Асистент на Нюланд заловен с фалшиви долари, предназначени за наемниците в Сирия

В Германия е бил арестуван един от асистентите на Виктория Нюланд, който е и високопоставен служител в американската компания „Vanguard“

Über_den_Dächern_von_Berlin

Той е бил замесен в схема за печатане на фалшиви щатски долари на инвестиционната компания. Властите са го задържали с огромна сума фалшиви пари. По схемата са били напечатани фалшиви банкноти за близо един милиард щастски долара.

Задържането му и течащите разпити не са оповестени публично, за да не се повдигне поредния скандал между САЩ и Германия. Alter Information припомня, че отношенията между двете държави охладняха сериозно след разкритията, че милиони немски граждани и дори самия канцлер Ангела Меркел са били подслушвани от АНС. Разнобой има и по друга важна тема – Украйна. Германия е против нови санкции и доставки на оръжия за Киев, докато САЩ искат точно обратното.

За скандалът информира и анализатора Бенджамин Фулфорт, позовавайки се на анонимни източници в разузнаването.

По време на разпитите служителя на „Vanguard“ е признал, че компанията е замесена в схема за печатане на фалшива валута. Още по-шокиращото е, че той намесва директно имената на Нюланд, Макейн и Бренан. Според показанията му фалшивите пари са били използвани, за да се плаща на различни наемнически групи, някои от които поддържащи връзка и с „Ислямска Държава“ в Сирия. Той е свидетелствал, че „Vanguard“ е замесена и в ре-експорт на заграбен от наемниците петрол. 

През изминалата година Германия предприе чиста в министерствата. След като стана ясно, че Германия също е била обект на шпионаж от Американската служба за национална сигурност бяха изловени дузина американски шпиони и къртици и поставени под наказателна отговорност.

Има информация, че заловения асистент на Виктория Нюланд в Германия се е съгласил да даде информация за още американски агенти. Той е сключил сделка с немците да не бъде оповестявано името му и да не бъде изправен пред съд, ако разкрие всичко, което знае по въпроса.

 

3 коментара to “Асистент на Нюланд заловен с фалшиви долари, предназначени за наемниците в Сирия”

  1. Какво излиза, че на джихадистите америка плаща с фалшиви банкноти!?

  2. С какво се занимава тази компания? Кой стои зад нея?

  3. Браво съвсем по американски. Не стига, че най-голямата печатница на фалшиви пари е федералния резерв, ами и почнали да ги конкурират с други фалшиви пари. А сега накъде?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s