ген. Уесли Кларк: Нашите съюзници създадоха „Ислямска Държава“

Бившия главнокомандващ силите на НАТО – ген. Уесли Кларк в интервю пред CNN повдигна въпроса за участието на Израел в създаването на „Ислямска Държава“

b000412k

В интервю за американския телевизионен канал CNN бившия главнокомандващ силите на НАТО може би отговори на въпроса защо „Ислямска Държава“ никога не е атакувала Израел. В интервюто си генерал Кларк открито заяви, че терористичната организация, която детронира от върха дори „Ал Кайда“ се е зародила с подкрепата на някои разузнавателни агенции от държави, които американския генерал нарече „наши съюзници“.

Четете още: Защо Турция подкрепя „Ислямска Държава“?

Според  ген. Уесли Кларк „Ислямска Държава“ е създадена с основната цел да се бие срещу базирана в Ливан и подкрепяна от Иран организация Хизбула. Както знаем Израел води битка с Хизбула и е в изключително напрегнати отношения с Иран.

Генералът обясни, че не може просто да се създаде коалиция, която да се бие срещу Хизбула. Затова някои съюзници на Съединените щати са се обърнали към услугите на джихадистите.

„Наши съюзници започнаха да финансират ИД, защото както ще ви кажат хората в региона, ако искаш някой, който ще се бие до смърт срещу Хизбула това са фанатиците, ислямските фундаменталисти. Като Франкенщайн е…“, заяви Уесли Кларк.

 

От 2001 година насам генерал Уесли Кларк е говорител на групата висши офицери, които открито се противопоставиха срещу влиянието на Израел над американската външна политика. Бившия главнокомандващ силите на НАТО открито критикува агресивната и както самия той я описва – „империалистическа“ политика на Израел и плановете им за т.нар. „Широк Близък Изток“. Американския генерал открито се обяви и срещу интервенцията на Запада в Либия, както и срещу течащата кървава война в Сирия.

2 коментара to “ген. Уесли Кларк: Нашите съюзници създадоха „Ислямска Държава“”

  1. Който е създал Исляма, той и го ползва срещу най-големият си враг – Християнството! Отговора кой е родителя е очевиден – Еврейството!!!

  2. ТОВА ЛИ Е ОБЯСНЕНИЕТО, ЧЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ПРОЯВЯВА ТАКОВА УСЪРДИЕ В МАСОВОТО ИЗБИВАНЕ НА ХРИСТИЯНИ ?!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s