Пол Робъртс: Не Путин, а ЦРУ има изгода от убийството на Борис Немцов

Според бившия зам.финансов министър на САЩ, икономист и журналист Пол Крейг Робъртс убийството на про-американския политик ще се използва за пропагандни цели

В своя статия Пол Робъртс нарече Борис Немцов „западен агент“ и се усъмни, че руския президент би поръчал неговата екзекуция, особено в такъв момент.Според бившия финансист в администрацията на президента Роналд Рейгън руския опозиционер Борис Немцов най-вероятно е разочаровал западните си покровители заради непостигнатите резултати в разклащането на властта в Кремъл, или убийството му е организирано с цел провокация. Според Робъртс е твърде вероятно той да е бил убит от руски националисти, недоволни от връзките му със САЩ и про-американската власт в Киев.

„Ако Немцов не е убит от ЦРУ, с цел да бъде обвинен Владимир Путин, най-вероятно е бил убит от руски националисти, които са гледали на него като на агент на Вашингтон“, пише Робъртс.

„Мога да ви кажа едно нещо със сигурност: Путин е прекалено умен, за да попадне в подобни игри на Вашингтон. Нещо повече, Немцов беше една голяма уста, но нямаше никакво влияние над 85-процентната подкрепа, която има руския президент като рейтинг на одобрение. Немцов получаваше средства от НПО-та, финансирани от Вашингтон в Русия. Ако ЦРУ са го убили, то те са убили една от собствените си марионетки“, допълва Пол Робъртс.

 

 

 

9 коментара to “Пол Робъртс: Не Путин, а ЦРУ има изгода от убийството на Борис Немцов”

  1. Убит от чеченци, подчинени на Кадиров и Москва, но иначе ЦРУ??? Путинските гъзомийки и тяхните опорки.

  2. Аз съм силно разочарован от ЦРУ. От 11.09.2001 г. насам операциите им стават от тъпа, по-тъпа. Явно сравняват целия свят с тъпите си сънародници. Истинските шпиони си отидоха с Ким Филби и неколцина други от отминалата епоха. По-достойно ще е нагло, но открито, като истински търговци, каквито де факто са, да заявят: Даваме такава и такава сума за това и онова, който иска, да си стиснем ръцете! А когато някой не си е на мястото, става смешен. В случая ми приличат на птички, които искат да изкълват до смърт мечката, но само и лъскат косъма и я дразнят.

  3. Утре е погребението му,а именно на препогребването на Ласло Райк избухва Унгарската революция от 56-та!Достатъчни са няколко десетки провокатори в множеството!Путин трябва да внимава!

  4. Боли истината. Времето ще покаже доколко е бил прав. Към момента има сериозни основания това да е възможната причина за събитията.

  5. Плачете за „западния агент“, който действаше против държавата, в която се е родил! Плачете за развратния бонвиван, любител на младите мацки, както плакахте и за перверзните „шарлита“! И не помисляйте и да попитате какво става с разследването на убийството на невинните жертви при свалянето на малайзийския „Боинг“! 300-те отнети живота са нищо в сравнение с единия, който е работил за нас! Хилядите избити граждани на Украйна са нищо в сравнение с единия, който бе мъченик за НАШАТА КАУЗА !!!

  6. Може ли линк кьм оригиналната статия,да я плясна в очите на един!?

  7. Всичко което до сега е казал се припокрива едно към едно. Едуард Сноудън казва веднага след убийството абсолютно същото. Само българските „независими“ медии не могат да проумеят това. А пък Любица Кулезич направо изрева във фалцет, че Путин е убил Немцов.

  8. Страшно готин човек! Пише без да прекроява думите, тъй като се е врекъл да казва истината.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s