Видео показва как доброволци в ИД тренират с американска екипировка и оръжия

Ислямска Държава разпространи ново видео, демонстриращо обучението на над 100 доброволци в лагер, намиращ се в северен Ирак

 id

6-минутния клип бе разпространен след поведената от САЩ военна коалиция за нанасянето на въздушни удари по позициите на екстремистката групировка в Ирак и Сирия.

Във видеото джихадистите боряват с американска екипировка и оръжия. Припомняме, че Саудитска Арабия и Катар снабдяваха бунтовниците в Сирия с джипове „Тойота“ и парични средства, а САЩ и някои други западни държави ги обучаваха в Йемен и Пакистан и ги въоръжаваха с техни оръжия. Бунтовниците тренират на фона на палатки, на които ясно се вижда маркировка „US“, пише Vice News.

Освен с американски оръжия и екипировка джихадистите във видеото тренират и с автомати АК-47, най-разпространения автомат в цял свят, най-вероятно заграбени от окупираните от тях военни складове на иракската армия. Доброволците изпълняват разнообразни упражнения, в едно от които стоически трябва да издържат преден ритник в стомаха.

Untitled

Видеото, озаглавено „Кървавия джихад“, по-късно беше изтрито от администрацията на Youtube. То обаче може да бъде изгледано на сайта за независима журналистика „LiveLeak“.

 

 

 

3 коментара to “Видео показва как доброволци в ИД тренират с американска екипировка и оръжия”

  1. От кой го очаквате това, от заспалия български народ ли…….?

  2. СМЪРТ ЗА ЦИОНИСТИТЕ И СЛУГИТЕ ИМ сащ

  3. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДЕНИМ С БРАТЯТА РУСНАЦИ И СЪРБИ,ДА ЗАБРАВИМЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ЕСТЕСТВЕНО НЕ СЛУЧАЙНО И ДА ПОМЕТЕМЕ ЦИГАНСКАТА СГАН КАДЕТО И Е МЯСТОТО,А НА ЕВРОПЕДАЛСКИОТЕ СЛУГИ НА сащ ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ СМЕ РОБИ И ЧИСТАЧИ……………ВРЕМЕ Е……………………НА ОРЪЖИЕ

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s