Къде беше Росен Плевнелиев на Десети ноември?

Поредната опашата лъжа на президента на България прекрачва границите дори на политическото лицемерие…

росен-плевневлиев

Росен Плевнелиев издаде тайната къде е бил и какво е правил на 10-ти ноември, 1989 г.Но, разбира се, отново не беше искрен. Или казано по-точно – отново направи комично изказване, в което излъга.

„Питате къде бях на 10 ноември? Да ви кажа една тайна – бях на площада и бях на митинга“, заяви Росен Плевнелиев.

Важна подробност е, че на 10-ти ноември, 1989 г. нямаше никакъв митинг. Действията се разиграваха на пленума, на който самия Тодор Живков тепърва разбра, че е свален.

За да придаде автентичност на лъжата си Росен Плевнелиев припомни, че е видял два плаката, които му направили силно впечатление. „Виновните на съд“ и „Дворците на БКП – болници и училища“. Двата плаката обаче са от митинг на 17 ноември пред Народното събрание. Още по-смешното е, че този митинг беше в подкрепа на управляващите, тоест на номенклатурата от БКП, която свали Живков. Опозиционния митинг е на другия ден, 18-ти ноември. Ако Росен Плевнелиев е бил на митинга, на който е видял споменатите от него плакати значи е бил на митинг в подкрепа на номенклатурата на БКП. Аз ще припомня на Плевнелиев още един плакат, който хората държаха до тези два – „Съд за милионерите“. Той си знае защо.

Представям си как „мозъчните тръстове“ и медиите на Иво Прокопиев се жужат като пчелички и се чудят как да измъкнат президента от поредната нелепа ситуация, в която се постави сам. Росен Плевнелиев, който е бил член на БКП, понастоящем изповядва „евроатлантическите ценности“. Регулярно екипът му му урежда абзац в някой голям западен вестник, в който той сипе огън и жупел срещу Русия и повтаря официалните позиции на Вашингтон по дадени международни въпроси. Така Росен Плевнелиев в един предишен свой гаф заяви: „Позицията ми за Сирия е същата като на американския президент“. В същия този момент „американският президент“ се опитваше да убеди света, че трябва да се бомбардира Сирия, а джихадистите, срещу които сега обяви, че ще се бори, описваше като „борци за демокрация“. Сигурен съм, че ако Сирия беше в Източна Европа щяха да ги наричат и „проевропейци“.

Росен Плевнелиев е събирателен образ на всички тези митомани с „легендарни“ антикомунистически, евроатлантийски, проевропейски и проамерикански образи в България. Голяма част от тях, както и самия Плевнелиев, всъщност са били членове на БКП, защото така е било изгодно. Изведнъж се събудиха на 10-ти ноември, 1989 г. и осъзнаха, че са демократи, че искат в НАТО, че мразят Русия и прочее – репертоара им е добре познат, а и доста беден. Имам чувството, че живеем в 1997 г. – банки фалират, мутри и седесари отново са на власт макар подкрепата за сборището в Реформаторския блок да е едва 2% на изборите…

Етикети: ,

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s