Румъния е трябвало да сътрудничи на ЦРУ, за да бъде приета в НАТО

Румъния е трябвало да се съгласи на нейна територия да бъдат изградени незаконни затвори на ЦРУ и страната да допусне през територията ѝ да бъдат транзитирани незаконно задържани лица към трети държави – това е било „разменната монета“ за приемането на Румъния в евроатлантическата диаспора, призна бившия ръководител на специалните служби Йоан Талпеш

nato

По-рано Полша беше осъдена от Европейския съд за правата на човека, че е позволила на американското ЦРУ да изгради таен незаконен затвор на нейна територия, в който са били прилагани методите за разпити, включващи изтезанията, които бяха осветени окончателно след публикуването на доклада за действията на ЦРУ и обещанието практиката да бъде преустановена.

Подобно престъпление е извършила и съседна Румъния, която впрочем сега се кани да приюти близо до общата ни граница няколко хиляди представители на наскоро извадената от списъка с терористични организации МЕК. В България пък очакваме няколко хиляди либийски бойци, които ще се обучават в американските бази на наша територия. (повече: България и Балканите се превръщат в тренировъчен център за ислямисти).

Бившия ръководител на румънското външно разузнаване в периодът 200-2004 Йоан Талпеш призна пред румънския „Adevarul“, че за да бъде приета в НАТО страната е трябвало да се съгласи на територията ѝ да бъдaт изградени десетки т.нар. „black sites“ на ЦРУ, включващи и незаконен затвор. „Black site“ е общ термин във военното разузнаване най-просто категоризиращ място, в което се провеждат секретни операции. Поне secret-prison-romaniaдва пъти от територията на България самолет на ЦРУ без обозначения е излетял, за да трансферира незаконно задържани лица към други държави.

Според публикувания миналата седмица доклад на Сената за мъченията на ЦРУ поне 119 души са били задържани в незаконни затвори извън САЩ, подобни на тези в Полша и Румъния в нарушение на Женевската конвенция и международното право.

Какво ли са поискали, освен безвъзмезвдното геополитическо подчинение и безплатните военни бази на наша територия, настоящите ни партньори в НАТО преди да започнем да „изповядваме евроатлантически ценности“ и ние?

Според бившия шеф на Пентагона Робърт Гейтс приемането на България и Румъния в НАТО и изграждането на военните бази у нас са били просто „ненужна провокация срещу Русия“. Това написа в автобиографичната си книга „Дълг“ господин Гейтс.

Показателно е, че Румъния е трябвало да съдейства за подобно международно престъпление, за да бъде приета в алианса. Но още по-показателно е, че контролирания от Съединените щати военен алианс очевидно е свързан с мъченията на ЦРУ, след като членството в него е било „заслужено“ със сътрудничество на държавата на американското разузнавателно управление…

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s