И Холандия си поиска златото от САЩ, 122 тона вече са върнати в Амстердам

Холандската централна банка е поредната, която изрази намерението си да репатрира златните си резерви от САЩ. Така Холандия се превръща в поредната държава от Европа, която изразява публично притесненията си относно златните си резерви, които се съхраняват в Съединените щати

gold-2.si_

Докато дебатите относно това дали Швейцария трябва да изтегли златните си резерви от САЩ и да ги върне в собствените си трезори продължават усилено дни преди референдума, който ще се проведе в неделя, холандците са на път да предприемат подобни стъпки също.

Холандската централна банка съобщи в края на миналата седмица, че вече са изтеглили 122 тона от златните си резерви от Ню Йорк и са ги върнали в Амстердам. Така Холандия става поредната европейска държава, която си иска златото, съхраняващо се в САЩ. Преди нея тези намерения изразиха централните банки на Германия, Франция, Италия. Очевидно е, че западните държави си нямат доверие, коментират анализатори.

Златото, което Холандия туко-що е изтеглила от САЩ се равнява на $5 млрд.долара по актуални цени и съставлява 20% от общия златен резерв на страната. Така вече 31% от целия ѝ резерв вече са в Амстердам. Счита се, че други 31% са все още в Ню Йорк, но всъщност държавите, които съхраняват част от резервите си в САЩ в момента не знаят къде точно е то. Интересно е, че първата държава, която си поиска златото обратно от САЩ беше Венецуела, по времето на Уго Чавес, след това този пример последваха редица европейски държави. Основното подозрение е, че Федералния резерв е отдавал тяхното злато под наем на други държави, използвал го е, за да манипулира цената на ценния метал. Не на последно място стои и аферата с разкритите фалшифицирани кючета злато, натъпкани с волфрам. Шокиращо е, че Федералния резерв не е правил одит на златото, което съхранява повече от 50 години. Последния одит е от далечната 1953г.

 

8 Коментари to “И Холандия си поиска златото от САЩ, 122 тона вече са върнати в Амстердам”

  1. Битият бит и т.н. Когато се усетим един народ и че политиката на предателство или оставявянето на основните ни ресурси в ръцете на „световни експерти“ винаги е губещо. И че когато воюваме за свободата на своя народ воюваме и за свободата на цялото човечество. И че свободата е толкова ценно нещо, че най-будните ни синове жертваха живота си за нея. Сегашната парична система е източник на престъпления. Вижте каква алтернатива предлага движението от икономисти UBUNTU. Всъщност богомилите го бяха осъществили вкл. на територията на западна Европа, но силите на статуквото ги изклаха, в което и ние взехме участие, та имаме да изплащаме още негативна карма. Кармата се отменя когато се влезе в правия път. А в идващата епоха това е: работа за цялото. Безмислено е да се гонят парите, когато печатниците им са в престъпни ръце.

  2. Наскоро четох някъде, че заради фалита на България по времето на Тодор Живков, нашето злато е в Русия вероятно. Дали е така не зная. Иначе сега си подаряваме златото на американците за да не им помагаме да не им фалират долара. Щатите изкуствено натискат цената на златото надолу чрез книжата златни фючърси.

  3. Българското злато е в СССР. Др. Т. Живков го е изнесъл отдавна. Едва ли ще ни го върнат. Освен това ние не знаем колко точно злато им е дал.

  4. Авторите на сайта, ако можете да разровите и научите достоверна информация къде е бг злато и кога е изнесено ще е много добре.

  5. Между впрочем да попитам знае ли някой къде е българското злато?

    • Най-вероятно в САЩ където е златото на всички. Те когато колонизират първото, което прибират както видяхме в Украйна е златото.

  6. А кога България ще проведе исторически референдум за да спаси своето злато от американските крадци???

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s