Американското посолство в България цензурира зам.посланик Бъртън

Американския зам.посланик в България Брус Бъртън пред представители на българската съдебна власт заяви, че САЩ е инвестирала в България 64 млн.долара за „укрепване на правовият ред в България“

dcm_polec_article

На 9-ти декември, Международен ден за борбата срещу корупцията, зам.посланик на САЩ в България Брус Бъртън говори пред представители на съдебната власт у нас.

Оригиналното му изказване обаче беше публикувано първоначално във социалната мрежа, но в официалният сайт на американското посолство изказването беше цензурирано в частта, в която зам.посланик Бъртън заявява, че САЩ е финансирала „укрепването на правовия ред в България“ с 64 млн.долара.

Untitled

Оригиналното съобщение, публикувано първоначално обаче, е малко по-различно:

Заместник-посланик Брус Бъртън говори пред представители на българската съдебна власт по случай Международния ден за борба с корупцията, който се провежда всяка година на 9 декември. В обръщението си заместник-посланик Бъртън отбеляза: „Корупцията е проблем навсякъде по света, включително в САЩ, както бихте прочели в много от заглавията в пресата. За съжаление се опасявам, че в България корупцията е достигнала кризисно ниво, което влияе негативно върху живота на всеки един гражданин. Това, което е необходимо, е политическа воля, както и професионален капацитет, за да се реализират всички антикорупционни инициативи и реформи. През последните двадесет години правителството на САЩ е предоставило финансиране в размер на 64 милиона долара за програми, предназначени да подпомогнат укрепването на правовия ред в България, в това число обучителни програми за български магистрати“.

Очевидно е, че „обучителните програми“ и щедрото финансиране въобще не са допринесли за „укрепването на правовия ред“, за който САЩ е толкова загрижен, че е похарчил 64 млн.долара от парите на американските данъкоплатци.

Какво ли бихме правили без Съединените щати, които вливат милиони в определени медии чрез щедри грантове, в „неправителствени организации“ и техните водачи…как ли бихме „укрепили демокрацията“ иначе?

2 коментара to “Американското посолство в България цензурира зам.посланик Бъртън”

  1. Очевидно е, че „обучителните програми“ и щедрото финансиране въобще не са допринесли за „укрепването на правовия ред“, за който САЩ е толкова загрижен, че е похарчил 64 млн.долара от парите на американските данъкоплатци.

    А аз сечудех как се плаща на троловете..

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s