Пол Робъртс: Защо Вашингтон лъже и клевети Владимир Путин?

Бившия зам.министър на финансиите на САЩ Пол Крейг Робъртс коментира речта на руския президент пред международния клуб „Валдай“. Робъртс коментира аргументите на Путин и реакцията на Вашингтон

roberts

На срещата на международния клуб „Валдай“ в Сочи руския президент Путин напълно основателно обяви, че Вашингтон дестабилизира целия свят, за да постигне своите тесни и егоистични интереси, най-вече тези на частните кръгове, които управляват и самия Вашингтон. САЩ живее за сметка на целия останал свят. Беше време един световен лидер да каже на глас истината – Вашингтон действа бандитски.

Речта на Путин пред „Валдай“ в Сочи

Путин изрази това, използвайки старата римска поговорка:

„Каквото е позволено на Бога [САЩ] не е позволено за добитъка [останалата част от света]“

Руските медии се забавиха с излъчването на речта, оставяйки пропагандата на Вашингтон да отговори с обичайните си клевети. Другото съображение е да се предпазят руските медии в САЩ като RT, RIA NOVOSTI и Voice of Russia. Американските медии пък коментираха речта на Путин с обичайния тон, без да излъчат и секунда от нея. Ясно се вижда липсата на публична дискусия относно американската външна политика и въздействието й върху останалите държави. Една държава, която поставя рамки на дискусиите в медиите не е демократична, колкото и да крещи, че е такава.

Вашингтон отдавна овладя „изкуството“ да приглушава истината с клевети. Вашингтон използва клевети, за да свали законноизбрания ирански лидер през 1953 г., да свали премиера на Конго Патрис Лумумба в 1960, да свали президента на Гватемала Арбенз през 1954, да свали Уго Чавес през 2002 г., преврат, който беше осуетен от гражданите на Венецуела, използваха клевети и за да свалят Янукович. Същите похвати използваха, за да свалят президента на Хондурас Мануел Зелая през 2009 г., да свалят Морси в Египет, да свалят и убият Кадафи в Либия, Саддам Хюсеин в Ирак, в продължаващите им опити да свалят Башар Асад в Сирия. Клеветите и бомбите обаче не винаги донасяха успех на САЩ, примери за това са Хо Ши Мин във Виетнам и Кастро в Куба, срещу който САЩ са организирали поне 20 опита за убийство.

Сега мишената на Вашингтон е Путин. Глупост и лицемерие. Успехите на Путин далеч надвишават успехите, на който и да е наш президент в историята ни. В момента публичната подкрепа за Обама и Конгреса е толкова ниска, че е несъвместима с функциите на демокрацията. Ако в САЩ наистина има демокрация, това е най-дефектната демокрация във световната история. Практически, никой освен могъщите частни групировки, които притежават Вашингтон, не подкрепя американското правителство. Всички ненавиждат официален Вашингтон.

С безкрайните си интервенции и войни, с нефункциониращата и рухваща американска икономика и безграничната си арогантност Вашингтон унищожава светът. Освен малцината заблудени и онези, които получават пари от финансираните от САЩ НПО-та, никой друг няма добро мнение за Съединените щати.

 

 

 

 

Автор: Пол Крейг Робъртс (превод: Alter Information)

*със съкращения, оригиналът може да видите тук: официален сайт на бившия зам.финансов м-р на САЩ

3 Коментари to “Пол Робъртс: Защо Вашингтон лъже и клевети Владимир Путин?”

  1. Според мен, истината е да се държим За „“Дядо Иван““. Колкото до третата световна . война, дано БОГ ни закриля!!! И Баба Ванга го е кязяля!

    • По-голямата част от бг народ се държим за Русия, но и при нас е като във Вашингтон. Никой не подкрепя управляващия елит освен олигархията и САЩ. И повечето фенове на САЩ в БГ са финансирани от НПО-тата.

  2. За яснота си позволяваме да уточним, че упоменатите от Пол Робъртс „частни кръгове, които управляват и самия Вашингтон“ употребяват дадената от Путин поговорка в нейния по-древен вариант:
    „Каквото е позволено на „БОГОИЗБРАНИТЕ“, не е позволено за ГОИТЕ (добитъка – останалите народи по света) !“

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s