Върви ли България по пътя на Гърция?

Според гръцкият депутат Димитрис Каменос от новото правителство на Гърция България я очакват „безкрайни дългове и все по-големи лихви“

greece_Parthenon__1625258c

Гръцкият депутат от новото правителство – Димитрис Каменос предрече на България същата съдба като тази на Гърция. Според Каменос от „Независими гърци“ държави като България и Гърция имат предварително предначертана съдба от бюрократите в Брюксел – да бъдат превърнати в роби на безкрайни дългове.

Ето какво казва Каменос:

Dimitris_Kamenos_deputat_ot_partia_Nezavisimi_garci_3_02_2015-300x196

Димитрис Каменос

„България няма друг път освен нашият – заеми, лихви, по-голям дълг, по-големи заеми, по-големи лихви, още по-голям дълг. И така до безкрай. Тази спирала е измислена от
Европейския съюз. Държавите в него са загубили суверенитетът си. Нямат своя политика, като целта е да ни направят бедни и зависими. Дават ни уж спасителни пакети, а не могат да се платят само лихвите. Не повтаряйте нашите грешки. Това е нашето послание.“, заявява депутатът от „Независими гърци“.

Димитрис Каменос защитава тезата, която очевидно се потвърждава от дълго време насам, че Европейския съюз разделя държавите-членки на две „категории“. Според гръцкия политик държави като България, Гърция и други от Югоизточна Европа са лишени от суверинитета си и се управляват пряко от чиновниците в Брюксел:

„Работим за 50 000 бюрократи в Брюксел, които диктуват как да живеем. Те казват в например в Гърция няма да произвеждате коли, ще ги произвеждат в Румъния, в еди коя си държава ще произвеждат ток, България няма да произвежда ток. През България няма да минава Южен поток. Петрол ще се вади еди откъде си. Тези чиновници ги интересува единствено техният интерес и едновременно с това обслужват интересите на банките и фондовете, които дават заеми на държави като Гърция, България, Италия, Испания, Португалия.“, категоричен е Каменос.

 

Към момента държавния дълг на сраната ни е близо 30% от общия Брутен вътрешен продукт (БВП) като тенденцията е да нараства. Държавата ни постоянно харчи повече, отколкото събира и трупа все по-големи дефицити и нови дългове от години насам. Всичко това върви с пословично-провалилата се навсякъде шокова доктрина на МВФ за свиване на публичните разходи и строги икономии. Всъщност от фонда сами признаха, че политиката им след избухването на световната криза от 2008 г. е била сбъркана. 

One Comment to “Върви ли България по пътя на Гърция?”

  1. Събудете се, българи! Нека оставим този пуст европейски съюз. Нека излезем от оковите на търговците на смърт -НАТО! България винаги е била в Европа. Нека не подкрепяме агресорите и тяхната грозна война за власт! Рискуваме да повторим миналото поради непознаване на историята си. За пореден път сме на страната на злото! Мир по света!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s