САЩ ще обучава и финансира нацистките батальони в Украйна

САЩ може да започнат да обучават и въоръжават придобилите скандална известност доброволчески батальони, които мародерстват над жителите в източните части на Украйна

Бойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс

Това разкри Семен Семенченко – командир на батальон „Донбас“ – изцяло доброволчески военно формирование, в което членуват представители на водената от Олег Ляшко неонацистка организация „Десен сектор“, която се прочу с зверствата си по време на „Евромайдана“, когато нейните активисти идваха въоръжени с огнестрелни оръжия.Интересното е, че „Десен сектор“ и батальона „Днепър 1“ са финансирани от украинския олигарх – Игор Коломойски.  Коломойски контролира не само „Десен сектор“ и „Донбас“, но и други неформални военни формирования, в които членуват предимно крайно-десни радикали от футболните агитки. Коломойски беше прогонен от Днепропетровская област, която беше под негова администрация. Именно радикали от „Днепър 1“ изиграха основа роля за избиването на 46-те проруски активисти в Дома на профсъюзите на 02 май в Одеса. Семенченко, разбира се, избягва темата за връзките между „Десен сектор“ и олигарха.

Същите тези неонацистки формирования може да получат финансова и военна подкрепа от Съединените щати, които от своя страна се правят, че не виждат от какви хора са съставени и какво вършат.

На това се надява най-вече командира на батальона „Донбас“, Семен Семенченко, който съобщи на 12 ноември, че се е завърнал от  Съединените щати, където беше привикан.

Семенченко е провел срещи с представители на организациите IRI (International Republican Institute) и NDI (National Democratic Institute) – двата клона на основните партии в САЩ, които действат под формата на „неправителствени организации по целия свят, в т.ч. и у нас в България. Семенченко се е срещнал и с американски политици като сенатор Робърт Менденез от демократите и републиканеца Робърт Коркър. Това са двамата американски политици, които прокараха украинския Закон за подпомагане на свободата. Закон, който легализира САЩ да доставя оръжие и екипоровка на украинската армия и да осигурява спонсориране за отряди като „Донбас“.

Семен Семенченко разкрива, че главната цел на визитата му е била именно това да уреди военна и финансова помощ от САЩ. В своя публикация в социалната мрежа Фейсбук командира на батальон „Донбас“ заявява, че е изпълнил целта си.

„Вчера подписах договор за организиране на тренировъчни курсове за бойците и офицерите от батальон „Донбас“ от мобилни групи инструктори от американската армия. Бойците ще бъдат обучавани по курсовете, по които се обучават американските тюлени и командосите от Делта форс.“, заяви Семенченко и добави, че срещите с представителите на NDI и IRI са били „много ползотворни“, както и че „всичко върви според плана“.

Това означава, че неонацистките формирования ще бъдат обучавани по програмите, с които се обучават най-елитните военни части в американската армия. Още едни „борци за демокрация“ ще получат пари от американските данъкоплатци и подкрепа от американските въоръжени сили и официален Вашингтон. Разбира се пред муджахедините на Осама бин Ладен по време на Афганистанската война, радикалите от организации като „Десен сектор“ са като ангелчета. Но докато джихадистите се биеха срещу руснаците в Афганистан, неонацистките радикали се намират в задния двор на Европа.

САЩ и Русия създадоха още една „Сирия“ в опасна близост до Европа…

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s