Готов съм да ви платя билетите до Либия…

През 2011 г. Запада най-накрая се отърва от либийския диктатор Муамар Кадафи, който беше убит от същите „бунтовници“, които след това бяха прехвърлени в Сирия. На новоосвободената богата на петрол държава се предрече път към просперитет и демокрация, но всички знаехме, че страната всъщност беше унищожена и превърната в поредното гето, създадено от западните сили

6390613873_bbdd88037a_z

Веднага след свалянето на Кадафи и неговото убийство, придружено със сексуални гаври, инфилтрирания агент на израелското разузнаване и заемащ поста външен министър Николай Младенов прелетя до Бенгази, за да признае Преходния национален съвет за новата легитимна власт на Либия.Това се случи въпреки че само преди броени седмици премиера Борисов ясно подчерта, че България ще се придържа към практиката си да признава само законноизбрани правителства, а не бунтовнически формирования, завзели властта силово. Ето, че когато хората в Донецк и Луганск след преврата в Киев решиха да създадат свои автономии България спази това свое правило. Но не защото така е преценила, а защото това е позицията на нашите партньори.

Външния министър Младенов даде и своите прогнози за бъдещето на освободена Либия.

„Днес Либия е свободна и нейното бъдеще е в ръцете на либийския народ“, каза министърът на 20 октомври, 2011 г. и изрази готовността на България заедно с международната общественост да окаже пълно съдействие на либийския народ„по трудния му път към свобода и демокрация“.

Три години по-късно всички изтеглят дипломатическите си мисии в Либия и закриват посолствата си. България направи същото. А на 10 ноември външно министерство, което отново се оглавява от действащ агент, този път на САЩ – Даниел Митов, призова всички българи в Либия да се евакуират незабавно.

„Тези наши граждани следва да отчетат критичните за сигурността и живота им сериозни рискове, в условията на временно нефункциониране на местните либийски държавни структури и ескалация на въоръженото противопоставяне между различни либийски групировки“, казват от Външно министерство.

В този момент в Либия воюват военни фракции за завземането на властта…и петрола на най-богатата на този ресурс страна в Северна Африка. Пясъците са потопени в кръв, инфраструктурата е унищожена, колко хора загиват дневно никой не знае и не си и прави труда. Всички сега гледат към Сирия и Украйна – новите набелязани за „освобождаване“ държави. Вниманието ни е приковано и към халифата, който създаде „Ислямска Държава“, която за няколко седмици превзе огромни територии в Ирак, докато американците и съюзниците им в НАТО се готвят да си тръгнат тихомълком, казвайки срамежливо, че само са влошили положението в региона и страната. Идеята на САЩ за „контролирания хаос“ се разби на парченца, когато те и петролните монархии като Саудитска Арабия и Катар осъзнаха, че вече не могат да контролират собствените си креатури. Света сега следва да се надява на същите тези да се борят срещу „Ислямска държава“. Въпреки че само с въздушни удари по позициите им в Сирия и Ирак няма да се получи нищо.

А защо България израти военни в Ирак и Афганистан? Редовния отговор беше „поети ангажименти“. В превод от политически език това означава – „получени инструкции“, които всички партии, които са на власт през годините трябваше да следват, защото България няма своя собствена позиция, а е марионетка на Съединените щати. Но ние с такъв хъс и сервилнически обноски изпълняваме всичко, като че ли и ние сме в „петролната афера“. Не случайно всичките ни външни министри са толкова независими от правителството и действат според указанията на официален Вашингтон. Бившия служител в американска фондация Даниел Митов стана външен министър във втория служебен кабинет на Росен Плевнелиев. Този господин действаше така всякаш още работи за американска фондация, а не на държавен пост и то като външен министър. Тихомълком се опитаха, заедно с Росен Плевнелиев, да разкрият всички български разузнавачи в чужбина. Коя нормална и суверенна държава би позволила подобно нещо? Франция, Германия, САЩ? Това не може да се случи никъде. Малко анализатори отчетоха защо фаворита за външен министър в новото правителство на ГЕРБ, подкрепяно и от АБВ и РБ не стана Ивайло Калфин – човекът, който подписа за американските военни бази у нас и който също послушно, заедно с шефа си господин Първанов изпълняваха указанията на САЩ какво да правим по отношение на Ирак. Американците си имат своя нов, малко познат за по-широката аудитория, доносник. За това той ще продължи да бъде външен министър на България и в редовното правителство.

Ако сравним политиката на България относно Либия преди и след свалянето на Кадафи виждаме в какви разрушителни кампании на НАТО сме били съучастници. Нека припомним, че ударите срещу Либия са незаконни. Но това не е проблем, тъй като САЩ в националната си доктрина ясно са подчертали, че си „запазват правото да предприемат превантивни удари и използване на военна сила, независимо дали това противоречи на международното право“. Припяваха ни редовния репертоар как освобождават един измъчен народ от неговия зъл диктатор и как той поема по пътя на „демокрацията“. Няколко години по-късно страната тъне в разруха, хаос, глад и смърт и всички тези хора бягат панически от нея. Призовават и нас въобще да не припарваме до Либия.

/ актуална информация за ситуацията в Либия/

Дълго време Кадафи беше ту „зъл диктатор“, ту „диктатор, ама’ наш“. Така се стигна до това британски компании да продадат същите системи за масово подслушване и следене, с които са снабдени правителствата на Великобритания и Франция. Редица западни лидери поддържаха топли отношения с пустинния камилар. Така се стигна до разкритията, че Кадафи е финансирал с 50 млн.долара кампанията на кандидат-президента Николас Саркози, същия, който в последствие изигра важна роля за неговото сваляне.

Още през 1990-те САЩ и някои западни страни започнаха тайни преговори с диктатора. В следствие на преговорите всички санкции срещу Либия бяха свалени. Западните петролни компании получиха отново „своето“ в Либия. Последваха и банките, авиокомпаниите, хотелиерите и всички по веригата. Бившия премиер на Великобритания Тони Блеър и корумпирания му колега от Италия Силвио Берлускони имаха голяма роля в този процес.

Компании като BP, Chevron, ConocoPhillips, Dow Chemical, ExxonMobil, Fluor, Halliburton, Hess Corporation, Marathon Oil, Midrex Technologies, Motorola, Northrop Grumman, Occidental Petroleum, Raytheon, Shell и United Gulf Construction Company учредиха Американско-либийската бизнес асоциация. По това време Кадафи не пречеше и не беше зъл диктатор, от който либийците трябва да бъдат освободени в името на демокрацията.

Бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър разкри след свалянето на Кадафи, че още по времето на Никсън е била подговяна тайна операция за неговото ликвидиране след преврата от 1969 г. Програмата обаче била прекратена, тъй като петролните гиганти се договориха с режима на Кадафи да продължат своите бизнес начинания. Малко по-късно МВФ дори повиши оценката си за Либия, установявайки, че страната има сериозен напредък в „неолибералната реформа“.

А къде е тръгнала България да се намесва в подобни геополитически авантюри и сблъсъци, от които в най-добрия случай никой не ни обръща внимание, докато изпълняваме нарежданията и повтаряме, каквото ни кажат. Но пък рисковете за националната ни сигурност са огромни. За жалост, ако не изпълняваме знаем какво ще ни се случи. Избор нямаме. Можем само да се молим партньорите ни и техните подставени лица в България да не ни хвърлят още по-надълбоко в собствените си войни и конспирации срещу трети държави.

 

4 коментара to “Готов съм да ви платя билетите до Либия…”

 1. “ХОРА, БДЕТЕ…!”
  (не спете с отворени очи)

  – Враговете на България приспаха чувството ни за самосъхранение… Приличаме на хипнотизирано зайче пред змия боа…. В същото врече и на изток и на запад Фашизма надига глава…, а от юг и от запад към земите ни пълзят исляма и католицизма, а ние пак сме без армия… и със “скопени” служби за сигурност…!!!
  (…и за фашизма и за исляма и за католицизма националните флагове нямат значение…)

  А “БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ, ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ”…!!!

  Време е да преодолеем Ньойските си комплекси на победена държава…
  – Армията ни безусловно ТРЯБВА да се възстанови…! Независимо кой ще е врага ни, за да пазим суверенитета си след сключване на ОФСЕТНИ сделки:
  (Това са стандартни сделки за умни държавници-родолюбци със 100 – 110% обратни инвестиции във ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНИ цивилни заводи и фабрики, в които могат да се разкрият поне 50 000 основни работни места и натоварят други 200 000, а високите технологии ще предизвикат Виокотехнологична Революция в примитивната ни икономика.)
  Безусловна трябва да имаме:
  – Военна академия и три военни училища (СПВ, ВВС, ВМС).
  – Три механизирани корпуса със 60 000 бойци (София, Варна и Бургаз)
  – Отделна бригада за “Въздушно-земни-морски” операции (Пловдив) от 6 000 универсални професионалисти.
  – 1 800 оръдия и миномета над 100мм., 1 200 БМП, 600 танка.
  – 60 бойни всецелеви самолета “Грипен-NG ”, шведска система за ДРЛО (каквато има Гърция)…, Център за “Въздушно-земно-морски суверенинет”, 30 бойни и 30 транспортни вертолета (с еднакви двигатели и основни системи), 12 транспортни самолета “Спартан” (три въоръжени за помощни/специални операции).
  – 8 корвета с водоизместване 800 – 1 000 БРТ (с увеличена автономност и възможнасти за борба с плаващи, подводни и въздушни цели), 6 подводници -“ловци”, трални сили, бригада брегова охрана с ПКР.
  – “Инженерен корпус” за незавършилите средно образование и алтернативна служба без оръжие…!!!
  – “Смесен” принцип на комплектоване…

  Само така ще имаме малка, но боеспособна армия – Щит на България…!!!

  Великият Български Народ е казал…:
  – “Който не иска мира – нему секира”
  (само, че тя трябва винаги да ти е под ръка…)

  Това е истината.

  КАЗАХ…!
  .

 2. То… място зу коментар няма. Трябва песен… на калашников и по звучна паже би. Не мрънкайте, избрахте си ги плужеците отровни. Хвърлих моя „камък“ върху „грамада“та им на мегдана на България (или каквото е останало от стародавна България, недоопоскана от потурнаци, мангали и чифуто-говедари)

 3. Все пак съгласете се, че е практично външният ни министър винаги да е чифутин, за да не се харчат излишни средства за преводач, когато разговаря с шефове от световното правителство.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s