Пътниците в малайзийския „Боинг“ не са загинали мигновенно, както се твърдеше

Холандския външен министър Франс Тимерманс призна, че един от загиналите пасажери е успял да сложи кислородната си маска

pic_b5fc1bf8367fea4787c6da2885f9c48d

Външния министър на Холандия и бъдещ зам.председател на ЕК Франс Тимерманс заяви, че пасажерите на борда на малайзийския „Боинг 777“, който беше свален през месец юли над Източна Украйна не са загинали мигновенно, както се смяташе до момента.

Наличието на кислородна маска, отбелязва министъра, означава, че пасажерът е имал време да я постави на лицето си. „Не можем да изключим тази възможност“, заяви Тимерманс в интервю за изданието de Volkskran.

24-9-059ab

Следите от картечен огън по кабината на малайзийския „Боинг“ 777 доказват, че той най-вероятно е бил обстрелван от изтребителите на украинските ВВС.

При това положение вероятността „Боингът“ да е бил ударен от ракета, изстреляна от опълченците от противовъздушна установка „Бук“, както се твърдеше, намалява. Впрочем тази версия изгуби окончателно тежестта си, след като стана ясно, че два изтребителя на украинските ВВС са летели в близост до самолета минути преди свалянето му. Според изнесените данни от разследването, оглавявано от Холандия, сваления на 17 юли „Боинг“ „е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.“ Доказателство за това са и следите от картечен огън по останките на открития самолет.

До момента властите в Киев отказват да съдействат като представят разговорите между диспечерите им и екипажа на борда на малайзийския пътнически самолет. Правителството в Киев не даде обяснение и защо се е наложило маршрута на „Боинга“ да бъде променян няколко пъти, като след поредната корекция той е бил пренасочен именно в зона, която не се покрива изцяло от украинските радари и на която се водеха активни сражения между украинската армия и опълчението. Вината за свалянето на „Боинга“ беше набързо хвърлена над опълченците и Русия. Холандия, чиито граждани на борда бяха най-много – 193 души по-късно официално се извини за прибързаното обвинение.

Разследването се води от Холандия, а Великобритания отговаря за разшифроването на данните от черните кутии, но даде да се разбере, че те няма да бъдат представени публично пред международната общност. САЩ и съюзниците им вече пък изгубиха интерес по темата, а единствената държава, която представи сателитните снимки и всички данни, с които разполага беше именно Русия. Москва продължава да настоява данните от разследването да бъдат оповестявани регулярно.

 

 

 

 

 

Използвани източници: „Lenta.ru“,  „de Volkskran“, архив

2 коментара to “Пътниците в малайзийския „Боинг“ не са загинали мигновенно, както се твърдеше”

  1. Само една маска е сложена, защото другите пътници е нямало как да си ги сложат. Те са били мъртъвци. Трупове на починали от смъртоносна болест, които са превозвани към азиатска държава. И много удобна ситуация за сваляне на самолета и обвиняване на Русия…

  2. Вече изказахме мнение, че ако истината е неизгодна за световната конспирация, тя никога няма да види бял свят !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s