България обявила подкрепата си за „умерените“ наемници в Сирия

Министър Даниел Митов взе участие в провелата се на 24 септември в рамките на 69-ата сесия на Общото събрание на ООН среща на министерско равнище на тема „Сирия, подкрепа за умерените сили“. Събитието бе председателствано от външния министър на Великобритания, както и от външните министри на САЩ, Франция, Германия и Турция. Участие взе и Хади Албахра, президент на Националната коалиция на Сирийските революционни и опозиционни сили. Активно участие в срещата взеха и редица арабски държави (Саудитска Арабия, Йордания, ОАЕ, Катар и др.).

Untitled

В изказванията бе многократно подчертано, че следва да се прави ясна разлика между радикалната и умерена опозиция в Сирия. Истинската алтернатива на радикалните ислямисти не може да се търси в режима на Башар Асад, чиято политика създаде условията за възникване на радикални организации като „Ислямска държава“, а в умерената сирийска опозиция в лицето на Сирийския национален съвет. Направени бяха заявки за предоставяне на подкрепа за умерената опозиция, както и за стабилизирането на Сирия и региона. Изказалите се потвърдиха и подкрепата си за работата на специалния пратеник на Генералния секретар на ООН за Сирия Стефан ди Мистура и за търсене на решение въз основата на комюникето от Женева“.

Припомняме, че в Сирия продължава битката между правителствените сили на Башар Асад и многобройните екстремисти и терористични групировки.
Продължава недодоумението ни, че някои западни държави се опитват да представят ислямистките групировки в Сирия за „умерени сили“.

От сайта на МВнР е видно, че някои наши задгранични партньори, а и българското външно министерство продължават да разсъждават за спазването на правата на човека във всяка точка на света, а в същото време си партнират с ислямистки групировки в Сирия, като в същото време се опитват и да представят някои от тях за „умерени“ сили. Нещо повече, нашите задгранични партньори, а и външното ни министерство са убедени, че правителството на Башар Асад не може да бъде алтернатива на новата терористична заплаха в лицето на ИДИЛ, а съзират алтернатива в т.нар. „умерени“ сили, които по същество са 100-процентови ислямисти.
Истината е, че САЩ създават митове за т.нар. „умерени“ ислямисти.

Припомняме, че „Ал Нусра“ или т.нар. „умерени“ джихадисти в Сирия са част от мрежата на Ал- Кайда. Смята се, че САЩ въоръжават „Ал-Нусра“.
През февруари тази година в Сирия бе убит един от високопоставените представители на Ал- Кайда, защото двете двжихадистки течения започнаха и война помежду си, без да спират битката си с Башар Асад.

Убитият тогава „умерен“ ислямист беше Абу Халид ас-Сури, роден в Алепо през 1963 г., ветеран от Ал-Кайда, близък с Бин Ладен. Той е основател и командващ на сирийската салафитска групировка „Ахрар аш-Шам“.  Айман аз-Завахири, лидер на терористичната мрежа, насочва ас-Сури от Афганистан в Сирия, за да се постигне примирие между „Ан-Нусра“ и ИДИЛ, които по-рано също са подразделение на Ал-Кайда в Сирия.
Но отношенията между ИДИЛ и мрежата на аз-Завахири са разкъсани още през февруари тази година.

Причината за това не е нещо друго, а прекалено агресивното поведение на ИДИЛ и жестоките нападения не върху някой друг, а върху другите джихадисти!!!
Неотдавна Guardian също пусна статия, в която се твърдеше, че в момента Ал-Кайда в лицето на т.нар. „умерени“ ислямисти и ИДИЛ си съперничат на тема: кой ще стане ръководител на глобалното джихадистко движение в Сирия. В това противоборство ИДИЛ е с лицето на по-радикална формация в сравнение с мрежата на Ал-Кайда в Сирия, която въпреки употребяваните в страната традиционни джихадистки практики (тук се изразяваме дипломатично, бел.ред.) прояви прагматизъм и тръгна към сближаване с прозападните въстаници от Свободната сирийска армия.

Припомняме, че през декември лидерът на „Ан-Нусра“ Абу Мухамад ал-Холани в интерзю за Ал Джазира каза, че целта на „умерената“ групировка е да бъде създаден Ислямски халифат в целия мюсюлмански свят, а всяка държава сама за себе си трябва да живее по ислямските закони.

Припомняме, че срещу Башар Асад в Сирия понастоящем воюват четири големи военно-политически формирования – Свободната сирийска армия, „Ислямски фронт“, „Джебхат ан-Нусра“ и ИДИЛ. Всички те са ислямистки, екстремистки, терористични групировки, които се финансират от арабските монархии. И в четирите ислямистики групировки, войващи срещу Башар Асад в Сирия, има десетки хиляди чуждестранни бойци.

Американците все още се намират в собствената си мъгла, надявайки се, в този ислямистки конгломерат от джихадисти могат да намерят умерени сили. Те предполагат, че сирийската криза може да се реши чрез въоръжаването на „умерените“ сили. От известно време Америка е „осенена“ от безумната идея, че „Джебхат ан-Нусра“ – по същество това е новото битие на Ал-Кайда – е точно такава „умерена групировка“. Видно е, че всичко е свързано с намерението на САЩ да въоръжават отново и отново „Джебхат ан-Нусра“, т.е. по същество Ал-Кайда.

Америка продължава да прави чудовищна грешка, а, както е повече от видно, и родното ни българско правителство й припява.
Припомняме, че и в Либия, където Вашингтон подкрепи групировката „Ансар аш-Шариа“, която открито се позиционираше като либийски филиал на Ал-Кайда, всичко завърши с катастрофа – хората от „Ансар аш-Шариа“ убиха в Бенгази американския посланик. Едва след това САЩ вкараха в списъка си за терористични организации тази групировка, която самите те бяха мощно финансирали по-рано.

Истината е следната: „Джебхат ан-Нусра“ се подчинява на Саудитска Арабия, а ИДИЛ на Катар. В последните години двете арабски държави кръстосват шпаги, но не по идеологически причини, а в желанието си да набавят нови чуждестранни ресурси.

Е, България, както стана ясно, е нещо като изпълнител волята на Саудитска Арабия.

От какъв зор, както се казва, никой от Външно министерство не може да ни каже.

Етикети: ,

2 Коментари to “България обявила подкрепата си за „умерените“ наемници в Сирия”

  1. Много мазен сорооид е този Митов. Кога ще имаме българин за външен министър?

  2. От зор, че в досегашните правителства на България не съществуваха други животни овен папагали, които повтарят дословно указанията на Запада. Резултатите от такава „политика“ българският народ изпитва съвсем ясно на собствения си гръб.
    Ще съумее ли българският избирател да предпочете този път нещо съвсем ново, както стана сега във Франция или ще гледаме поредната серия от филма:„Пременил се Илия, погледнал се – ПА у тия“ !!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s