Експерт: Главната задача на това правителство е да блокира „Южен поток“, после си отива

Наскоро Борисов получи поздравление за победата си от Барак Обама, което гласеше „ще бъдеш премиер, но внимавай с Южен поток“, коментира политологът Валентин Вацев

freeimage.php

Правителството трябва да издържи до април. Мисля че през пролетта България може да има и нов премиер. Ще са клюки ако сега започнем да споменаваме имена. Някои от потенциалните премиери са и в сегашния кабинет.

Кабинетът ще бъде възпитаван с вкарване и изкарване на български патриоти. Но правителството трябва да издържи до края на март, защото трябва да се решават къщни работи. Това мнение изрази политолога Валентин Вацев пред ТВ7.

„Правителството трябва да оцелее. Дълго мислех какво правителство трябва да се направи, за да е стабилно в очите на великите ни партньори. АБВ е за вкус – като дафиновия лист. Голямата задача на това правителство е да не допусне „Южен поток“. Наскоро Борисов получи поздравление за победата си от Барак Обама, което гласеше „ще бъдеш премиер, но внимавай с Южен поток“, коментира политологът.

„Когато Борисов си хвърли оставката (през февруари 2013 г.) в Париж имаше 300-хилядна демонстрация, но френската власт не си мръдна пръста. Тогава партньорите на Борисов във Вашингтон не повярваха на готовността му да се откаже от „Южен поток“, смята Валентин Вацев.

„Не разбирам от банки, но за мен смъртта на КТБ е част от геополитическата битка за „Южен поток“. Много от нещата зависят от бъдещите събития в Украйна. За нашето общество има значение какво ще стане с КТБ, но не и за великите сили, за които няма никакво значение какво ще става и с най голямата банка що се касае до реализацията на петролопровод или газопровод“, категоричен е политологът.

Според него германците, които са хора на здравия разум, виждат, че Германия търпи загуби от санкциите срещу Русия. „Но германският политическият елит е възпитаван според англо-саксонските виждания“, твърди Вацев.

Експертът припомни, че ЕС е икономически съюз, а не политически. „И тази икономика живее все по-трудно, когато изкуствено се разделя от Русия. Долната граница на стокообмена е 475 млрд. евро“, поясни Валентин Вацев.

2 коментара to “Експерт: Главната задача на това правителство е да блокира „Южен поток“, после си отива”

  1. Да не би името на новият премиер да е Орхан Мурат….

  2. Само Сидеров ще ви оправи вас, продажни, алчни копеленца. Но вече дори той трудно ще се справи, защото никой няма да го остави да ви разгони, жалки нищожества. Ще му спретвате майданчета, протестчета, ще пишете компроматчета, ще си впрегнете лъжливите медийки, ще виете до небето и накрая, ако пак не ви послуша, ще го убиете. България е подарена на САЩ и Турция вече и връщането назад ще е много, много трудно. Единствено Русия може да ни помогне- за ТРЕТИ ПЪТ!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s