Православието трябва да бъде унищожено

10622725_827624353935422_907390643699762535_n

Изтока и Запада са културно разделени от векове насам. Опитите за експанзия и претопяване и асимилиране на Изтока от Запада съществуват отдавна. „Дългото разделение между двата народа е предизвикало дълбоко отчуждаване помежду им“ – с тези думи един византийски учен описва през 14 век пропастта между европейския Изток и европейския Запад. Пропастта между източноправославната и римокатолическата църква. Тя е съществувала винаги и колкото и невероятно да звучи, противопоставянето съществува и сега. Църквата винаги е служила за налагане, чрез римокатолическата вяра, на влиянието и контролирането на цели етноси, държави и народи. Спомнете си кръстоносните походи. Спомнете си конкистадорите.

Малко по-напред във времето може да вземем актуалната днес Украйна.

Части от западна Украйна винаги са били под влиянието на римокатолическата църква, Австро-Унгарската империя и Полша. За сметка на това на изток, Украйна и особено в градовете основани от руските монарси източното православие и връзката с Русия са силно изявени. Това дава отражение и днес, както виждаме в украинската криза. Всичко това е борба за сфери на влияние.

Още през 1996г. Самюел Хънтингтън предрече, че след падането на комунизма вече няма да има сблъсък на идеологии, а на цивилизации. Тоест, Изтока срещу Запада (основно). В своята карта Хънтингтън отбелязва 7 цивилизации, които ще се сблъскат. България е в Православната цивилизация и ще остане там, според професора.  Запада по англо-саксонския модел се опитва да асимилира и превърне в свои колонии държавите от Източна Европа. Тоест, англо-саксонския център и световен елит следва да бъде метрополията. Но през цялата си история България като част от източно православното семейство, а и още преди покръстването, е била във враждебни отношения със същите тези държави от Запада, които днес наричаме наши „партньори“. И тъй като Съединените щати са млада държава, а религиозните институции днес губят все повече влиянието си те изобретиха своето оръжие срещу източното православие – радикалния ислямизъм. Основно той е насочен срещу държавата, на която България даде религията, а тя днес е нейния последен стълб и пазител – Русия. Трудно е да откъснеш една страна като България, която е дала религията на Русия и както на нея, така и на 1/4 от света – кирилицата.

„След комунизма, най-големия враг на Западната демокрация е православието“

– Збигнев Бжежински, държавен секретар на САЩ (президента Рейгън)

Точно така. Тъй наречената „западна демокрация“, която няма нищо общо с истинска демокрация трябва да претопи източно-православните държави, за да ги откъсне от православното лоно, което образува огромна територия, която ако бъде сплотена ще се превърне в огромна заплаха за западната доминация. Това, което днес използва Запада, за да оправдае агресията и експанзията си като „демократични ценности“, преди векове кръстоносците са обяснявали с „Божията воля“. Но, каквото и да говорим става дума за световните ресурси, контрол, надмощия и печалба. Нима Турция днес може да е съюзник на православна България?

За САЩ е ясно, че не може да откъсне България или Сърбия от православното семейство. Това е семейство, в което България има основна културна роля през вековете. Това са традиции, обичаи, култура, нрави, отношения и чувство на принадлежност, което не може да бъде изкоренено. Тези неща са се запазили през Турското робство. Но ще се запазят ли сега, ако Исляма отново доминира над Балканите? Може би Вашингтон дава положителни прогнози за успех на подобен сценарий, поверявайки региона под хватката на основния си съюзник на Балканите – Турция. И Турция действа. България и Албания са първите на прицела на възраждащия се турски османизъм.

Едно е сигурно. Изгубим ли духовната война, губим всичко.

10 коментара to “Православието трябва да бъде унищожено”

 1. Православието и католизма са създадени за да имат контрол въху хората.Те не учат хората на библейските истини.Ето една от тях:когато Исус каза на самарянката,че изстинките поклоници трябва да се кланят с дух и истина,защото Бог е дух,а не икони или статои.В Кана Галилейска на свадбата Исус преди да превърне водата във вино каза на майка си:жено какво има между мене и тебе.И така учат хората да се кланят на това което не трябва.Едната заповед гласи, не си прави комири или идоли’които са горе на небесата на земята и така нататъка:нито да им се кланяш нито да им служиш.Прочетете еванг. на Йоан и ще разберете за какво ви говоря.

 2. Това са извращения и лъжи! Православието е само наименование на християнската религия! Никога не било враг на католизма! Православието се основава на религия, която е изобразително на Исусовото учение! Делото което е допринесъл Христос за възпитание и познание на Божиите принципи и закони, които са закономерности на живота, природни закони! Но единствени евреите понеже са фанатици провокират с ЛЪЖИ и догми омразата към православието! А РЕЛИГИЯТА е възпитание на съзнанието и лична духовна ориентация! И политиката няма право да се намесва в духовния вътрешен свят на хората!

 3. муспи – Да се убиват евреи не е убийство, а хигиена. То е дълг на всеки християнин!

 4. Ако човек живее в Христос със сърцето си лесно ще разбере същината на православието ,както изказването на Бжежински ,и появата на разни учения претендиращи ,че са ъпгрейд.Тази война срещу православието не е от вчера.

 5. Иванджийски правилно отбелязва, че дяволите гонят хората към Бога. Това е функцията на Злото. Православието е изчерпана доктрина. Тя се изражда в Панславизъм, както и Йудаизмът се превърна в Талмудизъм. Всяко нещо си има време, Бог е жив и нещата се надграждат съобразно промените. Новото Учение на П. Дънов Учителя е ъпгрейт на духовната система. То няма нищо общо с илюминатския глобализъм и изобщо с всяка форма на прикрита експлоатация и доминация на малцинство тарикати над човечеството. Това е.

 6. СПОКОЙНО! ТОЧНО ДУХОВНОСТТА ЩЕ БЪДЕ ТАЗИ, КОЯТО ЩЕ НИ ИЗВИСИ! СМЕЛО ДА РАЗВИВАМЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ, БЪЛГАРСКОТО ТВОРЧЕСТВО, БЪЛГАРСКИЯ ДУХ! ТЕ СА НЕПОБЕДИМИ! ЗАТОВА СВЕТЪТ СЕ СТРАХУВА!

 7. „След комунизма, най-големият враг на Западната демокрация е православието“

  Откровен ли е Бжежински (който несъмнено принадлежи към изброените от „Българин“ врагове на България) в това свое изказване?
  Първо, трябва да си дадем сметка, че под „Западна демокрация“ той разбира точно тези упоменати общности. Като вземем в предвид, че създателите на комунизма Маркс и Енгелс произхождат точно от тези среди, се натъкваме на едно противоречие: НАЙ–ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЧИФУТО-МАСОНИТЕ БИЛ ТЯХНОТО ТВОРЕНИЕ – КОМУНИЗМЪТ !
  Второ, защо пък точно православието да им е враг? Някой ще каже:„Ами защото те са били атеисти, а Маркс е палел свещи в сатанинска църква“. А аз бих казал:„Защо тогава не са включени и западните църкви?“
  Но нека чуем самите тях. Карл Маркс:„Световната революция няма да успее, докато едно цвете НА БАЛКАНИТЕ не бъде стъпкано!“ Фридрих Енгелс:„Затова борба, безмилостна борба на живот и смърт с предателското към революцията ни СЛАВЯНСТВО; борба до унищожение и краен тероризъм – не в интерес на Германия, а в интерес на революцията!“
  Виждате ли къде била работата: най големите врагове на бжежинковци и соросовци били БАЛКАНИТЕ И СЛАВЯНСТВОТО! Случайно ли те внедриха най-вече сред тези народи измисленото от тях „учение“, за да ги омаломощят, а после го замениха с глобализма, за да ги довършат!

  „ЕДНО Е СИГУРНО. ИЗГУБИМ ЛИ ДУХОВНАТА ВОЙНА, ГУБИМ ВСИЧКО“

  Да, но духовна война се води от духовно осъзнати хора! Ние такива ли сме ? …

  • Точно това е проблема липсата на бг, дух. Първо това убиха в бг народ. Затова ни се случват само лоши неща цели 25 години. Затова се управляваме от соросоидни престъпници. Затова БГ днес не прилича на себе си, защото липсва бг дух. Аз съм песимист. Народа тъне в деморализация и няма кой да повдигне духа. Нямаме възрожденци и будители. Т.нар интелигенция не струва нищо , също като политиците е за пари продава и родина, и род.

   • Имаш основание да си песимист, защото злото в света нарастна неимоверно много. Аз самият съм оптимист не защото не виждам това, а защото зная, че това време трябва да дойде и ще достигне до краен предел, но накрая злото ще бъде унищожено свише и ще настане царството на доброто. Ако нямаш вяра, ще си песимист, а ако имаш вяра – ще чакаш доброто и няма да ти пука!
    По въпроса за будителите не си прав. Набери спароток блог и ще видиш!

 8. Ако продължим с „чалга културата“,нищо чудно и да успеят вечните врагове на БЪЛГАРИЯ- англосаксонците!(евреи,масони,ционисти,илюминати,вкл.т.нар.симеонІІ)!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s