Отчаяните украински войници давят мъката с алкохол

Украинската военна прокуратура потвърждава, че в нетрезво състояние четири украински войника са нанесли побой над собствения си командир и зам.началник щаба на поделението, в което служат

140302092936-07-ukraine-0302-horizontal-gallery
Поредния подобен случай е описан на сайта на украинската военна прокуратура по следния начин:

„Установено е, че военнослужещи в една от военните части, които са мобилизирани, в нетрезво състояние в грубо нарушение на войнската дисциплина и устав на Въоръжените сили на Украйна, по време на спор със своя командир и заместник началника на щаба на войнската част са проявили физическо насилие спрямо тях и са им нанесли телесни повреди“., пише в съобщението на украинската военна прокуратура на официалния ѝ сайт.

От вестник „Взгляд“ припомнят, че на 11 октомври в Луганск войници от Нац.гвардията в нетрезво състояние нанесоха побой над служител на прокуратурата.

Неведнъж украински войници, под влиянието на алкохолни напитки, са извършвали подобни мародерства спрямо своите или срещу цивилни. Деморализираната украинска армия е в незавидно положение. От началото на АТО преди няколко месеца в Украйна е обявена всеобща военна мобилизация, но повечето жители на страната и в частност военните не са особено доволни от това. Дезертьорството и избиването на украински войници, които са опитвали да го направят е нещо обичайно. Един от най-големите скандали, които се разразиха беше екзекуцията на 30 украински военни на 22 май от членове на „Десен сектор“, мобилизирани в доброволческия батальон „Донбас“, които отказали да разстрелват мирни жители на Луганск. Съвсем скоро се очаква скандалния наказателн батальон Донбас да получи обучение от пенсионирани служители на американските части Делта форс и морските тюлени, както и финансова помощ от САЩ. Това беше потвърдено от командира Семен Семенченко преди няколко дни.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s