„Нафтогаз“ няма нищо против украинците да умрат от студ

Ръководителя на украинската национална газова компания „Нафтогаз“ Андрей Коболев изрази мнението, че тази зима „Украйна може да опита да мине без руски газ“

Gallery-Russia-Ukraine-ga-004

Според ръководителя на „Нафтогаз“ Украйна може да не купува руски газ, а да „въведе мерки на икономии“.Това само по себе си е брутално изказване, тъй като украинските газови хранилища са почти напълно празни, а отдавна жителите в Киев дори нямат топла вода. Неведнъж столичани вече протестираха.

Още през август директора на градската общинска администрация на Киев Дмитрий Новицки заяви, че газа за отоплението на столичаните няма да бъде достатъчен през зимата и предупреди, че киевчани ще бъдат без отопление. Тогава той обяви, че поради липсата на газ за Киев са разчетени едва 1, 200 млрд. куб.м. газ. В август обаче Европа и Русия все още не се бяха договорили и ЕС не беше кредитирал Украйна, за да започне да изплаща дълговете си към „Газпром“ и да обезпечи собствените си доставки, тъй като 66% от синьото гориво за Европа минава през Украйна.

Така че остава неясно какво има да „икономисват“ украинците, след като хранилищата са празни, а жителите стоят без топла вода заради липсата на газ. Освен това след свалянето на Янукович и идването на служебното правителство от хранилищата изчезнаха 15 млрд.куб.м газ. Ясно е, че няма накъде повече да се „намали потреблението“.

На това мнение е и министърът на енергетиката на Украйна – Юрий Продан. Той обяви, че Украйна има желание да закупи от Русия предварително 1,5 млрд.куб.м. природен газ. Той отбеляза, че в съответствие с подписаните протоколи и споразумения между „Нафтогаз“ и „Газпром“ Киев може да купи всякакви количества газ, когато и да е, след като предплати. На вече мръзнещите украинци не им остава друго освен да се надяват разума да победи.

Разума няма да бъде и на страната на украинците, които вече нямат достъп до лекарства и други комунални услуги освен отоплението. Ако тази зима останат без отопление е възможно новите безредици да избухнат твърде скоро след смяната на властта.

 

One Comment to “„Нафтогаз“ няма нищо против украинците да умрат от студ”

  1. Еееее, демократурата е така-иска свидни жертви! хаха!
    Горките глупачета! Като дечица прелъстени от педофил са!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s