Как ЦРУ създаде Ал Кайда и Ислямска Държава и защо?

Външната политика на Съединените щати, главно преследваща енергийните интереси на страната, доведе до възхода на ислямския екстремизъм. За възхода на Ислямска Държава САЩ имат не по-малка отговорност и роля, отколкото за възхода на Ал Кайда през 1980-те.

https://alterinformation.files.wordpress.com/2013/12/us-jihad.jpg

В тази статия ще ви представим отдавна известни факти, които днес медиите умишлено пропускат, когато говорят за благородната мисия, поведена от Съединените щати, срещу Ислямска Държава. Но, за да стигнем до Ислямска Държава първо трябва да си спомним ролята на Щатите за появата на муджахидините от Ал Кайда.

Първо – двете организации са обвързани; второ – и двете организации са част от политиката на САЩ, която включва т.нар. „контролиран хаос“, създаван от радикали, които са подкрепени от ЦРУ и/или обучени от управлението и ръководени, за да изпълняват интересите на САЩ. Те може да са муджхадините в Афганистан през 1980-те, ислямски радикали в Либия и Сирия от близките няколко години, или крайно-десни радикали, които окървавиха „Майдана“ през миналата година в Украйна. Общото между тях е, че петте корпорации, които притежават всички американски медии, респективно и клоновете им в целия свят, ги представят с благородни етикети като „борци за свобода“. Нека припомним, че дори Осама бин Ладен беше възхваляван в западните медии, когато САЩ подкрепяха неговите муджхадини срещу съветската армия. В „Индепендънт“ той беше наречен „Антикомунист и борец за мир“

ЦРУ подкрепя Ал Кайда и сродните ѝ организации почти половин век. Има няколко тренировъчни лагера, където ЦРУ обучаваше и въоръжаваше муджахидините. Един от най-важните е този в Пакистан. Той се използва и до днес, когато се обучават т.нар. „бунтовници“, които после се вкарват в Сирия. За периода 1982-1992 от ЦРУ са обучени над 35 000 джихадисти от 43 различни ислямски държави, които да се включат в Ал Кайда и други организации под нейното крило. Основоположника на тази политика е Роналд Рейгън. Съединените щати не само обучаваха, въоръжаваха и спонсорираха ислямски екстремисти. САЩ влагаше милиони в програми за обучаване на ученици в Афганистан. Но там те бяха запознавани с книги, съдържащи радикални и ислямистки послания и изпълнени с гневна пропаганда, с която промиваха мозъците на афганистанските деца.

През 1979 г. Осама бин Ладен беше вербуван от ЦРУ и след това неговите муджхадини от Ал Кайда получиха солидна подготовка в Пакистан (предимно), за да бъдат пуснати срещу съветите.

2001 г. беше историческа за съдбата на „Новия Близък Изток“, чиито архитекти се опитват да бъдат САЩ, Саудитска Арабия, няколко други разузнавания от петролните монархии, Израел и Турция (Турция се опитва да играе роля, но е със силно ограничен капацитет).

Корените на Ислямска Държава произлизат от Ал Кайда, която е плод на американското разузнаване, в съдружничество с британското МИ6, израелските МОСАД, пакистанското и саудитското разузнавания. Бойците на ИДИЛ бяха използвани при т.нар. Арабска пролет, което беше мащабен проект, контролиран от същите тези разузнавателни агенции. Джихадистите бяха използвани в Либия, а след това прехвърлени в Сирия.

Под окупацията на САЩ и НАТО Афганистан се превърна в производител номер едно на хероин в света. От окупацията до 2014 г. Афганистан увеличи продукцията си дотолкова, че в момента произвежда над 95% от целия световен хероин. Но освен в ролята на „наркотрафиканти“ НАТО се вписаха и в ролята на покровители, заедно с турското главно командване и вербовчици на наемници за Ислямска Държава и фронт Ан Нусра (сирийския клон на Ал Кайда), които бяха хвърлени в операцията им срещу Сирия, започнала през март 2011 г. Според данни от израелското разузнаване тази инициатива се изразявала така:

„кампания за набирането на хиляди мюсюлмански доброволци от близкоизточните държави и мюсюлманския свят, за да се бият заедно със сирийските бунтовници. Турската армия е поела ангажимента да ги обучава и да осигури безопасното им влизане в Сирия.“ (DEBKAfile, НАТО ще дава на сирийските бунтовници противотанкови оръжия, август 14, 2011)

Редица западни разузнавания са замесени в обучаването на ислямските радикали. Експерти, наети от Пентагона дори обучаваха ислямистите как да боравят с химически оръжия. Това е ключово, защото именно чрез изстрелването на химически заряди от позициите на джихадистите (или т.нар. „бунтовници“) Съединените щати искаха да оправдаят бомбардирането на Сирия, което сега оправдаха с бомбардирането на собствената им креатура ИД.

„Съединените щати и някои европейски съюзници използват експерти по отбраната, които да тренират сирийските бунтовници и да ги обучат как да боравят с химически оръжия, заяви високопоставен служител в американската армия и някои дипломати пред CNN“ (CNN, декември 9, 2012).

Трябва да отбележим, че и кампанията по обезглавяванията не стана без ролята на съюзническото на САЩ разузнаване на СА, където обезглавяванията са наказателна традиция. Именно от затворите на Саудитска Арабия хиляди осъдени престъпници бяха освободени, ако желаят да се превърнат в наемници за Ислямска Държава. Повечето от тях са със смъртни присъди и няма какво да губят.

Израел също оказва помощ на ислямистите в Сирия, основно в зоната на Голанските възвишения. Тяхната помощ се изразява предимно в това, че приемат на лечение наемници, лекуват ги и след това ги връщат.

israeli-prime-minister-benjamin-netanyahu-next-to-a-wounded-mercenary-israeli-military-field-hospital-at-the-occupied-golan-heights-border-with-syria-18-february-2014

Израелския премиер Бенямин Нетаняху и Моше Аялон, министър на отбраната на среща с ранен наемник от Сирия в болница в окупираните Голански възвишения на границата със Сирия).

 

Офицери от израелската армия обучават джихадистите. Ако за теократичната монархия, люлка на ислямския радикализъм и родина на Ладен – Саудитска Арабия не е изненадващо, че се занимава с такива дейности то за мнозина незапознати е истински шок да чуят, че САЩ и Израел също подпомагат от години ислямските джихадисти. Как така, особено за Израел – нали това е единствената немюсюлманска държава в региона, която всички искат да унищожат. Това първо е нещо, което Израел не спира да повтаря, за да оправдава политиките си и най-вече, за да запази огромния си ядрен арсенал далеч от очите на света. И второ – няма проблем, защото израелското разузнаване и съюзническите му контролират процеса и самите джихадисти. За това атаките срещу Израел идват от Хамас, а не от организации като Ал Кайда или ИД.

mccainidrissПрактически, бойците от Ислямска Държава са пехотинците на няколко държави и техните разузнавателни агенции, които вършат мръсната им работа в Ирак и Сирия. За това срещите на Джон Макейн с лидири на ИД по време на едно от незаконните му пътувания до Сирия не са нищо изненадващо. Толкова „нормално“ се приемат от западната корпоративна преса, колкото и срещите на държавния с-р Бжежински с Осама бен Ладен в Афганистан през 1980-те.

Целия парадокс на театъра, който ни разиграват от оглавяваната от САЩ коалиция „срещу Ислямска Държава“ се изразява в това, че именно те са отговорниците за възхода на тези организации. А сега, харчейки стотици милиони бомбардират инфраструктурата на Ирак и Сирия, фабрики и нефтени кладенци. Джихадистите не показват да са особено засегнати от ударите „срещу“ тях.

Халифат на Ислямска Държава? Как се появи този нов тумор в Близкия изток? Как така някакви джихадисти превземат половин Ирак под носа на САЩ и НАТО, които са над десетилетие там? Тези леко екипирани джихадисти се оказа, че имат нужните познания, за да изградят телекомуникации и администрация, чрез която управляват своята нова „държава“. Истината е, че този т.нар. „Халифат“ е част от американския проект за разцеплението на Ирак и Сирия на няколко отделни територии: Сунитски ислямистки Халифат, Арабска Шиитска Република и Република Кюрдистан.

NearEast24112014

Разпределение на силите и контролираните територии (актуално към: 24.11.2014, източник: „Военна история“)

 

 

 

 

 

 

 

 

20 коментара to “Как ЦРУ създаде Ал Кайда и Ислямска Държава и защо?”

 1. Абсолютна манипулация!ИДИЛ изобщо не е съществувал през онези години и по късно е създаден от руснаците! Муджахидините бяха от американците,за да бъде осъществен осъществен отпор на руския окупатор !Е затова става дума,руски мишки!

 2. Ако мислите, че от мас медиите телевизията и учебниците ще научите истината за нашия свят жестоко се лъжите!. Всички държавни източници на информация са компрометирани и нагласени или орязани според тяхна изгода. Това са високопоставени правителствени организации,които контролират и си играят със света както на тях им е изгодно със лъжи измами конспирации за абсолютно всичко за което може да се сети човек!

 3. с. кременска
  15.11.2015
  Всеки, който подлага на съмнение и бърза да отрича изложеното в тази статия, да потърси неординарни източници на информация, да се запознае с фактите / не тези, които, като помия ни заливат от медиите / и едва тогава да коментира.

 4. Бе що тъй много форумци русофили леят жлъч по написаното от техни нолеги – русофоби, пък … такива коментари (последните) не видях?

  Местний модераторе, много ти е избирателна цедката !!!

 5. По голяма тъпотия не бях чел , чак по телевизия алфа не бях гледал .

 6. Благодаря ви за чудесната статия! Дано повече незнаещи я прочетат и си отворят очите! И все пак винаги може да се добави повече или да се напишат нови статии за безбройните престъпления на САЩ и Израел срещу човечеството. Евреите под образа на илюминати, ционисти, десетки уж различни видове масонства, са обхванали като пипала на Октопод целия Свят !!! Изсмукват соковете и богатствата на държавите и кръвта на поробените народи ! Създават войни и избиват милиони хора и обричат милиарди на глад мизерия и болести!
  А на тези тяхни подлоги, които предават и продават Род и Родина на слугите на Сатана – евреите , ще им кажа, че ги очаква същата съдба, като чудовищните им господари, които искат да владеят целия свят и да изтребят цялото световно население – ще бъдат унищожени и заличени всички следи от тях и прокълнати за вечни времена да горят в Ада !!!

 7. Ще дойде ден когато всеки ще плаща, тогава ще видя как ще се държат соросоидите.

 8. tovae samata istina amerikancite iskat da zavladeyt sveta

 9. абе чета ВИ коментарите и ВИ се чудя,как се заяждате нали сте БЪЛГАРИ.

 10. И в Русия и в САЩ, главното което преследва едрият капитал чрез политиката на своите държави, е печалбата!
  Всички техни, даже да са привидно хуманни действия, се извършват единствено с тази цел!

 11. BTW THANKS OPEC for keeping oil prices low, thanks Vladimir for being so cruel to your own people.

  • Вие очевидно сте българин щом разбирате какво се пише, предполагам че можете да пишете и на български.От келешлък ли пишете на английски? Не знам дали знаете, но вследствие на политиката на ОПЕК да поддържа цените на петрола долу, започват да фалират американски компании за добив на шистов петрол.Така че, кому вреди ниската цена на петрола и срещу кого е насочена атаката е тема над,която трябва сериозно да помислите, ако разбира се не сте изгубили тази си способност, в следствие на демократичната пропаганда, която е лакирала мозъците на всички фашизократски русофобски зомбита.

 12. Glupava statiq, vseki moje da si govori gluposti, ne trqbva da se vzima na seriozno.

 13. Ei bokluci umrete tapi Amerikanci she vi izbiqt do krak marshi SMART ZA MASONSTVOTO DA GI IZTREPAT DO KOTAK DA JIVEI BULGARIQ

 14. ей орел ли си ако те пипна ще станеш оскубана гарга чифут мръсен

 15. абе тебе още ли не са те прибрали някъде ? Поне използвай собствената си азбука ,а не тая шльокавица.А тебе много ли те е яд че се казва истината за твойте любими США?

  • А ТИ КОЛКО ПАРИ (РУБЛИ) ПОЛУЧАВАШ ????

   • Гледам вече под втора тема питаш колко получават русофилите. НИЩО не получаваме. Това е разликата между вас и нас. Вие продадохте БГ и себе си, евтино, за да живеете добре, дори не вярвате,в това, което пишете, дори виждате що за чудовище е САЩ. Накрая ще си платите и така трагедията ви ще е пълна защото няма по-голям грях от предателството на родината. Това е все едно майка си да убиеш.

 16. QD LI VI E ??? AMERIKA DOKAZA CHE MOJE DA SE SPRAVI SAS VSI4KO VAV VSQKA TO4KA NA SVETU! OT EVROMAIDANA DO VOINATA V SIRIA A RA6KITE VIQT NA OMRIALO – AMA BILI NAZISTI AMA BILI TERORISTI – NQMA ZNACHENIE SHTOM BIAT PO ROSIA!!! HEHEHE

  • Доказа Америка, че може да забърква каши и да създава терористични организации,които да избиват хора. Кървавата империя на злото зад океана е най – големия паразит и бандит в света към момента.Това, че най – големите защитници – глашатаи на свобода и демокрация са бивши комунисти до един не е случайно. Американската машина за пропаганда много добре разбра, че активните борци срещу капитализъма зачена в коридорите на БКП мога да свършат чудесна работа при налагането на новия демократичен режим, защото са специално обучени да крещят оглушително срещу Врага и да служат ефективно срещу жълти стотинки. Те са еФтини, продажни и навикнали да не мислят, а само да вярват и преповтарят лозунги.Точно тия оцапали ръцете си с кървави американски долари мракобесни продажници и мекерета на демокрацията създават обществено мнение облъчвайки нещастния народец от всички медии с платените си силиконови „мисли“ и рекламират диктатурата на САЩ,представяйки ни я за „демокрация“.
   Уважаеми платени отрепки, орки на демокрацията,кървави фашистки борци за свобода,ще има разплата за делата ви по унищожението на България.Ще има.Всекиму според делата.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s