Пол Робъртс: Привържениците на САЩ живеят в собствените си митове

Според бившия зам.финансов министър на САЩ по времето на президента Роналд Рейгън, тези които подкрепят американската външна политика не търпят никакво друго мнение и клеветят всички, които го изказват

https://alterinformation.files.wordpress.com/2014/05/roberts.jpg

В своята последна статия финансиста и политически анализатор коментира състоянието на западните и най-вече американските медии и тези, които сляпо подкрепят САЩ и не търпят никаква опозиция на американската световна хегемония. Според Пол Крейг Робъртс политиката на Вашингтон изправя света пред угрозата от ядрена война.

„Повечето американци живеят в собствените си митове и тези митове са имунизирани срещу фактите. Някои американци стават изключително гневни, когато биват конфронтирани с информация и факти, които не се вписват във собствените им лъжи. Научих това още от ерата на печатните издания, когато получавах голям брой гневни писма и този урок продължи и по времето на онлайн медиите, чрез мейли“, пише Робъртс.

Според Робъртс в американските медии не се допуска критично мнение към официалната политика на САЩ и това се улеснява, защото както знаете, едва пет огромни корпорации притежават всички медии в страната и техните клонове в чужбина. Робъртс коментира, че в онлайн изданията вилнеят „тролове“, които правят всичко възможно да оклеветят авторите на статии, които разобличават политиката на Щатите и се изказват критично. Според Робъртс авторите в някои от най-големите западни издания са „преститутки“ – свой подигравателен термин, с който нарича представителите на четвъртата власт.

„Троловете и техните подобния правят всичко възможно да оклеветят всички журналисти и автори, които се опитват да запълнят липсата от честни и обективни западни медии. Погледнете кой атакуват. Не атакуват „преститутките“  от „Ню Йорк Таймс“, „Вашингтон Пост“ и „Фокс Нюз“, атакуват хора като Джулиан Асандж.“,пише бившия министър в кабинета на президента Рейгън.

„Троловете често крият своята самоличност зад маската на псевдоними. Обичайния им подход е не да коментират неудобната информация, с която автора запознава читателите, а лично самият него. Например, троловете твърдят, че всички издания, в които се допуска критика срещу САЩ са понякакъв начин свързани със злото и получават пари от опонентите на официален Вашингтон. Те искат истината да бъде игнорирана“., допълва той.

Пол Робъртс е сред малкото бивши или настоящи американски политици, които признават, че действията на официален Вашингтон са далеч от благородните цели, с които биват оправдавани.

„В няколко свои статии тази година аз признах, че Вашингтон последователно и агресивно изсипва лъжи по адрес на Русия и намеренията на Путин. Вашингтонския преврат срещу законноизбрания президент и правителството на Украйна беше последван от инсталирането на американски марионетки. Подчинявайки се на Вашингтон НАТО се държат безотоговорно, следвайки ги към военното безумие спрямо Русия, което е изключително опасно, защото може да доведе до ядрена война“, заяви Пол Робъртс.

 

Автор: Пол Крейг Робъртс,

превод: Alter Information

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s