Никога в трезорите на ФЕД не е имало толкова малко злато през 21 в. – Но къде е украинския златен резерв?

След като Холандия стана поредната държава, която започна да репатрира златото си от американския федерален резерв в Ню Йорк станахме свидетели на най-голямото изтегляне на злато от Федералния резерв от 10 години насам

29334Ukraine_Gold_Feds_large

Съюзниците на САЩ очевидно нямат доверие и след Централните банки на Германия, Франция и Италия, които заявиха, че ще репатрират постепенно големи количества от златото си, съхраняващо се във ФЕД и Холандия поднесе същата лоша новина за Вашингтон и започна да репатрира своите резерви от САЩ.

Така станахме свидетели на най-голямото изтегляне на злато от американския федерален резерв от 2001 г. насам. Общото количество, което само до момента е изтеглено от САЩ вече е зашеметяващите 119 тона.

По-рано днес ФЕД съобщиха, че общото количество злато, което е било репатрирано само през Ноември се оценява на $ 8.184 млрд.долара.

В тонове това означава, че само през месец Ноември чуждестранното злато, което е било репатрирано е било 47.1 тона, свеждайки чуждестранното злато (earmarked gold), съхранявано във ФЕД до едва 6,029 тона: Най-голямото месечно изтичане на злато от началото на новото хилядолетие. Това е и най-малкото количество злато, което някога се е намирало във федералния резерв на САЩ, намиращ се в Ню Йорк през 21 век.

Ny-Fed-gold-November_0

Но данните от Ноември не включват 122 тона злато, което ЦБ на Холандия обяви, че вече е върнато „у дома“…

Това повдига въпросът: Кой ще е следващия, който ще обяви, че тайно е изтеглил (репатрирал) своето злато от САЩ? Чий ред е, може би на Австрия или Белгия, или Холандия ще обяви, че е изтеглила обратно дори повече. А може би ще се окаже, че Германия, която поиска над 300 тона от своето злато да ѝ бъде върнато ще обяви, че репатрацията вече е започнала и всички „логистични проблеми“, които САЩ изтъкват, за да протакат връщането на германското злато са преодоляни? Нека не забравяме, че заради тези извинения през 2013 година Германия получи обратно смешните 5 тона злато обратно. Германия е твърде решена да си върне златото и даде да се разбере, че „дипломатични усложнения“ няма да успеят да застанат между нея и златото ѝ.

Само месец преди преврата в Украйна украинския златен резерв беше 39.6 тона. Толкова остави Виктор Янукович в трезорите на Централната Банка. След няколко месеца Централната Банка обяви, че златото е „изчезнало“ и в трезорите има едва 1% от украинския златен резерв…

20140309_ukrainegold_0

Една държава обаче със сигурност няма да си потърси златото и това е Украйна. Украинския златен резерв беше изтеглен тайно, в САЩ. В началото на месец март необозначен транспортен самолет кацна на летище „Бориспол“ и на него в неясна посока отлетя целия златен резерв на ЦБ на Украйна. Малко по-късно, през същия месец, ЦБ на Украйна призна, че няма почти никакво злато в трезорите. Главата на украинската централна банка призна, че в трезорите има само 1% от целия златен резерв на държавата. И къде е отишло украинското злато? Едва ли във вражеска Русия, с оглед на това, че след преврата срещу Янукович на власт дойдоха американски марионетки. По-важното е, че по времето на „антиевропееца“ и „про-руски“ президент Виктор Янукович златните резерви на Украйна се повишаваха спорадично. Виктор Янукович увеличи до 2013 г. украинския златен резерв до над 39 тона злато. Явно Украйна ще плати твърде висока цена за несъществуващата перспектива от „европейско бъдеще“ – в момент, когато държави като Германия си искат златото обратно изведнъж 39-те тона злато на Украйна отлитат от Киев и се насочват към Федералния резерв, за да запълнят огромната „дупка“. За капак – от обещания кредит от $17 млрд. от МВФ Украйна получи, и то на два транша, едва $4.6 млрд. и върна наведнъж взетия кредит от МВФ по времето на Тимошенко на стойност $11 млрд. Сега МВФ обяви, че са „подходили твърде оптимистично“ към Украйна и занапред ще се дават подобни малки траншове в момент, когато Украйна е на милиметри от официалния фалит. Ясно е, че Запада не искаше да „освобождава“ или „спасява“ Украйна, а да я ошушка и да получи сериозна геополитическа победа над Русия.

6 коментара to “Никога в трезорите на ФЕД не е имало толкова малко злато през 21 в. – Но къде е украинския златен резерв?”

  1. Британия е световния съхранител на земното злато и реалния център на световната банкова система.Тя прави всичко възможно от много години за постигне целта – събиране на световното злато. А сега инсайдерите (рискувайки живота си) разкриват, че то се разпродава по тайни космически програми в космоса заедно с произведения на изкуството на хищни рептилски цивилизации, с цел технологично предимство и възможност за колониална политика.

  2. А в трезорите на ЦБ РФ има : 38,178 милиона унции, или 1187,493 тона.

  3. Как глупости, Красимире, взеха го!

  4. ..че за какво и е на колонията -България?!? ние сме ,,независима,,територия на която се добива безплатно тонове.,.,.,.,ценни метали.,.,.,.не ни трябва нищо ,освен ,,комисионните,, на ,,комисионерите,,…..

  5. Къде се намира между впрочем българския златен резерв? Ако някой каже ще бъда много благодарен. Опитах се да търся, ама попаднах единствено само на това, ще уж било в Англия за претопяване да отговаряло на международните стандарти. Стига глупости.

    • Логично е къде е бг злато. където и на всички останали. Защо БГ да прави изключение като виждаме какви хора управляват 25 години? Въпросът е дали можем да го докажем,и дали някой бг политик ще посмее да го поиска.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s