САЩ струпа още танкове и бойна техника близо до Русия

Влакове превозват през Латвия десетки американски танкове, бронирани коли и джипове и бойна техника към границите на Русия

latvia-us-armored-vehicles.si

Товарни влакове с американски танкове, джипове и бойна техника прекосиха Латвия.Малко, след като САЩ обяви, че ще изпрати още танкове и бойна техника в Източна Европа, без да уточнява къде и без предварително да уведоми партньорите си в региона, както се очакваше те явно са изпратени максимално близо до границите на Русия.

Преди няколко дни в Латвия бяха засечени и заснети няколко товарни влака, натоварени с американски танкове, бронетранспортьори и джипове.

Властите в Латвия признаха, че това са американски танкове от 1-ва танкова дивизия, но заявиха, че влаковите композиции пътуват към друга съседна на Русия държава – Литва.

САЩ изпратиха танкове и военна техника в съседните на Русия прибалтийски републики, както и в Полша. Официално САЩ заявиха, че това не е поредното струпване на американска техника и бойни машини по границата на Русия, а просто учение. Те обаче щели да останат там за постоянно.

Поради „руската заплаха“ САЩ ще изпратят още бойна техника и в Германия по линия на операцията на НАТО „Atlantic Resolve“.

Същевременно смесени войски с генерален щаб в Полша на НАТО вече действат в Украйна, която също е съседна на Русия – Литовсько-Польсько-Українська Бригада.

Изобщо става все по-очевидно, че Северноатлантическия алианс непрестанно струпва войски и бойна техника, както и изгражда бази на границата на Русия, докато се оправдава с „руска експанзия“.

 

2 коментара to “САЩ струпа още танкове и бойна техника близо до Русия”

  1. Време е за пясък в лагерите на каруците, крайно време е… и за фоерверки!

  2. Ето да чете оня соросоиден глупак Оважаваната ирландска пастирка, шаламанчето. митевчето дето се изживява на министър на външните работи и други гъзолизци и дупедавци. Да не ревем после, че ни гръмнали с някоя ракета хей така без причина.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s