Турския посланик заплаши България с „тежки последствия“

Турския посланик в България Сюлейман Гьокче попита как България би обяснила пред евроатлантическите си партньори действия като премахването на новините на турски език и затварянето на българо-турската граница

b77bf88853043221279b462ae35540a4

Посланика на Турция в Република България Негово Превъзходителство Сюлейман Гьокче заяви, че за България ще последват тежки последствия, ако премахнем новините на турски език по националната телевизия.

Гьокче предупреди, че България „ще изпадне в трудна ситуация“ и попита как ще обясни пред евроатлантическите си партньори евентуалното предприемане на действия по подсигуряването на българо-турската граница във връзка с безконтролния наплив, не без съдействието от турската страна, навлизане на огромен брой незаконни имигранти.

„Ние сме против затварянето на българо-турската граница със заграждение“, обяви турския посланик, отправяйки ни индиректен ултиматум да спрем изграждането на осигурителното съоръжение по общата ни граница.

Сюлейман Гьокче разкри, че в разговорите си с предишното българско правителство – служебния кабинет, назначен от президента Плевнелиев и оглавяван от проф. Близнашки България е уверила, че съоръжението е „по-скоро временно явление“, което разкрива уклончивата позиция на страната ни, която се оказва безсилна пред това да направи някаква по-сериозна стъпка за намаляването притока на незаконни имигранти, навлизащи в България от Турция.

Иронично е, че „евроатлантическите ценности“ били в разрез с премахването на новините на турски по националната БНТ и подсигуряването на собствената ни граница, тъй като в България навлязоха огромен брой незаконни имигранти, а държавата ни няма нужните ресурси да удържи на подобен натиск…

7 коментара to “Турския посланик заплаши България с „тежки последствия“”

  1. Който си няма мозък му наливат отвън.Правилно казала човекът! Бежанците трябва да се установят на наша територия.Може и други да се заселват.Има още около 2-3 милиона, нека и те да дойдат.На нас такава „държава“ не ни е нужна.Одаряваме ви я.Халал да ви е!

  2. В турция предаватли новини на български или филми

  3. Интересно ми е е имат ли на, кюрдски по националната им телевизия

  4. Време е да си върнем България!

  5. Забравихме ли статията: „ГЛАВНАТА ЗАДАЧА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ДА БЛОКИРА „ЮЖЕН ПОТОК“, ПОСЛЕ СИ ОТИВА“ ?!

  6. Анадолците да си гледат собствената тоалетна, защото в навечерието на 2015-та технологиите и съюзите не са каквито изглеждат, да не им се наложи да не стъпват повече никога в ЕС с този подход.

  7. Преди десетина дни Владимир Путин недвусмислено предупреди Ердоган да внимава с масивната подкрепа, която оказва на сирийската опозиция.
    Ето че в навечерието на неговото посещение в Турция и турският посланик у нас е решил да покаже мускули пред сговорчивите ни политици …

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s