Командващия подводния флот на САЩ: Руските и китайските подводници могат да ударят нашите бази

Главнокомандващия подводните военноморски сили в американския флот адмирал Майкъл Конър предупреди, че руските и китайски подводници имат капацитета да нанесат удар над американски военноморски бази

Untitled

Адмирал Майкъл Конър заяви, че „светът вече е двуполюсен“ и САЩ са принудени да се борят срещу надигащия се Китай.

„Китайците вече имат подводници с балистични ракети“, припомни адмирала. „Те се увеличават с бързи темпове, а вече имат и няколко ядрени подводници и се готвят да построят още“, предупреждава главнокомандващия на подводния флот на САЩ.

Главнокомандващия припомни, че според разузнаването, Китай вече може да нанесе удар по цели, намиращи се на хиляди километри от него. Адмирал Конър заявява още, че Москва и Пекин са твърдо решени да създадат подводен флот, конкуриращ се с този на Съединените щати и призова да се вземат мерки, които да попречат това да се случи, заявявайки, че „трябва да решаваме малките конфликти преди те да се разрастнат“.

Същевременно Федерацията на Американските Учени отчита, че китайския ядрен арсенал е съставен от не по-малко от 250 бойни глави. Американските са 2,104 и стотици в резерв. Официални лица от Китай не веднъж са заявявали, че САЩ използва Китай като оправдание, за да разширява собствения си ядрен арсенал. Администрацията на Обама претърпява пълно фиаско в геополитически и външнополитически план в Азия и Пасифика, експерти предупреждават, че „въртеливата“ политика на Обама спрямо региона може да доведе до потенциален сблъсък с Китай и Русия.

В краят на 2013 г. комисията по отноешнията с Китай в сферата на сигурността към Конгреса публикува доклад, в който предупреди за нарастващата заплаха, която представляват китайските ядрени подводници.

 

______________________________________________

използвани източници: „PressTV“, архив

One Comment to “Командващия подводния флот на САЩ: Руските и китайските подводници могат да ударят нашите бази”

  1. На тия някой, или нещо да им гарантирал световно господство вовек и веков???

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s