Бивш посланик на Канада в България: САЩ и НАТО подпалиха войната в Украйна

Бившия посланик на Канада в България, Албания и Югославия Джеймс Бисет изрази мнението си, че САЩ и Северноатлантическия алианс са виновни за кървавия конфликт в Украйна

0

Джеймс Бисет, който дълги години беше посланик на Канада в държави от Източна Европа, включително и у нас, изрази мнението, че агресивните политики на САЩ и експанзията на НАТО в региона са довели до войната в Украйна.Бисет заяви, че Русия е в отбранителна позиция и агресията идва от САЩ и НАТО, които все по-усилено засилват военното си присъствие по руската граница. Тези заключения бившия посланик на Канада изрази по време на дискусия в университета на Отава.

„Това, което се случва в Украйна е същото, което се случи в останалите бивши съветски държави“, заявява Джеймс Бисет.

„Американците имаха чудесна възможност да разпространят своята „Pax Americana“, те винаги представяха нещата всякаш идват в тези държави, за да дадат свобода и американския начин на живот – преследване на щастието, но те всъщност оплескаха всичко.“, допълва Бисет.

Джеймс Бисет, който е бил посланик в държави като България, Югославия и Албания е добре запознат с процесите в нашия регион, особено след геополитическата преориентация на повечето бивши съветски сателити. Бисет не пести критики нито към Канада, нито към нейния основен съюзник и покровител в лицето на Съединените щати.

 

5 Коментари to “Бивш посланик на Канада в България: САЩ и НАТО подпалиха войната в Украйна”

 1. Публична тайна е че става въпрос за икономическа зависимост на България от Америка. За кражбата на природните ни богатства и за унищожаване на природата и екологията на нашата Родина …

 2. Не съм съгласен, че Америка и НАТО са направили войната в Украйна.
  И Русия не е направила войната в Украйна.
  Виновни са за войната в Украйна цялата Българска Управляваща власт, затова че покани Америка да си построява Американски военни бази в България и затова че покани и НАТО да си създава Командни Центрове в България.
  Затова цялата Българска Управляваща власт трябва да си подаде оставката и да бъде осъдена на доживотен затвор.
  Българската Управляваща Власт, се занимава с криминални престъпления.
  Взема от хората данъци и осигурителни вноски.
  А вземането на данъци и осигурителни вноски е много голямо криминално престъпление.

 3. Това е отговорният човек,който има ИНФОРМАЦИЯ,собствени наблюдения и поема риска да изкаже мнението си ,различно от официалните разсъждения и внушения.Харесва ми .

 4. Радвам се ,че все още се намират хора като него да се изправят и кажат царят е гол,тези хора носят промяната и новото време и смелостта им ще промени света и леко по леко много повече хора ще се изправят срещу това зло.

 5. в България няма посолство на Канада, незнам кога е бил посланник тук този човек!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s