На света не му пука, но България все пак има нова позиция за Украйна

Чудо! България подкрепяла опитите за мирно решение на украинската криза, иницирани от Франция и Германия, сети се за бесарабските българи, видя бомбардираните от армията жители на Донецк и включи темата „Украйна“ в новинарските емисии. Какъв катарзис!

bb15

Германия и Франция предприеха решителни действия за дипломатическото решаване на кризата в Украйна, въпреки желанието на САЩ да въоръжава, дошлата след преврата в Киев, нова власт в страната.

И каква изненада! България най-накрая получи „правото“ да изрази нормална позиция относно случващото се в Украйна. Българския премиер, Бойко Борисов, заяви, цитиран от BTV, че „България подкрепя позицията на Франция и Германия“ и е „за“ мирното решение на украинската криза. След като десетки етнически българи изгубиха живота си в Украйна и след като над една година българската държава не отговаряше на молбите за помощ на нашите сънародници, които отказват да бъдат мобилизирани в армията и да воюват срещу съгражданите си на Изток и са изправени пред хуманитарна криза най-накрая България им обърна внимание.

„Разбира се, не може да не ни притеснява това, което се случва по света. Когато френският президент говори за война и така влошена ситуация, сигналите са много притеснителни. Много съм разтревожен от това, което се случва”, посочи министър-председателят. „Видно е, че всички се тревожат”, коментира още Борисов пред BTV.

И каква изненада! В неделя българските медии се събудиха! В Украйна измирали българи, опасността от доставките на американско оръжие в Украйна може да доведат до война в Европа. Разбрахме, че същата телевизия имала „специални пратеници“ в Украйна. Появиха се репортажи, заемащи повече от 5-10 секунди време и позиционирани в началото на новинарските емисии с интервюта на граждани на Донецк, които свидетелстват как украинската армия бомбардира домовете им. Обикновенно международните новини и най-вече „чувствителни“ теми като Украйна, по които чакаме да чуем становищто на Вашингтон, заемат 1-2 минутки в края на емисията. Между светските и любопитните „новини“. 

Време е Бойко Борисов по-твърдо да намекне на президента Плевнелиев да внимава какво говори. Но какво ли ще прави президента ни, как сега ще докаже, че вече не е в ДКМС, а наистина е пръв евроатлантиец у нас?!

 

 

Етикети: ,

9 коментара to “На света не му пука, но България все пак има нова позиция за Украйна”

  1. То и заемите ( вече 11 милиарда) може да нямат нищо общо с Украйна, но имат общо с танковете, самолетите, военните центрове и учения в подготовката ни за участие във войната в Украйна. Връзка има и между новозакупените линейки за бърза помощ и войната, нали!?

  2. Да не би някой да си е въобразил, че Тиквата заявява, собствена, независима позиция. Не го надценявайте! Разрешили са му, господарите от овалната къща, да се прави на независим, интересен и видите ли, загрижен за мрачното лице на войната, което и той, милият, вече видял. Цялата преструвка е да баламоса отново лековерните и собствените си платени зомбита и да демонстрира фалшивата си загриженост за България. Същата България която той и подобните му така лекомислено продадоха на чужди интереси, в името на собствените си! За всеобщо съжаление, на този пошъл театър, все има още безхаберници да вярват!

  3. Какво общо ли…в дъното на всичката тази гнус стои един, овластен от нас тъпанарите, безхаберен, безочливо арогантен, самозабравил се, самовлюбен некадърник изплезил език послушничко и то генерал! Боже опази ти от този срам!

  4. Най-неприятното и тъжното от целия този цирк е, че не отстояваме твърда позиция. Безхарактерно поведение, което уви, дори не представлява мнението на българите! Изключително жалка и грозна картина!

  5. Американците са му наредили да се разтревожи от думите на Оланд,че ако се провалят преговорите отиваме към война. Оня ден онова нищожество Митов,което никой не избирал и не го иска заяви,че Русия била заплаха за нас. Русия е заплаха за такива като него защото със способностите,които им ще умре от глад, ако не е колонията БГ, която продава, за да се храни. Родината за соросоидите, новите еничари е като евтина жена,а те са сутеньори

  6. Е, я си мислим, че нещо го е чукнало .нашио…я комета, я съвест, я американска ракета!!!

  7. Очевидно общото е главният герой – Боби, ъТВ, Плевнята… и Украйна.

  8. Повръща ми се от водача Борисов. Общината плаща дотация за автобусите до родното му село. Губи пари и прави влака не рентабилен. Губи БДЖ, губи държавата, губи община София и печели този простак. Много се бави възмездието.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s