Отвътре – фабриките за „производство“ на животни – една от най-отвратителните мерзости в името на печалбите

В държави като САЩ вече няма ферми. Има само фабрики за производство на животни и животински продукти. През краткия си живот от фабриката до чинията на средностатистическия консуматор, който дори не знае откъде идва пържолата в чинията му, животните са подложени на всякакъв тормоз, включително от вероятността да се окажат с 6 крака в малката клетка, в която са натикани…

tyson

Това не е дискусия „вегетарианци срещу месояди“…

Тази дискусия обаче не присъства в медиите, „авторитните“ издания предпочитат да не се разправят с лобистите на големите хранителни компании и съдебни дела. Защото в условията на корпоративния капитализъм всичко е позволено в името на печалбите.

Хората ловуват и ядат месо и животински продукти от зората на човечеството, всеки избира дали да яде месо, или да бъде вегетарианец. Ако едно животно се отглежда във ферма, или една риба бъде уловена няма нищо лошо. Особено за самите месояди, защото знаят, че ядат „месо“, а не химикали и отпадъци, боядисани в червено.

Едно от многото човешки извращения в името на печалбата са животинските ферми и ужаса, на който са подложени животните през краткия си живот, докато са натъпкани в клетки, в които дори не могат да се изправят, защото са твърде малки, инжектирани със всякакви химикали и ГМО, хормони на растежа и прочее докато накрая не се окажат в чинията на нищо неподозиращия средностатистически консуматор.

Там ще видите как пребиват и се гаврят с „продукцията“, как „гениални учени“ се радват на своите творения – пилета с по шест крака и прочее продукти, с които имаме щастието да се тъпчем ежедневно . И всичко това в името на печалбата.

Това са фабриките на ужаса. Една от най-големите публични тайни в САЩ, например, е че в страната практически вече няма никакви ферми! Всички животни се „произвеждат“ в такива фабрики, като гуми за коли, четки за зъби, презервативи и всички други неодушевени стоки.

belgianblue

Не очакваме да видим разкаяния Геко от „Уол Стрийт“, защото както казва сам едноименния герой „Моралния риск е това да знаеш, че можеш да нарушаваш закона и да продължиш да го правиш“. Хранителната индустрия никога няма да се откаже от това да тъпче животните и храните с генни модификанти и всякакви химикали, за да увеличава продукцията, да „рационализира“ производствения процес и в крайна сметка, за да трупа повече и по-бързи печалби.
Tези, които печелят от това „производство“ наистина са на „върха“ на хранителната верига. Гарантирам ви, че те не ядат боклуците, които произвеждат за клиентите, на които толкова много държат.

„Какво толкова – някакви си свине?!“ – това би възкликнал почти всеки от нас. За нещастие, макар и „произведени“ под наш контрол и генномодифицирани от нашата ръка, ние не сме богове, а само си играем на такива. Избиването на делфини в Черно море е отвратителна гледка. Делфините се скупчват един до друг, водата става кървава, а делфините, които са най-умните бозайници започват да се опитват да се предпазят един друг и издават звуци, наподобяващи бебешки плач. Защо трябва да се намали популацията на делфините в родното Черноморие (и не само при нас е така) ? Защото ядяли много риба. Риба, която трябва да бъде уловена и продавана, а когато делфините се хранят те лишават нас хората, в случая собственика на рибарска фирма, от печалби. Разбира се, ще пропусна, че според тези печалбари дори е повече от важно да се избият делфините, защото според гениалните им „прогнози“, ако делфините продължавали да ядат рибата в Черно море след години там нямало да остане риба. Интересно как са останали досега риби въобще.

Какво пък можем да кажем за натъпканите в аквариуми кучета в зоо-магазините, повечето от които реално не са с автентичен сертификат за принадлежност към дадена порода, а народени и тикнати в аквариумите с цел продажба. Тези кученца изглеждат сладки, но в повечето случаи са болнави и бързо радостта от това да се грижиш за новия домашен любимец прераства в непрестанно ходене по ветеринари. Не така стоят нещата с родословните кучета, отгледани в развъдници от кинолози, които са се посветили на това, нали? Подобна е разликата от това да си закупиш месо от животно отгледано във ферма – без химикали, хормони и прочее и от това да си купиш месо от животно натъпкано със всички тези „най-добри приятели“ на най-голямата .“чума“ на съвремието – болестта на рака. Разбира се спестяваш и „произвеждането“ и бруталното отношение към толкова много невинни животни, създадени от най-висшата форма на живот сред всички бозайници – тази на двукракия кретен. За „модната индустрия“ пък няма какво да се коментира изобщо. Животните, чиято кожа бира одирана често оживяват и преди най-накрая да умрат изживяват последните си мигове одрани, изпитвайки агония до 10 мин. след като са били пожертвани в името на модата.

 

 

13 коментара to “Отвътре – фабриките за „производство“ на животни – една от най-отвратителните мерзости в името на печалбите”

 1. оня олигофрен ко пропя за рублата, а другия за селото, баси хората с които живеем, те изобщо не са в час. Ей олигофрени, бих ви бил с сопата мноооого дълго, и бих ви държал на верига.явно забраихте какво е да си човек, продукти на алкохола такива))))

 2. Някой може ли да ми обясни какво общо има „лошата русия“ с изложеното в статията – а именно отношенито ни към животните при все че уж сме толкова напреднали, цивилизовани, модерни и прочее…

 3. човекът – маймуна убиец и разрушител…

 4. хехе как сте бе БЛЯДКИ! как е живота в МАСКВА сега как ще ви плащат като рублата се изравни с украинската гривна а ПУТЛЕР каза, че ще се разплаща само в рубли….милите пийте по една-две водки вие само това можете да пиете водка и да се биете като животни

 5. Впрочем в много американски щати политици които са в институциите само, за да лобират на определени корпорации прокараха закон, който забранява тайното снимане на активисти в такива фабрики за животни…

 6. Не мога да повярвам,че съществуват все още толкова ограничени в своето „развитие“ „личност“,като ГодЪ дЪ БлеснЕ ХамерикЪ

 7. Ако „Американския начин на живот“ е това да се тъпча с химия и ГМО ,да бъда малтретиран и манипулиран от собственото си правителство,да се прекланям пред парите и те да са най-висшата ми ценност – не мерси,предпочитам да съм си на село на чист въздух без стрес,една сателитна чиния и евтин интернет ми стигат.Не съм някакъв ултра защитник на животните,но защо тогава тук ЕС ни иска някакви абсурдни условия за отглеждането на „щастливи пилета/прасета“ ,а с другата ръка ни карат да купуваме боклуци? Някои замислял ли се е защо в последното десетилетие има бум на генетичните болести , дали причините не се коренят в тези „подобрени“ породи? Храна може да има за всички,свободна земя за това има много,НО по традиционния начин няма печалби за големите компании и за това не се работи така.Намерете статистика колко хиляди тонове храна се ИЗХВЪРЛЯ в развитите държави,особено любимите ви САЩ. От десетки години света уж се бори с глада в Африка,някои да вижда някакъв напредък там? Няма и да има,защото както и при нашите цигани ,Африка трябва да е бедна и гладуваща.Генните технологии сами по себе си не са лоши,но още не знаем достатъчно за да се ровичкаме безразборно където ни падне,науката е като НОЖ- може да се използва да си нарежете хляба,но може и да убиете с него.
  „Не незаконно,значи няма проблем“ – ето това е логиката на капитализма,Тъпако ти някакви мозъчни клетки имаш ли? По думите ти мога да си представя какъв егоцентричен мухльо си в реалния живот.

 8. животните от този клип са нужна жертва за да може нарастващото чувечество да се изхранва и занапред! Който иска „чиста“ храна без гмо и антибиотици да си върви на село добре дошли в 21в! Няма гмо – няма достатъчно храна това е. ама га ядахти кифтетата ни ривахти нали ама утре пак ще искаш кюфте ама няма да има!

  • Много си ми болен чадо,иди фелшера да та прегледа!!!

  • Толкова е нарастнало населението на хамериката,че 40% от храната се изхвърля. Тъпаци са единствено ти и консуматорите на отрови в любимата ти империя на злото. Нужна жертва е само това,което е нужно на човек,за да живее,а не едните да са по 300 кила,докато други умират от глад. Не може да ми хвалиш някаква измет избила десетки милиони индианци,за да именува с индиански имена на практика всичко в прогнилата си държава.Вземи си отвори очите,или поне не се обаждай,че направо си full of shit.

 9. Глупозти на таркалета в Америка се нагледаха на такива простотии но никой не се е отказал от Макдоналдс примерно и да печалбите са най важни за да си осигуриш добър живот и ако това ще ми коства една фабрика с прасета или да ви тъпча с гмо защо не – не е незаконно значи няма проблем! Тази ТЪПА статия е писана от някой комплицар – враг на американския начин на живот на преследването на щастието и пари на полезния егоизъм и найвече опонент на капитализма ами вие какво искате да СЕ РЕДИТЕ ЗА БАНАНИ ли или искате да пазарувате от американските вериги хипермаркети и да можете да си купите сичко! Тъпаци!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s