Военните престъпления на Украинската армия

Хакерите от „КиберБеркут“  са проникнали в компютъра на украинския главен прокурор Виталий Ярема и са открили доказателства за военни престъпления, извършени от украинските сили за сигурност срещу цивилни граждани в източната част на страната

vlcsnap-2014-05-10-18h35m04s220

 

Според изявлението на „КиберБеркут“ сред файлове на Ярема е бил открит текстът на едно от неговите изказвания, в който са посочени примери за престъпления срещу цивилни лица, извършени от войниците на доброволческите подразделения.

„Само за периода септември – октомври 2014 г. (след обявяването на примирието) в областта на провеждане на антитерористичните операции военната прокуратура е регистрирала 65 наказателни производства за престъпления, които по един или друг начин са свързани с оръжия или с тяхната употреба“ се казва в документа.

Според публикувания от „КиберБеркут“ текст „участниците в антитерористичните операции“ са извършвали престъпления не само срещу цивилни граждани, но също така и срещу самите себе си: описан е например случай, в който войник в нетрезво състояние е застрелял четирима свои колеги.

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s