преса да не е особено заинтерсована от зверствата в Източна Украйна, а американските и европейски политици да се прегръщаха с лидерите на крайно-десни неонацистки организации като „Десен Сектор“, то зверствата като това в Одеса на 2-ри май, където (официално) 46 души бяха изгорени живи са повече от красноречиви. В отговор властта в Киев обвини Путин. Относно разрушената инфраструктура, училища, болници и жилищни комплекси, вследствие на бомбардировките на армията и авиацията, които дори използаваха на 2 пъти балистични ракети срещу собствените си граждани, Арсений Яценюк обвини Путин. Друга официална позиция на Киев е, че всъщност опълченците бомбардират жилищните блокове на жителите, докато се защитавали от настъпващата украинска армия. В това няма никаква логика и според Киев и медиите това би трябвало да изглежда така:

лол

Приликата между зверствата на украинската и израелската армии и авиация в Източна Украйна и Газа е голяма. Общ спонсор, общо оправдание – „антитерористична операция“ – срещу жилищни блокове, болници, училища и тн. Манипулациите също са идентични. Добре насаденото „опълченците използват за жив щит цивилните“ е израелско „откритие“.  И въпреки, че много хора го приемат за сериозно, когато им се вменява от медиите то е точно обратното. Как някой използва друг като „жив щит“ и той е умрял след като ракета е ударила жилищния блок, в който той живее?

Това не трябва да ни изненадва все пак медийния пазар в Украйна беше добре преструктуриран. Заменени бяха собствениците на някои от най-големите канали и издания, а руските медии бяха тотално забранени от властта в Киев. Нали не очаквате от хора като еврейския олигарх Игор Комойски и подопечните му медии да казват истината?

825541_original

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s