САЩ доставя оръжия за $7.5 млн.долара на Украйна през България

САЩ доставят оръжие на украинската армия чрез посредник в България – „Булкомерс КС“. Вече са доставени два безпилотни летателни апарата, българската фирма очаква да получи разрешение от Министерството на икономиката за доставки на голямо количество стрелково оръжие

ukraine-peace-talks-starts-rebels-agree-ceasefire

Миналия петък американския Конгрес одобри предоставянето на военна помощ за властта в Киев в размер от $350 млн. долара. До момента САЩ беше предоставила само несмъртоносна военна помощ на Киев, за да подпомогне украинската армия в продължаващата вече осем месеца война в Югоизтока.Оказа се обаче, че чрез посредници в България САЩ са подготвили изпращането на огромно количество смъртоносна военна помощ. Българския посредник е компанията „Булкомерс КС“ ЕООД, разкри Lifenews.ru.

Украинската армия потвърди, че са получили през България два броя безпилотни самолети KS-1.

„В последния момент не ни достигаха 1 млн. 171 хиляди гривни (63 хиляди долара). Накрая все пак успяхме да намерим необходимата сума и преведохме парите навреме”, разказва командирът на войскова част 2269 Генадий Побиванец.

„Булкомерс КС“ са направили оферта на украинските власти за доставянето на голям брой стрелково оръжие 1М107А1 и 82A1 на обща стойност над $7,5 млн.долара. Това потвърди самия шеф на българската компания Калоян Станиславов, но заяви, че все още експорта на оръжието не може да започне, защото се очаква лиценз и разрешение от Министерството на икономиката и Комисията за неразпространение на оръжие.

Станиславов заяви, че заради липсата на лиценз компанията му може да загуби милионите, които ще получи от Киев за доставката на оръжието. Същевременно, въпреки че украинските военни потвръдиха за доставените два безпилотни апарата KS-1 шефа на „Булкомерс КС“ заяви, че информацията не е вярна.

„Трябва да получим разрешение от Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката. Тя не се е събирала от много време. Трябваше да заседава вчера, но срещата се отложи. Затова и се бави доставката на оръжие. Губят се милиони левове”, твърди Калоян Станиславов.

По информация на LifeNews документът все още не е подписан. Предполага се, че той ще бъде заверен от директора на „Булкомерс КС”, представител на военното министерство в Украйна и също от Антони Меле – шефът на американската фирма AMI GLOBAL SECURITY. Тази компания е един от най-големите американски търговци с оръжие, има много международни връзки, а също и официално си сътрудничи с министерство на отбраната на САЩ.

Това само потвърждава, че украинското правителство и президента Петро Порошенко реално нямат никакво намерение да прекратят наказателната си операция в източните региони на Украйна. Както се очакваше, те само използват приетото примирие с опълчението, за да може украинската армия да поеме глътка въздух и да има нужното време за получаване на военна помощ от САЩ.

2 коментара to “САЩ доставя оръжия за $7.5 млн.долара на Украйна през България”

  1. А Русия колко оръжие прати на своите хора, хахахахахаха!

  2. Въпросната компания е с капитал 300 лева, ами то кварталния магазин е с повече капитал. През 2012 има нула приходи, само разходи, а господина си я купува през 2012. Не ми се рови повече направо смехория. Защо ли ми прилича като на тази компания която купи Кремиковци и за която никой не пише нищо.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s