От първо лице: Опълченците атакуват окупираното летище в Донецк (18+)

От началото на конфликта летището в Донецк е едно от най-жестоките бойни полета, на което воюват опълченците и украинската армия

_77957730_77957729

Публикуваното в края на месец октомври необработено видео от камерите на каските на опълченците е първата пълно документирана битка между опълчението и украинската армия от началото на конфликта в Източна Украйна, който продължава вече няколко месеца.

Битката за летището, което е от изключителна стратегическа значимост продължава и в момента, въпреки приетото примирие между двете страни. Нито опълченците, нито украинската армия биха се отказали от контрола над него. Украинската армия твърди, че контролира „значителна част“ от летището.

 

 

5 коментара to “От първо лице: Опълченците атакуват окупираното летище в Донецк (18+)”

  1. И като е написано (+18) все едно ще се клецат.

  2. Това е пълна дивотия. И за децата е безинтересно. Едни хора стрелят и ако ги питаш по какво и те не знаят. Един пък изстреля няколко изстрела със СПГ и понеже то е бронетанково така и не се разбра по какво. Явно хората знаейки че се снимат и са решили да се направят малко на рамбовци. Клипа може да е автентичен но безсмислен.

  3. В началото имаше откъслечен отсрещен огън. Освен това се провежда акция по прочистване на района от страна на сепаратистите, а не се водят фронтални боеве.

  4. Аз не видях изобщо в целия клип да им се отговаря на огъня, което е доста съмнително и събужда съмнения за истинноста на клипа …

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s