24 души, препоръчани от компании на Джордж Сорос влизат в украинското правителство

24 души, предложени от компании, занимаващи се с набирането на професионални кадри и експерти, свързани с унгарския милиардер Джордж Сорос ще влязат в състава на новото украинско правителство

George_Soros

Базираните в Унгария компании за набиране на професионални управленски кадри и експерти Pedersen & Partners и Korn Ferry предложиха на украинското правителство избор измежду 185 потенциални кадри, които да влязат в състава на правителството и да ръководят ключови ресори в страната. Дотук се стигна основно заради липсата на квалифицирани кадри в Украйна.

По-голямата част от предложените кандидати са украинци, живеещи в Канада, САЩ или Великобритания.

След проведени интервюта 24 от кандидатите са одобрени да заемат държавни постове. Имената им обаче се пазят в тайна. За сега се знае, че четирима от тях ще оглавят министерството на земеделието, а други четирима ще са в министерството на финансите. В най-важните министерства.
Renaissance Foundation , глобална мрежа от консултантски центрове, ръководена от американския 30525милиардер от унгарско-еврейски произход Джордж Сорос е спонсорирала набирането на тези кадри. Голяма част от организаторите на т.нар. „Евромайдан“са дългогодишни „ученици“ в Renaissance Foundation, обучавани чрез семинари и получавали известни финансови инжекции. Сорос призна неотдавна, че неговия Renaissance Foundation е „допринесъл повече от всяка друга организация за демократичните промени в Украйна“. На 16 юни, 2014г. украинския президент Петро Порошенко бе на среща, организирана от Renaissance Foundation с основателя на „Отворено общество“ (ляво). На тази среща Сорос уведоми, както пише в официалния сайт на украинския президент, че ще създаде екип от съветници, които да влязат в състава на бъдещото правителство. Нещо, което както виждаме, се случва днес.
Компанията е спонсорирала търсенето на кандидати, които да влязат в украинското правителство с $82 000 долара, които са били платени на двете унгарски компании. Украинското законодателство не позволява чужденци да заемат постове в правителството и държавните служби, за това президента Петро Порошенко започна да лобира пред парламентаристите за поправки в закона, които да допуснат това. Ако това не стане нарочените кандидати ще трябва да приемат украинско гражданство в краен случай. Двойното гражданство не е позволено в Украйна.
Ръководителя на Украинската Централна Банка Валерия Гонтарева призова за същото, изтъквайки че в ръководството на ЦБ на Украйна трябвало да има чуждестранни експерти.
„За съжаление украинското законодателство не ми позволява да наема чуждестранни граждани в екипа на централната банка.“, оплака се Гонтарева.
„Украйна е изправена пред големи предизвикателства – сложна ситуация в икономиката, агресия от Русия, нуждата от ключови реформи и усилия, фокусирани в борбата срещу корупцията.“, това пък заяви заместник-ръководителят на президентската администрация. Той добави, че в новото украинско правителство трябвало да има „западни професионалисти с опит в публичната администрация“.
Междувременно, Натали Ярешко, американски гражданин от украински произход и главен ръководител на Horizon Capital – частен инвестиционен фонд с активи, възлизащи на над $650 млн.долара е сочена за фаворит за нов финансов министър на Украйна според проучванията на журналистите от украинския Kyiv Post.
Но най-шокираща е кандидатурата за вицепремиер на страната…бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили, който е всеизвестен послушник на Вашингтон и понастоящем се изхранва в САЩ като преповдавател в неособено реномиран американски университет.
Ситуацията силно напомня на начинът, по който беше „подреден“ и служебния кабинет след преврата и свалянето на Виктор Янукович. Тогава изтекоха телефонни разговори между Виктория Нюланд (помощник държавен секретар на САЩ, която се прочу с репликата „ЕС може да си го начука“) и Джефи Пайет – посланик на Съединените щати в Украйна. Случайно или не, именно лицата и длъжностите, които предлага, че трябва да заемат госпожа Нюланд влязоха в състава на служебното правителство. „Мисля, че Яц (Яценюк- бел.ред.) е нашият човек. Той има икономически и управленчески опит. Той е човекът.“, заявява в телефония разговор с Пайет Виктория Нюланд. По-късно именно Арсений Яценюк оглави служебния кабинет.
 

4 коментара to “24 души, препоръчани от компании на Джордж Сорос влизат в украинското правителство”

  1. И ние сме така. Да не се смеем на хохлите.

  2. Световната конспирация пипа здраво, за да има пълна сигурност в този трамплин към Русия !!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s