Американските танкове – окупация или защита от „Агресията на Русия“?

След като главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в Европа ген. Фредерик Бен Ходжис подхвърли, че САЩ може да разположи около 150 свои танка в няколко източноевропейски държави, сред които и България, както и в прибалтийските републики се оказа, че и правителствата на тези сателитни държави научават от медиите за намеренията на САЩ. Каква обаче е целта? Стратегическо обосновано ли е подобно решение или е просто поредната провокация, част от екзпанзията на НАТО в Източна Европа и по границите на Русия?

7-vld

След като ген. Ходжис заяви пред международната преса, че САЩ има намерение да изпрати около 150 танка в някои източноевропейски държави и прибалтийските републики в България гражданите, както винаги, се държат в пълно неведение до последно какво ще бъде решението на правителството.Главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в Европа, ген. Ходжис, заяви:

“Ще продължи да има американски части в Литва, Латвия, Естония и Полша дотогава докато е необходимо да се възпира руската агресия и да се вдъхва сигурност на нашите партньори”.

 • Това само по себе си е поредното лицемерно изказване на САЩ и НАТО. Алианса, под ръководството на Щатите, не спира своята експанзия на Изток, нарушавайки паритета между силите на Русия и САЩ. НАТО се държат така, всякаш искат война срещу Русия – разполагат войски и техника в почти всички съседни на Руската Федерация държави. Последната им офанзива в пространството на бившия СССР – „Източно партньорство“, което бе започнато през 2009 г. по инициатива (формално) на Полша и целеше присъединяването на Украйна в сферата на влияние на САЩ подсказа на анализаторите още тогава, че ще се случи това, което виждаме днес. Русия си върна обратно Крим, а градовете с рускоезично население, които са основани от руски монарси се оказаха ненужно население, което следва да бъде прочистено от марионетната власт в Киев. Това са градове като
 • Луганск – основан от Екатерина II през 1795г., когато по бреговете на река Луган руската царица открива чугунен завод;
 • Днепропетровск – също основан от нея през 1776 г. под името Екатеринославско;
 • Донецк – основан от Александър II през 1869г. след построяването на металургичния завод Югозовка;
 • Одеса – Екатерина II, 1794 г. след изграждането на руската крепост там;
 • Севастопол – Екатерина I, 1783 г. – на мястото на руска крепост, днес това е главния пристан на руския черноморски флот;

Untitled-1Има още десетки градове в конфликтната зона на Югоизтока, които са били основани от руски монарси. Именно за това не трябваше да се пропуска, че в Украйна живеят над 20 млн. етнически руснаци, предимно в този регион. За това не е изненадващо, че се появиха ДНР и ЛНР, които практически вече са автономни републики в рамките на Украйна. През това време западната част на страната е била под влиянието на католическата църква, Полша и Австро-унгарската империя. За това традиционно жителите на градове като столицата Киев са насочени повече към Западна Европа. Но толкова история на конфликтната зона в Източна Украйна, където се провежда „антитерористичната“ операция, ръководена от шефът на ЦРУ.

По повод на „Източно партньорство“ и опита да се вкара Украйна в НАТО дори и най-големите русофоби и ястреби като Збигнев Бжежински изказаха мнение, че Украйна няма място в НАТО, защото това нарушава паритета и е прекалено голяма провокация срещу Русия, която вече е почти изцяло обградена от бази и войски на алианса. Бившя шеф на Пентагона Робърт Гейтс коментира и по-далеч – приемането на държави като България и Румъния той определи като „ненужна провокация“:

“Прибързаното включване в НАТО на бившите съветски сателити Унгария, Полша, Чехия, Словакия и балтийските страни беше грешка”;

“Американската договорка с правителствата на Румъния и България за ротация на воении през базите им беше ненужна провокация”, смята Гейтс. “Опитът да поканим в НАТО Грузия и Украйна дойде в повече (на Москва). Корените на руската империя идват от Киев, така че това беше колосална провокация.” (Робърт Гейтс – два пъти м-р на отбраната на САЩ, „Дълг“, 2014)

След разпада на Варшавския договор НАТО се опитва да оправдае своето съществуване със „заплахата“ от Русия. Правителствата на държавите-членки постоянно са принуждавани от Вашингтон да наливат повече и повече пари за военните разходи на алианса, да пращат контингенти в държави като Ирак и Афганистан, където САЩ преследва интересите си в Близкия изток, докато Европа се превърна в най-бавно развиващия се континент с една единствена надеждна икономика – тази на Германия. Точно след разпада на Варшавския договор Русия се съгласи ФДР и ГДР да бъдат обединени, успоредно с това договорката включваше сваляне на комунистическите режими в Източна Европа, но при едно условие, договорено между Горбачов и Буш – Германия влиза в НАТО, но експанзията на алианса на Изток спира до тук. Ето, че през 2014 г. почти няма държава, съседна на Русия, в която да няма американски военни бази/НАТО.

Основните „удари“, които САЩ се опитва да нанесе на Русия по нейните граници включват широк спектър – Евро-ПРО, което си е чиста ядрена обсада над Русия под оправданието, че САЩ ще пази Европа от ядрен удар на Иран, което е повече от нелепо, разполагането на военни бази, авиация и сухопътни структури на алианса във всички държави граничещи с Русия. За сега изглежда, че са само 2-3 държавите, в които американските „миротворци“ със сини каски не са добре дошли. Не на последно място е разгърнатата икономическа война срещу РФ, която включва санкциите срещу страната. За тях трябва да отбележим, че Вашингтон беше наясно, че марионетките им в Европа няма дълго да ги налагат под тяхно давление, защото те са против интереса и на техните държави. Германия вече обяви, че няма да налага повече икономически санкции на Русия, защото губи твърде много от тях. За това дойде резервния план на Съединените щати – заедно с петролните монархии и държавите от ОПЕК започнаха да манипулират цените на петрола, снижавайки ги до рекордни минимуми. И това обаче не може да продължава дълго. Теократичните монархии в Залива ще започнат да си гледа интереса рано или късно и както казал веднъж саудитския крал на американския президент „От днес вие сте Кения, а ние сме си ние“.></font

Външния министър, Даниел Митов, който е американска агентура, възпитаник на NDI, която се финансира от САЩ чрез Държавния департамент и е печално известна с действията си, отказва да даде ясен отговор дали България ще допусне американски танкове. Те сами по себе си са просто малка провокацийка срещу Русия, гласяща: „Вижте какво правим в бившите ви, вече наши, сателитчета“. Тези танкове въобще не служат за „вдъхване на сигурност“ на управляваната от бивша комсомолка, настояща „евроатлантийка“ Латвия, например. Русия ще използва сила срещу Европа само в случай, че една от държавите-съседки, в които има сили на НАТО бъде използвана за удар или като плацдарм, нещо което в болните мозъци на военнолюбците от Вашингтон е сакрална мечта. Така Русия ще е принудена да отговори с няколко удара с „Искандер“, изстреляни от анклава Калининград, чийто обсег стига чак до Берлин, ще се включи авиацията, а прибалтийските републики ще паднат за броени часове, оголвайки Полша. За това Украйна беше толкова важна за САЩ. Но сега разума започва да надделява. Европа вече призовава Киев да се осмири, да даде автономия на руските градове в Югоизтока, да си плаща дълговете и да не се опитва да ескалира отношенията между Русия и Европа. Нито Европа, нито Русия могат една без друга, те са обвързани – икономически, културно и трябва да си сътрудничат в името на мира и просперитета на Стария континент – това е нашия интерес като европейци. Американците имат друг интерес – ново преразпределение на унищожената Европа, както след Втората световна.

Ролята на нашата територия като част от НАТО е следната. Тук ще останат трите американски бази, за които САЩ не плащат нищо. АБ „Безмер“ ще бъде модернизирана, за да може самолетите на алианса да я използват като плацдарм за удари по трети държави по фланга. Тоест, срещу Русия. Очаква се инвестицията на алианса да им излезе евтино – около 50 млн.евро. Военната техника най-вероятно ще се увеличи – днес 30 американски танка, после повече. Така ще се стигне до един момент, в който „партньорите“ ни от Турция – втората по численост армия в НАТО, ще изпратят и те танкове, пак под предтекст, че ни „пазят“. Същото ще направят и в Албания.

От стратегическа гледна точка има логика само в едно – САЩ да увеличи военното си присъствие в Черно море, използвайки нашето пристанище и пристанище Констанца, Румъния. Именно по този печален маршрут тръгна по посока Севастопол американския кораб „Доналд Кук“, чийто екипаж подаде молба за уволнение от американския флот, след като руски изтребител ги побърка от страх. След този инцидент и в месеците след това чуваме оплаквания от Пентагона, че присъствието на САЩ във водите на Черно море не било „достатъчно“. Както и да е. В разполагането на 150 танка в няколко държави няма никакъв смисъл и ефект. „Злата Русия“, която има подкрепата на около 80% от българското население, което е против нанасянето на удари срещу Русия от наша територия и влошаване на отношенията ни с тази държава, няма да ни атакува със сухопътни войски. Всъщност, Русия никога няма да ни атакува, просто защото не се налага. „Стълба на Балканите“ е Турция, ако ще има война тя ще е с Турция. Ние просто ще капитулираме и евентуално отново ще бъдем прехвърлени като сателит на Русия. Дори държавите, делящи граница с Украйна е безмислено да бъдат унижавани с разполагането на допълнителни американски сили. Какво? Ще прекосят цяла Украйна от Румъния, за да стигнат до Донбас ли? Или пък ежещите се прибалтийски републики ще пуснат американските танкове да нахлуят в Русия? Хайде, стига. Евтини номерца – без емоции. По този повод се сещам за разговора между Сергей Лавров и Джон Кери наскоро. „Как Русия да приеме сравнението, което Вашия президент направи с Ислямска Държава?“, на което Кери отговорил: „Не обръщайте внимание, знаете.“

България не е от особен интерес за НАТО. По-скоро за енергийните интереси на САЩ, да, но в НАТО сме „бетон“. Обезоръжена държава, обградена от държави-членки на НАТО и най-вече – граничеща с…Турция. Тук няма притеснения. Интересите на САЩ са – евентуално достъп до богатите шистови залежи в страната ни и проваляне на всички руски енергийни проекти. Ако прочетем „поздравителното писмо“ на Обама до Бойко Борисов за новия мандат в него ясно личи намека „Поздравления, но внимавай с Южен поток“. Всички помним как, според Борисов, „Белене“ беше ту „гьол“, ту „проект, без който България ще фалира“. И винаги, когато Борисов сменяше мнението си за „Белене“ в положително, случайно изтичаха нова доза американски дипломатически доклади, в които четем как посланика на САЩ у нас нарежда Борисов като „замесен в наркотрафик и тъмни сделки в комбинация с ЛукОйл.“

 

 

8 коментара to “Американските танкове – окупация или защита от „Агресията на Русия“?”

 1. Нека да пратят , а ние като народ и на „частно“ без знанието и разрешението на Бг. правителство ще ликвидираме консервните кутии на говедарите !

 2. Европа и Русия спокойно си търгуваха и отношенията им толкова се развиха,че едва ли не Русия можеше да се каже, че е част от Европа, разбира се тази идилия бе забелязана от ревнивия САЩ , който заби клин между Европа и Русия.

 3. Хубавото е , че много хора започнаха да се събуждат и да се противопоставят на това зло.

 4. Навремето премиерът Борисов ни посъветва „да се поучим от украинската опозиция“ ( опълченците ) !
  Ще останем ли безучастни при опасността един агент да разбие последното, което ни е останало – военното разузнаване ??? !!!

 5. balgarite trqva da posreshnat bratskata amerikanzka armia s hliab i sol kakto posreshnaha velikite voiski na Tretia raih i se vklucihme v voinata sreshtu imperiata na zloto – rusia. Treperite li PETATA KOLONA NA MASKBA v balgaria che idvat tankovete HEHEHE

  • Хората като теб, които докарахте чужди колонизатори и окупатори на бг земя ще си платите бутално.

  • Като ти плащат дали виждат какви глупости пишеш? Иначе сигурно си много горд от себе си…малоумен неграмотник!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s