Ако знаеха какво ги чака, „Евромайдан“ нямаше да има…

Премиерът на Унгария заяви, че ако Украйна бъде приета в Европейския съюз то тя ще струва на европейските данъкоплатци по €25 млрд годишно и попита кой ще плаща за всичко това. На фона на този въпрос Виктор Орбан следва да е спокоен – за пореден път беше дадено да се разбере, че Украйна няма да се присъедини в ЕС и тя няма място в него. Този път, правейки на пух и прах лъжата от „Евромайдана“ за „европейското бъдеще на Украйна в ЕС“, това подчерта външния министър на Германия

0,,17244467_303,00

Присъединяването на Украйна в ЕС би коствало по €25 млрд годишно на държавите-членки на съюза, изчисли унгарския министър-председател Виктор Орбан. Орбан акцентира над това, че Украйна се намира на ръба на фалита, както потвърждават и международните експерти.

„Длъжни сме да изясним кой ще плаща ежегодно по €25 млрд, които са необходими за поддържането на Украйна.“, заяви Виктор Орбан, цитиран от Europe Online. „Ако е в ЕС Украйна трябва да е политически и икономически стабилна“, допълни унгарския премиер, намеквайки за състоянието на Украйна, в което тя се намира от смяната на системата в началото на 1990-те до днес.

Очаква се държавния дълг на Украйна да заеме около 80% от целия БВП на страната. От „Финеншъл Таймс“ онагледиха безпътието на украинската страна с цифри.

Ясно е, че Украйна няма да бъде присъединена в ЕС, тя дори не беше асоциирана, асоциацията беше отложена, точно както предложи Виктор Янукович – предложението, което доведе до избухването на „Евромайданската революция“, която потопи скованата от зимния студ Украйна в кръв през миналата година. Сега Янукович нямаше да го има така или иначе. Изборите щяха да бъдат загубени от Партията на регионите, но в Източна Украйна едва ли щеше да тече кървавия конфликт, който доведе до отделянето на Донецк и Луганск и връщането на Крим като обект на Руската Федерация.

Това, от което следва да се притесняват европейците сега не е това, че една фалирала страна с огромно източноевропейски население ще е поредната приета по геополитически причини държава в ЕС, която ще бъде „нужно зло“ в европейския дом. Европа трябва да се притеснява от американските планове, които все по-осезаемо и очевидно са в разрез със собствените ѝ интереси. А те за Украйна са нещо подобно на Сирия, но в задния двор на Стария континент.

Това, че Украйна няма да се присъедини в ЕС беше ясно подчертано от Мануел Барозу, веднага след свалянето на Янукович.

„Такава държава като Украйна няма място в ЕС“, заяви тогавашния председател на ЕК.

Тоест, украинците бяха безочливо излъгани от онези, които кацаха в Киев и подклаждаха агресията, а след това инсталираха марионетната власт в Киев, срещу която вече започват първите бунтове и то от жители на Западна Украйна, които питат какво става с „европейските обещания“.

Сега и Германия даде да се разбере, че повече не може да следва Вашингтонския курс за Украйна. Ангела Меркел обяви, че санкциите срещу Русия са нанесли достатъчно вреди и на Германия и страната повече не може да следва този курс, обявявайки се против нови икономически санкции.

Външния министър на Германия пък тегли гилотината окончателно, убивайки и последните надежди на украинските граждани, които си мислеха, че свалянето на Янукович ще премахне последната спънка пред асоциацията и бъдещето членство в ЕС.

„Украйна и НАТО могат да поддържат партньорски отношения, но тя не може да стане член на Алианса“, заяви ръководителят на германската дипломация в интервю за списание „Шпигел“. Щайнмайер подчерта, че е нереалистично в дългосрочен план Украйна да се присъедини и към ЕС. Икономическата и политическа модернизация на страната е „проект на няколко поколения“, добави той. “ В тази връзка няма никакъв смисъл да спекулираме днес за членството на Украйна в ЕС“, категоричен е Щайнмайер.

 

 

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s