Украинската армия е отговорна за масови екзекуции и търговия с органи – ОССЕ се заема със случая

В източна Украйна са действали „черни трансплантолози“ – в откритите в Донбас масови погребения са намерени тела без вътрешни органи. Информацията е потвърдена от наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Украйна
000_par7938240.si

Няколко седмици след сключването на примирие между Киев и опълченците, в източна Украйна, там, където са се намирали поделения на армията и националната гвардия, са открити няколко масови погребения. Тела на мъже и жени, по облекло и съблечени, със завързани зад гърба ръце, просто хвърлени на купища и небрежно засипани със земя. До момента тези тела са над 400!

Когато властите на Донецката и Луганската народна република започнаха ексхумиране на телата, се разкриха още по-страшни подробности на престъпленията на украинските силови структури – намерени са трупове с отсъстващи вътрешни органи.

Специалният представител на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа по въпросите за борба с търговията с хора Мадина Джарбусинова потвърди тази информация в ефира на украинската телевизия и заяви, че се иска щателно разследване с привличане на международни експерти. Представители на авторитетната западна организация не изключват възможната дейност на „черни трансплантолози“ в Украйна.

Това не е първият скандал, свързан с търговията с хора в Украйна. През лятото, в разгара на наказателната операция, при препогребване на загинали в източна Украйна войници се изясни, че част от телата нямат вътрешни органи. А след това в интернет се появи кореспонденцията на Сергей Власенко (адвокат на Юлия Тимошенко) и германския лекар Олга Вибер. Ставаше дума за продажба на органи на млади новобранци за германски клиники. Имаше и конкретна поръчка – 17 сърца, 50 бъбрека, 5 леки дроба. Както и молба органите да се изземват от още живи, а не мъртви хора. Иначе „стоката ще е некачествена“.

Тогава Украйна беше залята от вълна възмущения. Киев отричаше дори самата възможност от подобни престъпления на фронта, но успокои всички с обещанието да проведе проверка, напомня политологът Владимир Брутер:

– От самото начало, когато едва се появиха такива сигнали, обществото поиска създаване на специална комисия в министерството на отбраната на Украйна. Делото отначало следваше да се разглежда вътре в страната, но, имайки предвид политическото положение, не беше направено.

За това, че конвейерът на черния пазар на трансплантологията в източна Украйна действа с пълен ход, говорят не само откритите разкъсани тела. В качеството на трофеи опълченците често взимаха мобилни полеви болници с хирургически инструменти и специфични медицински средства. И всеки път съвпадаше, че в окръга се фиксират голям брой изчезнали безследно жители. За много от тях сега не е известно нищо.

 

___________________________________________

използвани източници: радио „Гласът на Русия“

 

One Comment to “Украинската армия е отговорна за масови екзекуции и търговия с органи – ОССЕ се заема със случая”

  1. Става ми все по–ясно, че Путин има страхотно самообладание! Аз на негово място не бих издържал! Но нали точно това е целта на мръсниците !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s