Журналистката, която искаше да разкрие, че ООН подкрепя ИД загина в катастрофа

Журналистката Серена Чехим загина в атомобилна катастрофа малко преди да успее да завърши своя последен репортаж за „Ислямска Държава“

Untitled

Журналистката заяви, че с екипът й са заснели видеокадри, на които се вижда, че в конвои от камиони на ООН се вкарват бойци от Турция в Сирия, които се бият на страната на „Ислямска държава“.Става въпрос за камиони на Световната програма по храните, която е част от Групата за развитие към ООН.

Серена Чехим обяви, че работи по репортаж, включващ видеокадрите, на които се вижда как джихадисти се превозват в камионите на ООН, които извършват хуманитарни мисии в Сирия, от границата с Турция.

За жалост нейния репортаж никога няма да бъде излъчен по две причини – малко преди завършването му Чехим, която работи за Press TV, загина в автомобилна катастрофа, втората причина е, че видеоматериалите са унищожени. На границата между Турция и Сирия колата на журналистката и колегата й оператор е била ударена от тежкотоварен автомобил, в следствие, на което тя загива, а видеозаписите на оператора са сериозно увредени, повечето са унищожени. За щастие операторът успява да оцелее.

Това няма да е първия подобен скандал, в който е замесена световната организация. През март 2014 г. конвой на ООН, официално пренасящ храни и хуманитарни помощи в Южен Судан, всъщност се оказа, че е пренасял и оръжия за бунтовниците, лоялни на бившия държавен заместник Риек Мачар.

One Comment to “Журналистката, която искаше да разкрие, че ООН подкрепя ИД загина в катастрофа”

  1. Това няма да е първия подобен скандал, в който е замесена световната организация. Че за какво си мислите Рокфелерови създават ООН?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s