Пол Робъртс: Източна Европа най-вероятно ще е причината за Третата световна

Бившия зам.министър на финансиите на САЩ при президента Рейгън – Пол Крейг Робъртс изказва мнението в  последната си статия, озаглавена  „Washington Is Destroying The World“, че марионетните правителства в Източна Европа може да станат причината за Трета световна война

Рейгън и Горбачов прекратиха студената война и премахнана заплахата от ядрен армагедон. Сега неоконите и военнолюбците в САЩ, повечето от които зависими от военната индустрия и комплекс, възродиха ядрената заплаха.

Корумпирания и двуличен режим на Бил Клинтън наруши споразумението между Джордж У.Буш и Москва от 1990 г. В замяна на това, че Москва се съгласи Германия да се обедини и да стане държава-член на НАТО Вашингтон пък даде гаранции, че НАТО няма да се разраства на изток. Горбачов, държавния секр етар Джеймс Бейкър, американския посланик Матлок и дузина декласифицирани документи свидетелстват, че Русия и САЩ са се договорили да няма експанзия на НАТО в Източна Европа.

В 1999 г. президента Клинтън превърна САЩ в един голям лъжец. Клинтън присъедини Полша, Унгария и Чехия в НАТО. Джордж Буш-младши също превърна баща си в лъжец, довери ми веднъж бившия държавен секретар Бейкър. Всеизвестния пияница вкара Естония, Латвия, Литва, Словения, Словакия, България и Румъния в 2004 г. Корумпирания и безнадежден режим на Обама пък се погрижи това да направят и Албания и Хърватия през 2009 г.

С други думи, през последните двадесет и една години трима американски президенти, изкарали по два мандата, казаха на Москва, че договорите със САЩ са безстойностни.

Днес Русия е обградена от бази на САЩ и НАТО, като скоро ще създадат такива и в Украйна (която е била част от Русия в продължение на векове), Черна Гора, Македония, Босня и Херцеговина и може би в Азербайджан.

Голяма част от териториите на бившия Съветски съюз сега е част от империята на Вашингтон. Изразът „преход към демокрация“ всъщност означаваше смяна на господарите.  

Вашингтон винаги избира марионетката, която да слсужи като главен секретар на НАТО. Най-новата марионетка е норвежкия политик и министър-председател Йенс Столтенберг. По заповед на Вашингтон, марионетката незабавно антагонизира Москва, заявявайки че „НАТО има силна армия и присъствие в целият свят и може да я разполага, където поиска Вашингтон“. Само по себе си това изказване е в противоречие с официалните цели и причината НАТО все още да съществува.

Глупците от Вашингтон със своето високомерие провокираха Москва до точката, в която тя вече има повече ядрени оръжия от САЩ. Русия се въоръжи със сврухзвукови ракети  ICBM в отговор на разполагането на американския „ядрен щит“ в Европа и по границата на Русия. ICBM са ракети, които внезапно могат да променят своята траектория и не могат да бъдат свалени от никакви системи.  Това няма значение за Вашингтон, който продължава да пълни гушите на американските оръжейни компании и да купува превърналите се в безпомощни системи ABM.

Нещо повече, тези държави, като например Полша, чиито правителства са достатъчно глупави, за да приемат „Евро-ПРО“ и американските системи ABM могат да бъдат заличени още преди „щита“ да заработи. Вопиющата глупост на платените про-американски марионетни правителства на Източна Европа може да се превърнат в причината за Трета световна война.

Най-щастливия участник в задаващия се Армагедон ще бъде американския военен комплекс. Тези алчни негодници, т.нар. „частни корпорации“, които изсмукват всички публични средства не дават пет пари за човешките животи. Техния говорител в Сената – Джим Инхоф дори възроди аргумент от преди 60 години, въпоред който Америка губи оръжейната надпревара и трябва да влага още повече средства за военни разходи. Тоест – ние казваме, че рестартираме оръжейната надпревара, която е изключително важна за печалбите на американския военен комплекс и за спонсорите на американските сенатори, повечето от които са част от него.

Но Вашингтон не предизвика единствено Русия, но и Китай. Миналата година Китай показа схематично обяснение на това как китайските ядрени сили могат да унищожат САЩ. Това беше отговора на Китай на откачения план на Вашингтон да строи нови военни бази от Филипините до Виетнам, за да контролира потока от ресурси през Северно Китайско море. Какво идиотско правителство може да си помисли, че Китай ще позволи подобна интервенция в неговата сфера на влияние?

Китай и Русия имат все по-голямо влияние в световната икономика и се опитват да развиват икономиките си, сътрудничат си усърдно. Но арогантните психопати във Вашингтон заявяват, че няма да „позволят“ никоя държава, независимо дали става дума дори за Русия или Китай да води независима външна политика и да не изпълнява заповедите на Вашингтон.

Ядрената война отново присъства в картинката. Първо Вашингтон заплашва тези, които счита за свои опоненти. Когато заплашения опонент продължи да не се подчинява, Вашингтон започва да го демонизира.

Истината е доста по-различна от версиите на Вашингтон, на която се преструват, че вярват и самите американци, които в мнозинството си са слепи спонсори на Вашингтонската война срещу светът. Ако Ебола и глобалното затопляне не унищожат човечеството, то глупостта на американските граждани и напъните на Вашингтон да управлява целия свят със сигурност ще ни довършат.

Автор: Пол Робъртс

Превод: Alter Information

11 коментара to “Пол Робъртс: Източна Европа най-вероятно ще е причината за Третата световна”

 1. Човека е прав на 100%, никога не е късно да си разбереш грешката.

 2. Ние, Гражданите в Ъгъла, още в началото на 2004 година с писменно ЗАЯВЛЕНИЕ, заведено с входящ номер в канцеларията на президента Първанов, заведено с входящ номер в МС до Симеон Сакскобурготски, заведено с входящ номер до председателя на НС, Огнян Герджиков, както и до председателите на парламентарните групи, ПРЕДУПРЕДИХМЕ, че всякакви договорености, решения и действия на съответните институции относно членство на Република България в НАТО, ЕС и разполагането на американски бази на българска територия без допитването до суверена са незаконни и няма да пораждат никакви обвързаности за държавата ни в бъдеще. Подчертано им бе, че без референдум те са ИНСТИТУЦИЯТА ПРИСВОЯВАЩА СИ НАРОДНИЯ СУВЕРИНИТЕТ – действие забранено от чл.1 на КОНСТИТУЦИЯТА.
  ДНЕС НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЗОВАВА НА МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ НА СУВЕРЕНА! ТЕ БЯХА ПРЕДУПРЕДЕНИ! Ние, натиканите в Ъгъла български граждани, не признаваме членство на България в НАТО, ЕС и законността на окупационните американски бази. И зискваме от новите депутати, след като положат клетвата по чл.76 ал.2 от Конституцията, незабавно да изпълнят разпоредбите на чл.1 от същата като заявят с нарочна декларация, че РБ не е оправомощен от СУВЕРЕНА си член на НАТО и ЕС и отправят покана до Вашингтон да изведе базите си от територията ни. Единствено така претендентите да управляват държавата и народа ни ще изпълнят клетвата по чл.76 ал.2 и няма да бъдат окачествявани като клетвопрестъпници, предатели и изменници на държавата ни.
  Република България трябва да обяви ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ, а гаранти за суверинитета й да бъдат Русия и Германия.

  • Германия не е суверенна държава от 1945 година и не може да гарантира нищо. По-добре Китай и Русия да гарантиран суверенитета ни. Германия съдейства на САЩ.

  • И какво стана като сме несъгласни с това, че България влезе в ЕС и НАТО? Промени ли се нещо? Не. Никой не го е*е за суверена наречен български народ.

 3. Медиите са като клоуните: сами си произвеждат „смешките“ и сами си вярват на тях!! Не им вярвайте – целта е промиване на мозъци!!

 4. Всичко е точно така, но къде са линковете към оригиналите?

 5. Този пък докато беше в администрацията на Рейгън не му беше толкова активна „чистата съвест“. Хубаво е и достойно поне, че на стари години се е осъзнал,

  • Този пък „анонимен“ веднага е схванал кое е най-важното в тази статия!

  • Можем да приемем, че бил млад , наивен и пълен с идеали. При Рейгън е видял нещата от кухнята и съвестта му е проговорила. И аз претърпях развитие и си промених светогледа.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s