Украйна крие документи за сваления „Боинг“ изпратени от холандската разследваща комисия

Киев крие документи, доказващи съпричастността на Украйна в свалянето на малайзийския „Боинг“ МН17

Untitled

Това стана ясно, след като хакери от „Кибер-Беркут“ разпространиха документи на главнокомандващия противовъздушната отбрана на Украйна – полковник И. Зорин.Подписаните документи от  Зорин са от 7 август. От тях става ясно, че разследващата комисия от Холандия е запознала правителството в Киев с данни, които сочат, че отговорността за свалянето на пътническия самолет на малайзийските аеролинии „Боинг“ е тяхна. Това, над което са акцентирали разследващите са щетите по самолета, които очевидно са вследствие на картечен обстрел. Освен това разследващите смятат, че малайзийския „Боинг“ е бил ударен и с ракети, които са на въоръжение в армията на Украйна.

„Kибер Беркут“ се сдоби с документи от МО на Украйна, указващи отношенията между комисията, разследваща свалянето на „Боинга“ и украинските военни. Документите са подписани от началника на ПВО на Украйна полковник И.Зорин. От тях става ясно, че Украйна е получила тайно данни от разследващата комисия. В придобите материали се съдържат и снимки, на които се виждат следите от неколкократни удари от касетъчни ракети, които са на въоръжение в украинската армия. В документите става ясно, че подчинените на полковник Зорин бойни части, отговарящи за въздушната отбрана най-вероятно са свалили малайзийския самолет с ракети 9Н314, 9М38 или от зенитно-ракетни комплекси 9к37.“, съобщават на своя сайт хакерите от „Кибер Беркут“, много от които са бивши служители на украинските служби по кибер сигурността.

До момента Украйна отказва да съдейства адекватно на разследващите от Холандия. Киев отказва да предостави данни от кореспонденцията между пилотите на сваления самолет и украинските диспечери, както и да даде обяснение защо маршрута на „Боинг“-а е бил променян неколкократно като в крайна сметка е бил насочен до мястото край Донецк, където се случи трагедията. Украинската авиация „по грешка“ посрещна членовете на разследващата комисия като бомбардира техния конвой и в последствие се извиниха. Киев мълчи и за сателитните снимки, от които стана ясно, че до малайзийския самолет са летяли два изтребителя на украинските въздушни сили. Разследването на трагичното сваляне на пътническия самолет на 17 юли е оглавявано от Холандия, тъй като на борда на МН17 повечето пасажери бяха холандци.

Припомняме ви, че през 2001 г. Украйна свали руски самолет Ту-154, който се разби над Черно море. Тогава Украйна отказа да признае за вината си, но в последствие международното разследване приключи с доказване на вината на Украйна.

 

One Comment to “Украйна крие документи за сваления „Боинг“ изпратени от холандската разследваща комисия”

  1. Много ясно, че Украйна е виновна, защото, ако бяха открили и най–малката улика срещу русите, и глухите щяха да чуят! Холандия се гаври с паметта на собствените си граждани щом няма доблест да каже истината пред света!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s