Полша затваря границата с Украйна – не искали украински бежанци

Това заяви посланика на Полша в Русия Катажина Наленч. Решението на полските власти означава, че оставят границата на Украйна „оголена“ към Руската Федерация

e630e5d3226e218f608ce2ab6b06fea9

Новия посланик на Полша в Русия Катажина Наленч направи изявление, в което обяви, че ръководството на нейната страна е взело решение да преустанови работата на 100-километровия участък от полско-украинската граница, през който украински граждани щяха да имат право на свободно и безвизово предвижване.

В допълнение посланик Катажина съобщи, че е сключено споразумение с Русия за безвизов режим на границата с Калининградска област. По нейно мнение това споразумение е положителен ход, който ще донесе дивиденти както на Полша, така и на Русия. По-рано новия посланик на Полша в Москва се обяви против санкциите, които подкрепя и нейната държава, заявявайки че те пречат на мирния изход от украинската криза и излишно „охлаждат отношенията между Полша и Русия“.

Що се отнася до сигурността – в тази област има минимални проблеми, или дори никакви, отбеляза Наленч.

Освен това полското посолство заяви, че ръководството на Полша е стигнала до решение да откаже приемането на украински бежанци от Украйна на своя територия. Посланик Наленч заяви, че в Западна Украйна обстановката е спокойна и стабилна и това не е нужно.

 

 

 

4 коментара to “Полша затваря границата с Украйна – не искали украински бежанци”

  1. Не знам ама посланик Наленч е супер маце! Каквото каже това ще е пред нея дипломациата е бесилна!!!! дори руската :Д :Д

  2. А! Що така бе европейски братя? 😀

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s