Американските танкове идват в България

След поредица от половинчати и откровено манипулативни информации на представители на управляващите и свързани с тях експерти, в които се твърдеше, че НАТО ще разполага у нас само „папки и компютри“, днес военният министър Николай Ненчев в интервю за в. „24 часа“ открито призна, че на територията на България ще бъдат разположени американски танкове и бронирана техника.

59bddc31ee831e98b0cac1f47f9b9f6d

Според него числеността на военния контингент била все още в процес на уточняване, но той се ангажира с твърдението, че „максималната бройка на бойната бронирана техника няма да надхвърли няколко десетки единици“.

Според него, разполагането им не означава подготовка за война. „Тези центрове ще поддържат колективното отбранително планиране и ще подпомагат координацията на многонационалната подготовка и военните учения. Предвижда се разполагане на минимално оборудване, което не може да бъде използвано за каквито и да е било настъпателни действия. Мерките за засилване на отбранителните способности на съюзниците са в отговор на агресивните действия на Русия и са част от нашите задължения за колективна отбрана“, каза той.

„България е работила за разполагането на такъв център на наша територия, решението е взето и от нас като последователна политика на страната ни. Мерките за гарантиране на сигурността, инициирани през май 2014 г., продължават и през 2015 г. Те трябва да демонстрират решителността и солидарността на алианса. Всички съюзници допринасят за това усилие. Затова и финансирането ще бъде поето солидарно от всички – от приемащите страни, от страните, участващи с личен състав в центровете, и от фондове на НАТО“, уточни военният министър.

8 коментара to “Американските танкове идват в България”

  1. Тоя ТКЗС-ар да не мисли, че става въпрос за картофи…. марш да копаш……… селска мутра….

  2. Вижте му самодоволната мазна пача. Лъже и очите му не мигат. Такива само народен съд ги оправя.

  3. Срам , голям срам

  4. Без одобрението на членството на БГ в НАТО и базите тези решения за незаконни. Все едно някакъв режим ги е взел. Те не са взети по демократичен начин. Също както решението взето от царя и царедворците му да участваме в ПСВ и ВСВ. Докато жизненоважни за целия народ и държава решения се взимат на тъмно от шепа слепци винаги ще претърпяваме катастрофа. Никога по време на третата бг държава не е имало демокрация в БГ ,и мнението на бг народ не било чувано ,и не е важно. До кога ще бъде така зависи от бг народ.

  5. Да не би да не знаете че ранобудните,красивите,всезнаещи и“неподкупни“студенти бяха доста добре заплатени от сегашните управници,а сега няма кой да им плаща ;- как да излязат без хонорар- няма за какво……

  6. Като какъв да служи “Мони“ та те педалите не ги вземаха в армията……

  7. Хайде бе ранобудни, красиви, всезнаещи и „неподкупни“ студенти, хайде да протестирате срещу натрапената ни защита от нато (след като си нямаме собствена армия да ни защитава). Но не си мислете, че „братята американци ще управляват танковете и бойните машини на пехотата. В един конфликт ще ги управляват вашите братя и бащи, за което ще бъдат мобилизирани. Американците ще се бият до последния българин само и само да постигнат целите си. Хайде да ви видим кое повече обичате кървавите пари американски които получавате или близките си. Абсолютно сигурен съм, че обичате парите. Нека и онова нещо Паси да се учи да воюва (тъй като не е и служил войник, щото бил негоден за военна служба. Негоден бил след като татко му е бил естета на БКП. То служехме ние дето нямахме бащи естети. Аман от идиоти в тая България бе.

  8. ГЕРБерско/Реформаторски боклуци!
    Американско/Ционистки слугинажи!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s