Великобритания – Не е реално да арестуваме педофилите

Правораздавателните органи във Великобритания заявиха, че педофилите са твърде много и е „нереалистично“ да бъдат арестувани и подведени под отговорност

Untitled

Великобритания няма да съди педофили, които притежават детска порнография, защото хората, замесени в подобни престъпления са твърде много.

Според главата на британската s National Crime Agency (NCA), Кейт Бристоу, е „нереалистично“ да бъдат обвинени всичките, разкрити до сега, 50 хил. педофили във Великобритания. Според него има по-важни рискове, над които органите на реда трябвало да се концентрират.

„Нашите задължения са да се фокусираме над по-сериозните рискове и хората, замесени в тях“, заяви Бристоу.

Британската работническа партия определи бездействието на NCA като „безсрамно“ и изразиха мнението, че службата из начало няма ресурсите, за да се справи с педофилията.

„Това е безсрамна политика, вътрешния министър наблюдава бездейно как все повече хора свалят и разпространяват отвратителна детска порнография и никой не бива разследван, а децата остават в риск“, заяви Ивет Купър от БРП.

Ивет Купър заяви, че щом властите могат да задържат и разследват всички 220 хил. случаи на кражби миналата година и 110 хил. случая с наркотици, трябва да могат да разследват и педофилите. Според Купър, властите омаловажават сексуалните престъпления срещу деца.

NCA е главната агенция на Великобритания срещу киберпрестъпността, наркотрафика, икономическите престъпления и човешкия трафик, която започна работа през октомври 2013 г.

Според данни на властите минимум 600 тайно заснети фотографии на момчета между 9 и 12 години са били открити на компютъра на Мартин Голдбърг. Неговия случай нашумя, тъй като педофила е работил до разкриването му като учител. Според последни проучвания сексуалните престъпления в британските училища са се увеличи с цели 40% за периода 2011-2013 г. Поне 2, 865 случая са били документирани.

След смъртта на легендарния тв-водещ Джими Савил беше разкрита връзката му със сатанистки култ, в който в продължение на години Савил и други известни и заможни лица са извършвали сексуални престъпления. Обществеността във Великобритания беше потресена, след като стана ясно, че Савил е извъриш 214 „ритуални изнасилвания“, сред изнасилените има и много деца.

One Comment to “Великобритания – Не е реално да арестуваме педофилите”

  1. Какво ги бъркат британците, някакви педофили.Те са си част от пейзажа от столетия.Очаквам римейк на Кончита Вурст, в педофилски вариант за изтънчени британски благородници, да освежи лошият им дъх на кална лондонска уличка от19 век.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s