Пол Робъртс: Американските корпорации ще заробят Европа

Бившия зам.министър на финансиите на САЩ в кабинета на президента Роналд Рейгън коментира каква е реалната цел на Споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), което се договаря в пълна секретност между американските компании и лобисти и една единствена комисия на ЕС

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570

Бившия зам.министър на финансиите и „мозък“ на т.нар. „рейгъномика“ Пол Крейг Робъртс смята, че чрез ТПТИ САЩ цели да зароби икономически държавите-членки на Европейския съюз, както и някои азиатски, чиито правителства Робъртс определя като „марионетни“.

Това мнение Робъртс изказва в последната си статия „The Lie Machine“.

„Т.нар „партньорство“ всъщност цели да превърне определени американски корпарации имунизирани срещу законите на суверенни държави, в които искат да разширят своя бизнес. Суверенната държава, която опита да приложи законът срещу американската корпорация ще може да бъде съдена от т.нар. съдилища, занимаващи се със случаи на „ограничаване на търговията“. Например, ако Монсанто иска да продава ГМО семена във Франция, или друга американска корпорация иска да продава генномодифицирани продукти във Франция, и Франция наложи вето, защото действащия закон забранява ГМО продуктите, според Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции Франция ще може да бъде осъдена за „ограничаване на търговията“., обяснява бившия зам.министър на САЩ.

Робъртс акцентира над това, че споразумението се готви в пълна тайна от американските и европейските граждани.

„Поради изброените причини САЩ договарят ТПТИ, в разрез със всякакви демократични норми, в пълна секретност. Дори членовете на американския Конгрес нямат достъп до информация“, пояснява Пол Робъртс.

Според бившия зам.министър на финансиите на САЩ и икономически експерт правителствата, които договарят ТПТИ със Щатите са „купени и платени от САЩ“.

„Очевидно, европейските и азиатски правителства, които се договарят за тези „партньорства“ са купени и платени американски агенти, лобиращи за интереса на американските корпорации. Ако споразумението бъде прокарано, единствения закон в Европа и Азия ще бъде американския.“, коментира Робъртс.

Робъртс коментира още, че срещу споразумението вече са преминали или се готвят протести в над 22 държави. Той коментира също и че западните медии се опитват да представят споразумението като нещо изгодно за Европа, но то практически е изгодно единствено за САЩ и техните корпорации, подчертава бившия американски министър.

„Америка вече се управлява от американските корпорации. Ако „споразумението“ мине в Европа и Азия и техните държави вече ще се управляват от тях“, завършва Пол Крейг Робъртс.

 

2 коментара to “Пол Робъртс: Американските корпорации ще заробят Европа”

  1. Търся да закупя знамената на краварите, евросъюза и нато, ефтино за публично демонстративно изгаряне.

  2. Цинизмът на юдеокраварите е недостижим за нормално интелигентен човек. Какво да се прави? Обстановката е … за тежки оръжия и джихад, не се чудете на арабите, те нямат залъгалки, като еврейска, английска и т.н. демокрация. А няма и какво да ядът, всичко е в хамериканските дебели гъзове и в някои европейски хищници, неоколониалисти.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s