Рон Пол: В Америка няма истинска демокрация

Барак Обама и демократите бяха тотално разгромени на междинните избори, а републиканците спечелиха мнозинство във Сената. Това означава, че през оставащите две години от мандата на Обама той практически ще бъде с вързани ръце и трудно ще води политиката, която иска без тя да бъде одобрена от републиканците. Според Рон Пол обаче това не означава, че САЩ ще прекратят агресивната си външна политика Ron Paul

Самия Рон Пол е от републиканците, но според него няма значение дали печелят те, или демократите – „една силна управлява САЩ“, заяви бившия кандидат-президент в интервю пред „Russia Today“.

„Хората си остават заложници на старите порядки. Те с интерес наблюдават алтернативните на двете големи партии в Конгреса, но когато дойде време за избори си казват „Ще гласувам за по-малкото зло“. „, заяви американския политик.

Рон Пол акцентира над това, че политическите фигури в САЩ, които имат влияние над

Рон Пол е американски лекар, писател, политик и дългогодишен член на Конгреса на САЩ от републиканската партия от щата Тексас. Кандидатира се два пъти за президент, веднъж през 1988 година от името на либертарианската партия и отново през 2008 година в предварителните избори на републиканската партия. Той е кандидат за президент и на изборите през 2012 година. Рон Пол е описван като консерватор, конституционалист и либертарианец. Като критик на американската външна политика, Рон Пол се обявява против войната в Ирак и подкрепя идеята за изолационизма. Той е за излизането на САЩ от организации като НАТО, СТО, ООН, МНС и др.

политическия живот в страната са зависими от своите спонсори в лицето на корпорациите и други елитни кръгове. Според политикът практически няма разлика между демократите и републиканците.

„Това си е истинска корупция. У нас е установен монопол на една партия. Казват, че в САЩ има две основни партии, но практически системата е еднопартийна. За нас няма два варианта.“, заяви в ефира на RT Рон Пол.
По неговите думи кандидатите, получили висока подкрепа не могат да вземат участие в политическия живот на страната, което той определи като „възмутително“.
„А какво правят с нашата младеж? Пращат ги да воюват из целия свят, твърдейки, че това е необходимо, за да бъдат демократизирани други държави. Но, ако в друга държава се проведат избори, чийто резултат не се харесва на Вашингтон те не признават резултатите. В САЩ няма истинска демокрация. В страната цари идеологически монопол, който се управлява от лидерите на двете партии, номиналното условие „две“ обаче е фиктивно. На практика няма разлика между тях“, заключава американския политик.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s