Пол Робъртс: Осама бин Ладен е починал от бъбречна недостатъчност още през 2001г.

Според публициста, икономист и бивш зам.финансов министър при президента Р.Рейган Пол Крейг Робъртс официалната версия на САЩ за смъртта на Осама бин Ладен няма нищо общо с истината

https://alterinformation.files.wordpress.com/2014/05/roberts.jpg

Според Пол Робъртс официалната версия на САЩ за смъртта на Осама бин Ладен не е потвърдена с доказателства, а по-скоро е „пропагандна оркестрация“, целяща да помогне на Барак Обама да получи „героичен ореол“ и втори мандат.

Това пише икономиста и публицист Пол Крейг Робъртс в последната си статия „Another Fake Bin Laden Story“ .

Робъртс поддържа тезата, споделяна от много хора, включително и от кръгове в американското разузнаване, че Осама бин Ладен е починал още през 2001 г.

„Осама Бин Ладен е починал през декември 2001 година от бъбречна недостатъчност и други здравословни проблеми. В последното си видео-обръщение той отрича каквато и да е връзка със събитията от 11 септември и заявява, че американците трябва да се вгледат в собственото си правителство. Самото ФБР излезе със заключението, че няма доказателства за връзката на Осама бин Ладен с атентатите от 11 септември. Некрологът на бин Ладен се появи в безброй чужди и арабски медии, както и по Fox News. Всеизвестни бяха здравословните проблеми на Осама бин Ладен. Никой не може да оцелее цяло десетилетие с бъбречна недостатъчност, а в сочената за негова къща, където командосите от SEAL се твърди, че са го убили дори не беше намерена машина за диализа.“, пише Робъртс.

Робъртс повдига въпроса и защо тялото на терориста не беше показано и съмнителните обстоятелства около историята как е бил obama-watching-osama-die-32381-1304371745-2погребан в морето.

„В допълнение, никой от екипажа на кораба, от който Белия дом твърди, че бин Ладен е бил погребан в морето не е видял подобно погребение. Някак си погребението се е състояло на борда на кораб, а дори вахтата не е забелязала нищо.“

Бившия финансист в кабинета на президента Роналд Рейган припомня, че официалната версия на Белия дом се е променила два пъти за 24 часа.

„Историята на Белия дом за предполагаемото убийство на Осама бин Ладен се промени два пъти в рамките на първите 24 часа. Твърдението, че Обама е гледал операцията на живо, предава през камерите на шлемовете на командосите от SEAL беше набързо изоставено, въпреки разпространената снимка, на която Обама и неговите приближени са се втренчили в тв-екран, на който уж гледат операцията в реално време. Видео от операцията никога не беше показано. До днес няма никакви доказателства за твърденията на администрацията на Обама относно смъртта на бин Ладен. Дори едно малко късче. Само необосновани користни претенции.“, пише Пол Крейг Робъртс.

 

Припомняме, че Осама Бин Ладен, според официалната версия, бе убит през 2011 г. в Аботабад, Пакистан от екип морски тюлени. Тези дни историята за убийството на бившия терорист номер едно отново изплува в медиите, след като командосът Робърт О’Нийл тези дни обиколи много медии в САЩ, заявявайки, че той е физическият убиец на бин Ладен. Според официалната версия обаче няма как да се каже кой е възпроизвел фаталния изстрел, тъй като няколко от командосите са простреляли терориста. Мнозина считат, че изправения пред банкрут О’Нийл се появява на медийната сцена поради финансовите си затруднения. Според други, Барак Обама, който беше разгромен от републиканците на междинните избори, а рейтинга му според социалогическите проучвания се е сринал до 70% неодобрение, се опитва да припомни едно от най-запомнящите се събития от неговото управление.

One Comment to “Пол Робъртс: Осама бин Ладен е починал от бъбречна недостатъчност още през 2001г.”

  1. Че и децата от детската градина разбраха кой организира „евромайдана“ кой и защо бомбандира Белград ами това в Либия Ирак Сирия Нигер и навсякъде където имае природни ресурси……..

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s