Това е Валерия. 16-годишното момиче, което се хвърли срещу украински танк и загина

16-годишната Валерия „Красотка“ Ляхова загина на 30 ноември, след като се хвърли срещу танк на украинската армия с три гранати Ф-1…

1417345045_content_tq2f2k3bwmwВалерия Ляхова на шестнадесет години живееше в Лисичанск, Украйна. След преврата в Киев украинската армия

нахлу в Югоизтока и започна наказателната операция срещу тях. Бащата на Валерия, както много други граждани, зарязоха работата си, зарязоха рутинното си ежедневие и влязоха в редиците на опълчението. За нещастие бащата на Валерия, който е единственият ѝ роднина загинал по време на сраженията между опълченците и украинската армия. След дълги молби опълченците приели неговото осиротяло дете в редиците си, за което своевременно започнали да си грижат. Валерия имала обаче друго желание – да се бие рамо до рамо с тях. Много други младежи също се включиха в редиците на опълчението.

И така Валерия Ляхова встъпва в редиците на един от батальоните на опълчението. Две седмици по-късно, въпреки приетото примирие между опълченците и украинската армия сраженията продължават. По време на сражение опълченците се оказват в тежка ситуация – украинската армия е на път да ги обгради. За да защити фланга, 16-годишната Валерия се хвърля срещу един от настъпващите танкове на украинската армия. В ръцете си държи три гранати Ф-1, качва се върху танка и дърпа предпазителите…

 

Почивай в мир, Валерия! Знаем, че Вашата кауза е справедлива. Знаем го, защото дори деца като теб грабнаха оръжие в ръцете си, за да защитят домовете и градовете си. Знаем, че вие сте тези, които обичат Украйна истински.

40 коментара to “Това е Валерия. 16-годишното момиче, което се хвърли срещу украински танк и загина”

 1. комунистите имат една родина: СССР! Те работят за унищожаването на България и Българите!
  В тези няколко дни Русия доказва своята същност.
  Русия иска ли война?
  Руснакът иска ли война?
  не питай тази тишина,
  в която братските могили
  войниците са приютили.
  Ти за това попитай тези,
  които в цинкови ковчези
  тук от земи съседски влачат
  стариците да ги оплачат.
  Попитай храбрите момчета,
  които днес из Кремъл шетат,
  с пагона си го украсяват
  и сопа „мирна” там развяват.
  Литовец питай и поляк –
  за тях кошмарът е руснак,
  попитай пролетта във Прага
  как мир със сила се налага.
  Унгарците попитай как
  войникът руски в руски танк
  из Будапеща мирно гази
  от тях мира за да опази.
  Ще ти отвърне побелял
  финландец доста остарял
  как „мирно” руската войска
  там зиме драпа през снега.
  И братът белорусин даже
  намерил би какво да каже,
  че на изгаряща цена
  дари им братството Москва
  когато с ордата си зла
  Суворов палеше села.
  Попитай техните поля –
  кръв непокорна ги поля.
  Попитай ти Украйна братска
  защо от любовта славянска
  и от прегръдката на брата
  защита търси днес при НАТО.
  Миролюбивият Иван
  обстрелваше Афганистан
  и в градове, и във села
  не мир донесе, а беда.
  Деца, вдовици във Чечня
  руснакът иска ли война
  попитай и ще чуеш сам
  руснак как „миротворства” там.
  Грузинец винаги щастлив
  през сълзи днес ще премълчи,
  че от съсед „миролюбив”
  сега земята му гори !
  „Руснакът иска ли война?” –
  от Литва питай до Китай
  съсед дали един поне
  ще отговори твърдо: „Не!”

 2. stopfake.org/zhivuyu-devushku-iz-krasnodara-obyavili-geroinej-pogibshej-pod-tankom-v-lisichanske/

 3. Това е Валерия. 16-годишното момиче, което се хвърли срещу украински танк и загина ФЕЙК!!

 4. Още не мога да се успокоя от прочетените коментари. Това“младо и образовано“ поколение не е създадено от нас,то се пръкна и избуя от подходящата почва в последните 25 години,както гъбите мухоморки и за да се поправят начина е един: да преминат през екарисажа в Пловдив за да не създадат себеподобни.Амин.

  • Изключително рядко коментирам каквото и да било. Намирам за безмислено да водя спор с „Анонимни“ личности със спорен правопис и интелектуални възможности. Новото поколение направи своят избор и спря да се интересува от посредствеността. Предразсъдъците и генералните обобщения за цели поколения показват опасното тесногръдие на повлияните от социалистическото образование „възрастни“. Често моето поколение е критикувано за липса на уважение към по-възрастните, но така и не успяхте да разберете, че уважение се печели и за уважение човек се бори всяка минута. Вие и вашият страх и овче поведение докарахте новите пастири, които ни водят през „светлият“ Български преход на беззаконие и отдавна изгубени ценности и морални устои. На 24 години съм и плюя на Вас, необразовани и тесногръди глупци на средна възраст.

   • Не знам дали наистина си на 24 години, но не можеш да отречеш,че поколението ви е бъгаво. Точно както беше бъгаво старото живяло, учило и работели при Соца. Обвиняваш възрастните,че са с овче поведение, но не знаеш,че те са живели в друг свят и не можеха да реагират подобаващо на новото. Така бяха вкарани в капан, от който няма излизане. Ние останалите се оказахме в него по-късно когато вече всичко беше направено. И аз ги обвинявах преди години, но се опитвам да ги разбирам.

 5. Прочетох всички коментари и се уверих,че не ходилите войници са обикновени гейове и педераси.Горките не знаят/а и кой да им го каже/ че танк може да се унищожи и не като се пробие бронята му/ а и като се хвърли и само една граната/може и лимонка/ в командния му отсек/отпред отвореното прозорче/ където е водача на танка.Ама кой да им обясни като те са плод на такива зомбирани родители израстнали в това безвремие.

 6. Абе вие тотално сте се побъркали… Човек трябва да има твърде много свободно време, за да сяда да мисли такива глупости и то при положение, че не получава никакви финансови средства за това.. А някой ако вярва, че 16 годино момиче е успяло да се качи върхи настъпващ танк и му е направило нещо с Ф-1 гранати, занчи гледа твърде много филми… Стегнете се хора

  • Кой някъде ти каза, че е направила нещо на танка с гранати Ф-1, професоре? Аз дори не виждам защо трябва да се акцентира какви точно щети е направила, всичко си има предистория, за да се стигне до такава грозна смърт.

 7. Ама вие май много взехте да си въобразявате. Престанете с тези жълти истории… то бива, то може, ама да сте толкова нагли…!

 8. Танковете са направени точно да издържавата на гранати…

 9. МАЛКИЯТ ОКТОМВРИЕЦ

  ПРЕЗ ОКТОМВРИ НЯКОГА БИЛО,СВЪРШВАЛО СЕ ВЕЧЕ РУСКОТО ТЕГЛО
  ПУКАЛИ ЗАДРУЖНО ПИСТОЛЕТ И ТОП,ЯРОСТНО ЛЕТЕЛИ КОННИЦИ В ГАЛОП
  ВДИГНАЛ СЕ НАРОДА ТВЪРД КАТО СКАЛА,В АЛЕНО МОРЕ ОТ ГОРДИ ЗНАМЕНА.
  СВОБОДА И ХЛЯБ И ПРАВДА ТЪРСИМ ТУК!КОЙ ЖИВЕЕ ОЩЕ НА ГЪРБА НА ДРУГ?

  ИЗВЕДНЪЖ В МЪГЛАТА ЦАРСКИ ЕСКАДРОН!
  БЛЯСКАТ ГОЛИ САБИ,ЦВИЛИ ГРИВЕСТ КОН.
  ДЕ Е ТУКА ЛЕНИН? ПИТА ОФИЦЕР.
  МЪНИЧКИЯ МИТЯ ОТГОВАРЯ В МИГ
  ТОЙ Е ПРИ НАРОДА-КАТО СМЕЛ ВОЙНИК!

  Я МЪЛЧИ ХЛАПАКО,ЧЕ НЕ ЗНАМ ШЕГА,МОЖЕ БИ СЕ КРИЕ В НЯКОЙ ДОМ СЕГА.
  ЛЕНИН ДА СЕ КРИЕ? ЛЪЖЕШ ТИ ДУРАК!
  НАШИТЕ ГЕРОИ СМЕЛИ СА ОРЛИ,НИ ОТ ЩИК СЕ ПЛАШАТ НИ ОТ БУРИ ЗЛИ!

  ЗАВЪРТЯЛ СЪС САБЯ КОННИКЪТ ПИЯН,ПАДНАЛ ГОРКО МИТЯ ЦЯЛ ВЪВ КРЪВ ОБЛЯН.
  ХЛАДЕН МРАК ЗАСЕНЧИЛ ДЕТСКИТЕ ЗЕНИЦИ,АЛА СВОБОДАТА С ПЕСНИ И УРА
  ГРЕЙНАЛА ПО-ЯРКА ДАЖЕ ОТ ЗОРА.
  И ГРАДЪТ БУНТОВЕН СТАНАЛ ЛЕНИНГРАД!
  ЕХ ТИ МИТЯ,МИТЯ ОКТОМВРИЕЦ МЛАД.

 10. Почивай в мир, Валерия. Един ден хунтата и нейните господари в САЩ ще си платят.

 11. За съжаление не се научихме да четем и да се поучаваме от историята. А както казват :.. Този който не се помни историята е осъден да я преживее отново..“ Да си припомним как фашизмът ни се е представял в средата на миналия век в положителна светлина . Как са са ни убеждавали в „ценностите му“, как сме слушкали и се слагали на нашите задгранични „партньори “ . Как същите са ни решавали съдбините и т.н. и т.н. И как по-късно се оказа ,че сме си докарали Национална катастрофа и т.н.
  Поклон, дълбок поклон пред паметта на загиналото момиче. Героите винаги ще са живи в нашите сърца .
  Venceremos !!!!!!
  http://dmsongsrf.ru/music/eshelon_venseremos

 12. Кога е имало движени на такове последните дни, като дори има руски сайт, който показва в реално време къде с водят битки. А сега има премирие!
  Кой ще даде на 16 годишна гранати? Тя как ще ги вземе ? Или нарочно са и ги дали?
  Изнасилените българки след 44-та и те ли сами ?
  Като ги чета тези неща и като гледам, колко измислици се пускат по руските медии, рзбирам че и руската окупация на България е била същата. Жалко, че все още има мнозина българи, които не го осъзнават.
  Очевидно тази окупация все още е на лице!

  За това и няма осъдени за зверствата над българският народ, а децата на злодеите държат икономиката и продължават икономически да издевателстват.

 13. Доста измислици започнахте да публикувате в този сайт.
  Вземете да публикувате и тази гледна точка
  http://uainfo.org/blognews/446768-pismo-iz-donecka-v-rossiyu.html

  • хаха ти си измислен пичага и бягай с тия линкове към укропско-пропагандни сайтове. Очаквам следващия линк да е към СНН или може направо от сайта на държавния деп. на САЩ :))))))))))))))

 14. Интересно до колко е достоверна историята.. защото дори ако приемем, че момичето по някакъв начин се добира до настъпващ танк, покатерва се върху танк и… дърпа предпазителите на 2 гранати Ф-1?? Само че Ф-1 са осколъчни отбранителни гранати, и цял кашон да гръмне няма да направи нищо съществено на танка..?

 15. Бих и го бутнал

 16. Това просто не може да мине през българските „независими и обективни“ медии. Но за сметка на това в момента зад гърба ми тече поредната порция от „биг брадър“, ама коментари, ама „звезди“, ама простотия до шия. Вечна им памет на загиналите срещу съвременния фашизъм в Украйна разпалван от ФАЩ и Еврогейския съюз.

  • Точно заради това създадох този скромен проект. Надявам се да се разрастне! Работя уверен в това, че съм честен и вярвам във всяка дума, която съм написал. Може някой да не е съгласен с мен, но не получавам никакви изгоди и финансови средства, така че това е моето право на свободно слово. Колкото до Валерия…едновременно ми се скапва настроението, но и съм възхитен от историята ѝ…

 17. И днешното болно време си има своите герои. Вечна им памет !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s