Европа да бойкотира изборите в България призова ръководителя на ПАСЕ

Дорис Фиала, ръководител на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) заяви, че Европа трябва сериозно да обмисли варианта дали да не бойкотира парламентарните избори у нас и изрази мнението, че в България изборите са опорочени и практически не съществува свободен избор

ar

Липсата на дебати между отделните партии и кандидати и почти „невидимата“ кампания подхранват все по-разпространеното мнение сред хората, че политическите сили вече са се договорили как да си разпределят властта. На всичкото отгоре втория служебен кабинет, назначен от президента Плевнелиев, надмина „постиженията“ на предишния. Служебното правителство, оглавявано от проф. Близнашки, се занимаваше със всичко друго, което не е в правомощията му, но не и с това, за което е назначен от президента – да гарантира прозрачното провеждане на изборите. Правителството си позволи да изказва позиции и то доста непремерени по въпроси, касаещи стратегическото и геополитическо положение на страната ни за години напред, от първия ден Близнашки размаха метлата и даде да се разбере, че „това е правителството на протестиращите“, което бе ясно послание за предстоящия реваншизъм. Освен това правителството взе скандалното решение за актуализация на бюджета, както беше „препоръчал“ господин Борисов. Оставаме с впечатлението, че Близнашки и кабинета му вършат мръсната работа на Борисов.

umfrage-trennungsinserat

Дорис Фиала, ръководител на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ)

Големия брой секции, открити в Турция, навлизането на рейсовете с „електорални туристи“ и заплахата от нови скандали от рода на аферата „Костинброд“ не остават незабелязани в Европа. Припомняме, за тези които не знаят или са забравили – умишлено, или не, че Европа осъди България за непрозрачното провеждане на изборите през 2011 г., след които Росен Плевнелиев, с резултат 52%, стана президент на Р.България.

Дорис Фиала, която е ръководител на ПАСЕ и Андреас Бруто, член на същата мисия, коментираха парламентарните избори в България, отправяйки разрушителни критики и заплаха за бойкот на изборите. Източника на изказванията е авторитетното швейцарско издание „Tages Anzeiger“. В материал, озаглавен с цитата на госпожа Фиала – „Системата в България е скандално не прозрачна“, изданието разкрива как гледат отвън на изборите в България и какво е мнението на ПАСЕ за тях.

Дорис Фиала заяви, че Европа трябва да помисли дали трябва да бойкотира изборите у нас, след като налице са, според нея, безброй нарушения. Ръководителя на ПАСЕ предупреждава, че е опасно да се легитимират резултатите от изборите на 05 октомври в България.

„Ние трябва да помислим дали да не бойкотираме изборите“, заяви Фиала.„Ние не трябва да позволим да бъдем използвани, за да легитимираме силно съмнителна от гледна точка на закона система (избирателна, бел.ред) и с тъпа отчетност”, допълва ръководителя на ПАСЕ.

Същевременно Дорис Фиала припомня, че България е най-бедната държава в Европейския съюз и определи политиците ни като „дискредитирани и замесени в корупционните практики“. На практика ръководителя на ПАСЕ тотално отрича изборите в България:

„Изборите там [България] не позволяват да бъде изразена волята на избирателите“, заявява Фиала, допълвайки че „целия изборен процес е несвободен и несправедлив“.

 Дорис Фиала дори изрази мнение, че България всъщност няма място в Европейския съюз:

„Фактът, че Румъния и България вече са членки на ЕС, остава една голяма въпросителна за мен”, заяви ръковидителя на ПАСЕ.

 

9 Коментари to “Европа да бойкотира изборите в България призова ръководителя на ПАСЕ”

 1. Здравейте, искам да споделя нещо,което ми направи сериозно впечатление на изборите !
  На 05.10.14г. бях представител на една политическа сила за едно училище.
  Около 10 и 30 часа във всичките 6 секции се явяват 13 човека с една и съща фамилия от с.БАБЯК, област Благоевград. Гласуват с „Удостоверение за гласуване на друго място „, издадено от кмета.
  Голяма част от тези лица представя и удостоверение за наблюдател, издадено от някаква федерация на студентски дружества.
  На пръв поглед всичко е изрядно.
  Но остава нещо, което е притеснително !
  Това е следното :
  – тези хора се изсипват по едно и също време, но гласуват в различни секции,
  – носят една и съща фамилия,
  – идват от едно и също място – с. БАБЯК,
  – удостоверенията са еднакви,
  – студентската федерация е от хиляди членове само с турски имена,
  – кметът на селото е с подобно име.
  Та аз се питам :
  – ЗАШО ТЕЗИ ХОРА гласуват в едно училище, но в различни секции ?
  – ЗАЩО идват от едно и също място по едно и също време ?
  – КАКВА е връзката м/у всичките тези турски имена ?
  – ЗАЩО избраха точно 23 МИР в София ?
  – КОЛКО такива „Удостоверения: са издадени от с. БАБЯК ?
  – КОЛКО удостоверения има всяко лице ?
  – КАК се следи издаването им ?
  Притесненията ми са :
  – ТЕЗИ хора са дошли с микробус,
  – разпръскват се по секции,за да не правят впечатление,
  – това е поредната схема на политическа сила,
  – тези хора обикалят с микробуса по начертан маршрут и гласуват десетки пъти,
  – КОЛКО микробуса вървят ?
  – притежават фалшиви „УДОСТОВЕРЕНИЯ „, /със съдействие на кмета /,
  – ТАКА СЕ ДОБАВЯТ няколко хиляди гласа

  Това е обяснение за самодоволството и арогантността.

  • Нищо ново под слънцето не се случва Борислав. По притеснителното е, че на обикновения българин това не му прави впечатление и му е все тая какви ще са последствията. Баси овчия народ дето сме…

 2. и сега остава да ни изключат от европейсия съюз

 3. В статията става въпрос предимно за купуване на гласове, и няма нищо общо с написаното тук, камо ли за бойкот и непризнаване на изборите..

  • Извадените цитати СА думи на ръководителката на ПАСЕ. И как си мислиш – странно е да говори за купуване на гласове и същевременно да се съмнява въобще трябва ли да се зачитат тези избори ли?

 4. Никой нищо не казва,защо тези които окрадоха държавата ни не са в затвора,а забогатяха още повече и станаха милионери и милиардери.И сегашните и бъдещи политици се борят само да се докопат до власта и да оправят собственото си положение,но не и положението на народа.Това е истината!

 5. Браво. Най-накрая някой да каже истината на висок глас за нашите избори и политици.

 6. Веднага я харесах тази жена.Иска ми се да я целуна даже.Това е като искрица лъч, послание от друга цивилизация.Че ние все още не сме с усещането за член в ЕС.Тук се говори за субсидии, които някои получават, някои губят, някои принуждават ние да плащаме санкции.И нищо повече за ЕС.

 7. Гербери правят избори….ако се приспадне платения вот и фалшифицираните,подменени бюлетини герберската пасмина ще има чувствително по-малък процент.
  пп. Онуй Нищо на Дондуков е за импийчмънт и затвор за държавна измяна, защото под негова опека системно се фалшифицират избори.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s