Бившият кмет на Лондон: Великобритания е американска марионетка

Британският политически деец, представител на Лейбъристката партия Кен Ливингстън, който от 2000 до 2008 г. беше кмет на Лондон, разкритикува строго днешната политика на Обединеното кралство

KENLIVINGSTONE_2122535b

В ексклузивно интервю за канал Russia Today UK, който тези дни започна да излъчва от Великобритания, Ливингстън изрази надежда, че следващото правителство на страната няма повече да се подчинява на влиянието на САЩ.

„Една от причините, поради които подкрепях кандидатурата на Ед Милибънд за поста лидер на Лейбъристката партия е, че той излезе и заяви открито: нахлуването в Ирак през 2003 г. беше грешка. Неговият брат (Дейвид Милибънд, външен министър на Великобритания от 2007 до 2010 г.) не е бил готов да признае това. Освен това Ед Милибънд отказа да подкрепи Камерън (настоящ министър-председател на Великобритания) що се отнася до намесата в делата на Сирия. Според мен това доказва, че ако имаме лейбъристко правителство, а на мен ми се струва, че така ще стане, то ще заеме доста по-независима позиция и няма да е просто американска марионетка”, каза бившият лондонски кмет.

„Жалко, но повечето британски правителства са точно такива”, добави той.

Освен това Ливингстън смята, че по-голямата част от пресата във Великобритания работи, диктувана от медийните магнати. Те на свой ред имат интерес от сътрудничеството със САЩ.

„Когато в миналото хората като мен или като Тони Бен (член на британския парламент, автор на идеята за ликвидиране на монархията) правиха подобни заявления в парламента, медиите практически не съобщаваха за тях. В парламента сега по-малко хора признават в какви мръсни дела сме въвлечени и какви организации спонсорират Великобритания и САЩ”, призна Ливингстън.

„70% от вестниците, които четат британците, принадлежат на петимата милиардери: Рупърт Мърдок, братята Барклай, лорд Ротермир. Всички те са поддръжници на англо-американския съюз и се придържат към една гледна точка по тези въпроси”, подчерта той.

Парламентарните избори във Великобритания ще се проведат през 2015 г.

4 Коментари to “Бившият кмет на Лондон: Великобритания е американска марионетка”

  1. Първо, с израза „…в какви мръсни дела сме въвлечени и какви ОРГАНИЗАЦИИ СПОНСОРИРАТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ“, Ливингстън не казва на читателите на Алтер Информацион нищо ново и второ, политиката на Великобритания спрямо САЩ винаги е била „ТИ НА МЕНЕ – АЗ НА ТЕБЕ !“

  2. Както се видя Европа вече не съществува , всичко това което беше е вече територия на САЩ , които настъпват все повече към Русия, а след нея по план ще е Китай.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s