В очакване на ядрен взрив, Швейцария раздава лекарства против радиация на гражданите

От няколко дни насам властите в Швейцария започнаха да снабдяват всички граждани на страната с лекарства против радиация – в случай на ядрен взрив, пише „Виа понтика“

8225846468_3f21d9f9eb_z

От няколко дни всеки жител на малката европейска страна е получил по пощата лекарства, които да бъдат приемани в случай на ядрен взрив.

Хапчетата са придружени с точна инструкция как и по колко да вземат възрастни и деца, както и информацията, че те са с мощно антиоксидантно действие и че са от запасите на аптеката на Швейцарската армия.

Първоначално повечето получатели помислили, че става въпрос за рекламна кампания за въпросния медикамент, но споделяйки с колеги и близки с учудване установили, че абсолютно всеки швейцарец е бил снабден с него.

Една такава информация естествено предизвикала безпокойство у повечето хора, затова пресата се опитала да успокои духовете, че става въпрос за превантивна правителствена акция, целяща да защити швейцарците в случай на ядрен взрив от атомна електрическа централа.

Било уточнено, че в най-скоро време всеки ще бъде снабден с индивидуален евакуационен план.

Швейцария е една от малкото страни в света, която е готова да посрещне подобен катаклизъм.
От години всички жилищни сгради в страната са снабдени с мазета, които при бомбардировка могат да изпълняват ролята на скривалища- огромни метални врати препречват пътя на евентуална взривна вълна.

2 коментара to “В очакване на ядрен взрив, Швейцария раздава лекарства против радиация на гражданите”

  1. Не е лошо бг власти да проверят бомбоубежищата да направят кампания сред населението какво правим при ядрен взрив . Това във връзка със събитията в Украйна и нашето географско разположение. Дано не става ,но няма нищо лошо бг народ да е подготвен, за да няма паника и голям стрес.

  2. Без да имам за цел да успокоявам някого, в интерес на истината научих от приятели, че мероприятието не се случва за първи път в Швейцария, а се провежда периодически.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s