Кончита Вурст като елемент от антируската истерия…

Тези дни транс-сексуалния победител от „Евровизия“, простете, ако точното определение не е „транс-сексуален“, Кончита Вурст „настоя“ за среща с руския президент Владимир Путин, за да го „убеди да защитава правата на сексуалните малцинства в Русия“. По-късно в социалната мрежа „Туитър“ травеститът отправи злобна закана към цяла Русия.

Conchita Wurst

Време е да внесем в тази дива страна нашите европейски ценности“, заявява Вурст, чието истинско име е Томас Нойвирт.

Дали обаче руснаците искат „европейските ценности“? Тези ценности се оказват основна част от демагогията на брюкселските чиновници, които постоянно учат източноевропейците как да живеят от позицията на истински европейци, „грижещи“ се за „втората класа европейци“ от „задния двор“. Защо обаче тези „европейски ценности“ са толкова разтегливо понятие? Те не засягат това да бъдеш добър, милосърден, да бъдеш честен и почтен, да се трудиш и прочее общочовешки ценности, те се превърнаха в някаква невидима „религия“. Най-вероятно за това ние ги изповядваме. Те могат да обяснят много неща, като това защо България трябва да купува руски газ от Турция, например, както и защо Северен поток е важен за Европа, тъй като той засяга западноевропейците, а „Южен поток“ може и да се строи, може и да не се строи – жертва, която трябва да приемем, иначе противоречим на „ценностите“.

През последните години Запада вече се увери, че Владимир Путин не е техния любимец, шегаджия и любител на чашката Борис Елцин. Путин се оказа силен лидер, успехите му за Русия са безспорни, а подкрепата му е най-високата сред тези на всички държавни лидери. А каква част от американците подкрепят собствения си президент? Поради тази причина на САЩ не остана нищо друго освен да впрегне своите медии, всичките до една притежание на общо едва шест корпорации (както и филиалите им по света), за да демонизира Путин.

Както знаем основен елемент на пропагандата е и внушаването на стереотипи за цял един народ, плюс внушението „всичко, което правим ние е добро, всичко което правят опонентите ни е лошо и когато те правят лошо нещо, което правим и ние, само те правят лошо“ – звучи объркващо, но ако го прочетете и осмислите няколко пъти ще видите колко просто е всъщност. Както казва Ноам Чомски – „Хитлер само може да завиди за неосведомеността на американските граждани и неинформативността на медиите ни“. Впрочем забавно е как обвиняват Путин, че бил някакъв съвремен Хитлер. Ако проверите назад ще видите, че това клише е обичайно в речника на американските ястреби, които впрочем много повече по свирепост се доближават до Адолф Хитлер. Кой ли опонент на САЩ не е получил сравнението с Хитлер…да обвиняваш държавата, която изнесе цялата война срещу хитлеристите на гърба си и принуди германския фюрер да се скрие в бункера си, за да се самоубие е повече от смешно. Особено, когати си стиснал ръката на лидера на една от крайнодесните формации в Украйна миналата зима.

За да разкарат Владимир Путин американците имат само един ход, по-скоро два. Демонизирането му чрез пропагандата и икономическата война, която цели да унищожи руската икономика и да накара озверели тълпи от хора да подпалят центъра на Москва. Но „Евромайдан“ няма как да има в Русия, това не е Украйна.

Не е изненадващо кой подкрепяше пънк-групата „Пуси райът“ (което не смятам да превеждам), когато изпълняваха своите „пърформанси“ като грозните им изпълнение в една руска църква. Веднъж на бизнес-форум в Москва немския канцлер Ангела Меркел се опита да използва пънк-групата, за да покаже още веднъж как в Русия угнетяват хората и най-вече „опонентите на Путин“. Тя, вместо да говори за това, че Германия има най-голям стокооборот с Русия, че заедно разработват газови находища и Германия плаща много евтино за руския газ и прочее, реши да „изрази лично мнение“, че дамите от „Пуси райът“ са получили твърде сурови присъди – цели 2 години за това, че са осквернили православния храм. Отговора на Путин обаче предизвика у Меркел странни гърчове в лицето и непринудено тя извърна глава за секунда:

„Госпожо Меркел, с цялото ми уважение, но тези момичета са осъдени и за нещо друго – разпространяване на антисемитска пропаганда, вие нали не искате да реабилитирате антисемитизма, одобрявате ли подобно поведение?“

В Германия годините между 1939 и 1945 г. всякаш не съществуват. За сметка на това обаче наказанията за разпространяване на антисемитизъм са сурови и са част от законодателството на страната. Впрочем подобни закони има и у нас, но тук не се спазват, както в България. За анти-еврейско изказване или публикация във форум в интернет може да получите няколко години затвор и солидна глоба. Така че едва ли, ако тези мили дами от „Пуси райът“ вилнееха в немска църква и къде ли не из Берлин и разпространяваха антисемитизъм госпожа Меркел би ги защитавала. Както не би защитавала и крайно-десни радикали, идващи с пистолети и пушки да протестират. Тогава би било забавно руския посланик в Берлин да „изрази подкрепата си“ за протестиращите и да им лепне някой красив етикет.

Същото е и този господин Нойвирт, „Фемен“ и останалите угрижени за горките сексуални малцинства в Русия. Случи се така, че разни Вурстове се превърнаха в част от анти-руската истерия и демагогия. Насади се мнението, че в Русия сексуалните малцинства били репресирани. По разни телевизии се въртят клипове как руснаци пребиват хомосексуалисти в петък вечер, докато те отивали на гей-клуб в центъра на Москва. И ето, наистина – тези руснаци са ужасни хора! Подобен случай ми направи силно впечатление. Разчитайки на това, че на Запад руския език не е много разпространен в една английска медия попаднах на тъжна история – руснаци малтретират чернокож хомосексуалист, който е студент в Москва. Тормоза включваше това, че го накараха да пие бира (явно е голям въздържател), а преди това го подстригаха с машинка за коса. Окей, това би възмутило всеки, нали? Но това, което този чуждестранен студент в Русия е направил е още по-възмутително, както се чува в клипа, но разбира се – не се превежда. Показаха дори и чатове с разни малки момченца, накратко – хомосексуалист, падащ си по невръстни момченца. И ето за това е подложен на този „тормоз“. И нека си признаем – едва ли бихме се възмутили от това, че са го подстригали и са го накарали да обещае, че повече няма да прилъгва и да търси малки момченца из Москва. Но защо?

Защото света е различен – възприемане, култура, религия, всичко това са фактори. Руснаците ядат „Макдоналдс“, но това не ги прави с американските възпрития. Замениха кваса с „Кока Кола“ но какво? В целия източноправославен свят, обществата са с други, различни от повечето западни разбирания. Защо впрочем американците не се възмущават от расизма в Япония, нетолерантността към всеки различен (японците си имат специална дума за чужденците, особено белите) и прочее? Защото са съюзници в момента ли? В нашите общества разбиранията ни са други. България даде писменост и религия на Русия и това е връзка, която не може да бъде заличена, колкото и усилено да ни проповядват „евроатлантизъм“ 24/7. Обединяват ни, както казах, и общото възприемане на живота. За нас дома и семейството са нещо много важно. Ние сме по-патриархални общества, където жените са свикнали на това да бъдат майки, съпруги и да не опонират много-много на мъжа. Руснаците са силно религиозни, на всяка крачка имат храм, представете си какво за тях е някой да осквернява храма? Те, както и ние, всъщност нямаме нищо против хомосексуалистите, държавите ни не са берберски, както се опитват да ни обяснят – сексуалните малцинства имат гарантирани, но равни права с останалите. Имаме против това да ни се натяква. За нас семейство е мъж, жена и деца. Всъщност така е и за средностатистическия британец, немец, французин и  италианец. Вътре в Европа също им е втръснало от тази гей-пропаганда. Но „Евровизия“ е политически конкурс и всеки знае това. Ясно е защо участник от България, например, никога няма да е победител, но е ясно и друго – избирането на господин Нойвирт, с псевдонима Кончита Вурст, си беше опит да кажем на Русия „Гледайте колко сме толерантни“ и да ѝ напомним, че сме много загрижени за правата на гей-хората в страната им.

Разбирам, че двете велики сили (САЩ и Русия) отново изпаднаха в състояние на „Студена война“, и двете сили се замерят с обвинения ежедневно. Но американската пропаганда започва да удря дъното. Путин е виновен за всичко, Путин е диктатор, руснаците са лоши пияници (нищо, че в Полша и скандинавските държави, например, пият десет пъти повече от руснаците. Впрочем и ние ги водим в класациите) и тн., но да използваш Кончита Вурст, „Пуси райът“, „Фемен“ и техните простотии вече идва в повече…

 

5 коментара to “Кончита Вурст като елемент от антируската истерия…”

  1. Не ви искаме гейропейските ценности не ги споделяйте с нас

  2. Пълно извращение. До къде стигнахме…да ни налагат да гледаме такива чудовища!!! Накъде отива този свят…

  3. Подкрепям статията,много добре е обяснено всичко.Гейовете трябва да бъдат изолирани от обществото,а не толерирани.Мъж,жена и деца,това е съставката на всяко общество.

  4. Чудесна статия! Поздравления!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s