Стоте хиляди рубладжии не намериха място в българските новини

_78816330_bruxdemonewepa

В Брюксел се проведе поредния протест срещу политиката на строги икономически ограничения, водена от правителството и Европейския Съюз. Успоредно с това хиляди протестиращи обсадиха парламента в Лондон. Тези два протеста не намериха място в новинарските емисии на повечето „български“ телевизии, или по-точно клоновете на световните медийни гиганти-монополисти в България. Какви бяха тези 100 хил. души, които протестират отново срещу политиката на Европейския съюз и собственото си правителство в Брюксел? „Рубладжии“, платени от Русия? Путин ли е виновен, че Европа е затънала в корупция и безработица, а с изключение на Германия, икономиките на държавите-членки не могат да излязат от калчището, в което бяха тръшнати заради шепа спекуланти и измамници в САЩ, които доведоха до краха на „Уол стрийт“ и световната икономическа криза? Подобна ос може да съществува само в България и някои други източноевропейски пост-комунистически държави, в които комплекса за „второ качество“ европейци е развит у много съвременни „проевропейци“ и „евроатлантийци“, много от които преди 1989г. се кълняха, че „социализма“ е техния „цивилизационен избор“.

Европейския съюз води политика в интерес на своя патрон – Вашингтон, неговите военни аспирации и интернационални компании. Потвърждение за това са, че тънещата в социално и икономическо блато Европа следва безропотно указанията на САЩ, които създадоха евросъюза и НАТО, за да консулидират в него своите европейски марионетки. Европейските държави пращат войници в Ирак, Афганистан, Либия и където наредят военнолюбците в официален Вашингтон, увеличават разходите за военни цели на НАТО и са готови да повторят историческата грешка да вкарат Стария континент във война с Русия, което при всеки случай ще доведе до нова подялба на континентът между САЩ и Русия, а Европа отнова ще бъде изравнена със земята. Показателно е  и сключващото се „на тъмно“ споразумение за търговия между САЩ и ЕС, което ще постави американските компании над законите в отделните държави. Това означава, че освен пред върховните чиновници на евросъюза държавите на Европа, членуващи в него, ще изгубят суверинитета си и пред корпорациите на САЩ. Още по-показателно, за това, че евросъюза служи на световния финансов елит е, че новия председател на ЕК сега ще трябва да се „саморазследва“, тъй като се оказа, че Люксембург е помогнал на минимум 300 крупни корпорации да укрият данъци за милиарди. Никой не очаква, че бившия премиер и настоящ председател на еврокомисията Жан Клод Юнкер ще направи нещо друго, освен да замете следите на „LuxemburgLeaks“.Властите в САЩ признаха „Джей Пи Морган“ и останалите вампири за виновни за краха на „Уол Стрийт“ и световната икономическа криза от 2008г. (от, която Европа ще се измъкне след най-малко едно десетилетие), но не ги осъдиха, а се споразумяха с тях. ЕС отговори с подобна адекватност, принуждавайки европейците да платят за спасяването на банките, докато „затягат коланите“, а безработицата удря рекордни исторически нива. За това се стига до подобни протести в сърцето на Европа и евросъюза. За това 49% от британците заявяват, че биха гласували „за“ излизането на Великобритания от ЕС. А може би трябва да питаме кога по-точно ни питаха за „цивилизационния избор“ и защо не ни питат сега. Нека само уточня, че въпросния „цивилизационен избор“ всъщност няма нищо общо с корумпираната, преяждаща на гърба на европейците бюрократична пасмина на евросъюза.

При наличието на 50% младежка безработица в целия ЕС, огромната финансова и социална криза и неадекватните политики, налагани на всички от Брюксел не трябва да ни очудва, че в държавите, където има истинско гражданско общество хората протестират срещу ЕС и неговата политика. Знамето на ЕС редовно се изгаря и стъпква не само в Източна Европа – където местните евроатлантийци заклеймяват този акт като действие на зли комунисти, русофили и прочее – а и в държави като Великобритания, Шотландия, Испания, Гърция, Италия и Франция. Но ето, че 100 хил. протестиращи не намират място в „евроатлантическа“ България. Защо да разваляме медийния уют на царстващия рай на капитализма и великото братство между САЩ и Европа? А и защо да даваме пример на българите, че да си против разрухата на Европа за сметка на интересите на Съединените щати не е несъвместимо с това да си про-европеец. Напротив, ако си „за“ Европа би трябвало да си против всичко това.

 

6 Коментари to “Стоте хиляди рубладжии не намериха място в българските новини”

  1. За какво и е на Русия свят без Западна Европа? Светът без Русия може. Русия без светът не може.

  2. В статията има много правописни грешки, което е недопустимо в една сериозна медия…

  3. Цитиран е Рон Пол. НО не става ясно КОЙ:))

  4. Много правилни неща има в тази статия, но кой е аторът на на статията?!?

  5. Натискат за комунизъм… Нямааа вече комунизъм! Най-много анархия и смърт да настане. На който му се мре или иска близките му да умрат, да пали да прави бунтове. Що да не върнем 19 век?
    Останалите могат да помислят за мека промяна. Инфилтрират се и променят. Ама това не става с мързел. Комунизмът обслужва дебили и мързеливци.

  6. Прекрасно е че все пак макар и малък процент от парите на българите, които изтичат в посока Русия се връщат обратно! Лошото е че те отиват за анти-българска пропаганда! Сайтовете направени с рубли са десетки и този не прави изключение! Най-великото нещо след машината за убиване наречена Червената армия е червената пропаганда, но като се сетя за Финландия например май пропагандата е доста по-напред!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s